Tribuna/Бокс/Блоги/Тайк Майсон/Алі Башир – про Усика, найнебезпечнішого суперника для Ломи і повернення Кличка

Алі Башир – про Усика, найнебезпечнішого суперника для Ломи і повернення Кличка

Ексклюзивно для каналу «Тайк Майсон».

Блог — Тайк Майсон
23 декабря 2021, 20:08
1
Алі Башир – про Усика, найнебезпечнішого суперника для Ломи і повернення Кличка

Ексклюзивно для каналу «Тайк Майсон».

Колишній тренер українців Володимира Кличка та Олександра Усика та діючий тренер Владислава Сіренка дав інтерв’ю каналу «Тайк Майсон». Про успіхи Владислава Сіренка, Олександра Усика, Василя Ломаченка та те, наскільки реальне повернення Володимира Кличка.

2021-й – хороший рік для Сіренка. Але міг стати ідеальним

- Наскільки успішним був цей рік для Влада? Якщо оцінити від 1 до 10?

- Я думаю, це 9. Так, 9. Бо ми не нокаутували Андрія Руденка, як я це планував. Але якби ми все ж здобули перемогу нокаутом, думаю, це було би 10 з 10. Із успіхом не посперечаєшся. Ну тобто він провів 5 боїв, ти знаєш, під час спалаху ковіду, який огорнув увесь світу, провести 5 боїв – це дуже дуже добре. 

Усик – справжній професіонал у таборі. Але в поєдинку із Ф’юрі не буде фаворитом

- У гіпотетичному поєдинку між Олександром Усиком та Тайсоном Ф’юрі хто буде фаворитом?

- Я думаю, що Тайсон Ф’юрі був би фаворитом у такому бою. 

Вважаю, що в цьому бою Усик буде боротися до самого кінця. До самого кінця. У Усика точно є шанси на перемогу, але будуть очевидні проблеми через габарити. 

- Яка причина того, що він змінював тренерів часто?

- Я реально не можу відповісти на це запитання. Я досі не розумію, що сталося в наших взаєминах. Я просто отримав смску, у якій йшлося про те, що більше в моїх послугах не зацікавлені. 

Я прийняв це. Це моя робота. Я бажаю Усику усього найкращого.

- Тренер Усика з фізпідготовки Валентин Литвинчук розповідав, що Олександр Усик у таборі як твій раб: якщо ти щось скажеш йому зробити – він абсолютно точно це робитиме. Чи був Усик таким же слухняним у вашій підготовці?

- Так, він був. Був. Усик – це професіонал із професіоналів.  Що б я не сказав йому зробити – він це робив.  Він завжди поважав мене.

Відчував, що Егіс Клімас хотів, щоб Усик змінив Башира на іншого тренера

- Стосовно ситуації, коли ви згадували Егіса Клімаса. Розкажіть трохи більше про нього, адже він виглядає доволі цікавою та закритою фігурою для медіа та людей загалом. Але при цьому, як я розумію, він приймає важливі рішення для кар’єри Олександра Усика та Василя Ломаченка.

- Я не знаю Егіса Клімаса. Я ніколи не знав Егіса Клімаса.

Ми не можемо давати оцінку йому чи його характеру. Я знаю, я відчуваю серцем, шо Егіс Клімас не любив мене, а я не любив його. От і все.

Одного дня, коли Усик виграв титул чемпіона світу, мене не було поруч, але я відчував під час останнього кемпу, коли працював із Усиком (це було перед захистом проти Мчуну), напругу між нами. Я відчував, що щось буквально в повітрі. І я навіть прямо його спитав: чи щось сталося? Він сказав: «Ні». 

І потім, перед наступним боєм, знаєш, я отримав повідомлення: де йшлося, що мої послуги більше не потрібні. І я відчув, що Егіс Клімас був залучений у це. Думаю, він переконував Усика. Думаю, що він спричинив це. Але це сталося, і я почав рухатися далі.

Хейні – найнебезпечніший суперник для Ломаченка

- Чи Василь усе ще може стати абсолютним чемпіоном світу? 

- Так, я думаю, що йому це цілком під силу. Я вважаю, що він має інструменти, бажання, прагнення. Думаю, що в нього є все, аби стати абсолютним чемпіоном світу. 

Коли хтось бився з Ломаченком, то суперники казали потім: Бувай, побачимося і йшли. І ніхто не сказав: «Я хочу реваншу». Тому що він мудрий боєць із багатьма сильними якостями. В нього є сильний удар, він тримає удар та має хоробрість.

- Хто був би найжорсткішим суперником для Василя Ломаченка у легкій вазі?

-  Девін Хейні був би найскладнішим випробуванням для Василя Ломаченка. Тому що Девін Хейні –  боксер. Гарсія – точно не те. Він любить усілякі великі двіжухи. Але йому не вдасться побити Ломаченка. 

Танк Девіс – сильний панчер, але Лома його спіймає. Ти знаєш, це була би перестрілка. Два панчери. Тому що Ломаченко також добре б’є. 

Володимир Кличко все ще хоче боксувати

- Ви бачили Володимира Кличка в залі цього року?

- Я бачив його кілька разів цього року. На олімпійській базі. 4 рази я бачив його на тренувальній базі. Він усе ще в хорошій формі. І я спитав його: А чому це ти в хорошій формі?

Він жартома сказав мені: «Це не твоя справа».

Він почувається дуже злагоджено. Він розумний я думаю, я думаю він може повернутися. І думаю, він може знов стати чемпіоном світу. У нього є для цього інструмент, є сили, аби повернутися і стати знову чемпіоном світу.

- Ви знаєте, в Україні говорять про те, що у Володимира є два шляхи: повернутися в бокс а також у медіа в Україні кажуть про те, що він може стати президентом України? Що ви про це думаєте? Чи він повернеться в бокс, чи піде в політику:?

- Володимир?

- Так, Володимир. Не Віталій.

- Віталій буде президентом. Володимир не збирається в президенти. Не зараз. Він усе ще боксує в залі. Він хоче боксувати знову. Можливо, після того він і стане президентом.

- Зважаючи на те, що ви бачили Володимира під час тренувань на базі, чи він наразі може здолати Усика, Джошуа чи Ф’юрі?

- Усик був би надскладним випробуванням для Володимира у його 46 років. Це було би дуже дуже складно. Усик – це дилема. Знаєш, він не може просто повернутися в ринг і боксувати з Усиком. Усик скрізь, всюди. І в Усика є удар. Люди в медіа кажуть, що в Усика немає удару як для хевівейту. Я ж кажу таким людям, які говорять, що в Усика немає удару, спитайте про це в Ентоні Джошуа, Тоні Белью, спитайте, чи є в нього удар. І вони вам скажуть щось інше.

- Хто зі спаринг-партнерів реально міг конкурувати з Кличком?

- За всі роки, що я був тренером Володимира – ніхто.

- Хто стане наступним противником Володимира Кличка? Ваш прогноз.

- Я не можу давати прогноз щодо наступного противника. Це нереально. Скажімо, це може бути Карлос Такам. Це може бути Дерек Чісора. Хлопці, типу таких. Тому що я думаю, що Дерек Чісора уже схилі своєї кар’єри.

Ще більше – про Усика, взаємовідносини з Клімасом, Ломаченка, братів Кличків та найкращих бійців за характеристиками – в інтерв’ю на каналі «Тайк Майсон».

Фото: K2 Promotions, Getty Images, Matchroom, B1 Promotions

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Все посты