Tribuna/Футбол/Блоги/Телевізор/🏆 «Реал» знову виграв ЛЧ! Фінал імені Куртуа

🏆 «Реал» знову виграв ЛЧ! Фінал імені Куртуа

Блог — Телевізор
29 мая 2022, 10:10
30
🏆 «Реал» знову виграв ЛЧ! Фінал імені Куртуа

Англійці домінували, але все вирішив гол Вінісіуса.

«Реал» виграв свою 14-ту ЛЧ і не дозволив «Ліверпулю» помститися за київський фінал-2018.

• Стартовими складами обидві команди не здивували. Тьяго та Фабіньо у «Ліверпуля» встигли відновитися до матчу, як і Алаба у «Реала».

«Реал»: Куртуа, Карвахаль, Мілітао, Алаба, Менді, Каземіро, Модрич, Кроос, Вальверде, Вінісіус, Бензема

«Ліверпуль»: Аліссон, Александер-Арнольд, Конате, ван Дейк, Робертсон, Фабінью, Гендерсон, Тьяго, Діаз, Салах, Мане

• Початок матчу був перенесений і зіпсований ситуацією довкола стадіону: багато фанатів «Ліверпуля» були змушені проходити через вузьку ділянку, зрештою почали штурмувати стадіон, проти них навіть застосували сльозогінний газ.

• Єдиний гол у матчі забив «Реал»: Вальверде пролетів по флангу, прострілив на дальню стійку, а Вінісіус відправив м‘яча вже у порожні ворота – 0:1:

• Перший тайм «Ліверпуль» розпочав дуже потужно: максимальний тиск на ворота Куртуа, через який опорнику Каземіро, наприклад, довелося проводити майже увесь тайм ще нижче. Апогеєм цього тиску став удар Мане на 21-й хвилині, який, як і численні удари сенегальця, Салаха та інших, був дивовижно відбитий голкіпером «Реала».

• Клопп не соромився підключати Трента до атак, фактично ігноруючи протистояння із Вінісіусом. Це у першій половині гри спрацювало: тиск «Ліверпуля» був настільки потужним (30 атак проти 10 «Реала» у 1 таймі за статистикою УЄФА, жодного удара мадридців у перші 30 хвилин), що бразильський вінгер пішов на перерву одним із найменш корисних гравців своєї команди.

Однак це зіграло і злий жарт: саме через це Вінісіус опинився саменький у моменті, коли відкривав рахунок.

• Найближчим у першому таймі до того, щоб відкрити рахунок, утім, був «Реал». Так, мова про той самий гол Бензема, скасований через офсайд. Він точно викличе суперечки: хоч положення поза грою Каріма під сумнів не ставиться, на перший погляд здається, що м’яч прилетів до нього від Фабіньо.

Однак, якщо придивитися на швидкості 0,25х на великому екрані (відео з можливістю сповільнити), видно, що м’яч, схоже дивовижним чином проскочив повз обидва коліна бразильця. Той випадок, коли ВАР треба просто поаплодувати.

• Дивовижно, але ставка Анчелотті на контрольований хаос і помилки суперника знову спрацювала. У «Реала» моментів було обмаль, однак коли вони були – це була стовідсотково гарантована небезпека для суперника. Власне, гол Вінісіуса став першим серйозним моментом мадридців у другій половині гри.

• Куртуа узагалі треба поставити пам’ятник. За 21 хвилину фіналу він зробив 4 сейви – більше, ніж обидва воротарі у фіналі ЛЧ 2020/21 (2). За увесь матч йому довелося відбивати удари суперника 9 разів – це рекорд в історії фіналів турніру.

Його додаткову мотивацію зрозуміти можна: на відміну від більшості одноклубників, бельгієць ще жодного разу не вигравав Лігу чемпіонів.

• «Ліверпуль» по-людськи шкода. Команда Клоппа домінувала, била, і у стерильних умовах була кращою за «Реал». 23:3 по ударах – програти із такою статистикою на твою користь навіть образливіше, ніж просто бути розгромленим.

Однак у цьому й полягає магія команди Анчелотті: вони так само, можливо, не зовсім логічно пройшли й «ПСЖ», і «Челсі», і «Ман Сіті» – і у такому ж дивно-неочевидному стилі перемогли сьогодні.

Як казав Тібо Куртуа: «Реал» не грає у фіналах ЛЧ – він їх виграє». Можна поправити: Куртуа не грав у фіналі ЛЧ – він його виграв.

Фото: Matthias Hangst/Getty Images; скриншот трансляції CBS Sports; REUTERS/Molly Darlington

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты