А то була не АТО

Вчора ввечері знову був в ефірі Громадського радіо. Розповідав, як завжди, про ситуацію в Маріуполі. Багато суб’єктивізму та сумбуру.

Автор — ivasykus
6 мая 2014, 00:17
25

Вчора ввечері знову був в ефірі Громадського радіо. Розповідав, як завжди, про ситуацію в Маріуполі. Багато суб'єктивізму та сумбуру.

Багато про що не встиг розоповісти. Так, наприклад, якщо про спалене відділення Приватбанку поряд із маріупольською міськрадою інформація поширювалась дуже активно, то інформацію про пограбування офісу ОО "Батьківщина" (він же - передвиборчий штаб Петра Порошенка) було сказано мало. А говорити є про що.

Двері та вікна в офісі вибиті, по підлозі щільним шаром лежить бите скло. Усі шафки та шухляди вивернуті навиворіт, навіть у душовій зламали двері. Один зі стільців лежить на вулиці метрах в десяти від входу.

Паперові документи просто поперевертали – не вкрали. Оргтехніку повиносили, а що не змогли унести - порозбивали. На стіні всередині крупно написали "Мстим за Одессу".

Дивуюсь, як це у них іще вистачило клепки не підпалити житловий будинок.

Міліція у процесі пограбування на нього ніяк не реагувала, тільки радила перехожим не підходити туди без колорадської символіки. Вчора зранку вони описали попсоване майно та поїхали працювати на Приватбанк. У приватній розмові міліціонер, що брав участь в описі майна, розповів, що вони хочуть уже спокою і, якби була команда, то готові піти і зачистити міськраду – їм байдуже, хто буде їхнім безпосереднім керівником, вони готові виконувати його накази. Принаймні, на словах.

Перехожі на потрощений офіс реагують по-різному. Хтось скрушно питає у міліціонерів: "Та коли це все уже закінчиться?", хтось навпаки, жаліється, що надто м'яко "розібралися" із "кроликом" та обіцяють «всех вас правосеков перевершать».

Підозрюю, що вся ця історія могла бути затіяна саме для того, щоб пограбувати такий ненависний Приватбанк та почитати документи опозиціонерів. Ну і заодно - мобілізувати пасивних сепаратистів. Інакше не бачу в "штурмі" взагалі ніякого сенсу.

А тим часом колоради дружно розповідають про те, що вночі на них напав Правий сектор (ну хто ж іще, трясця?), їздять колонами по місту із прапорами ДНР на автівках, розкидають листівки за "референдум" та просять у пасажирів тролейбусів та трамваїв по 5 гривень на потреби "народної республіки".

Це так по-донецьки, їй-богу.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты