Tribuna/Бокс/Блоги/(Не)футбол/LOL. Перемога Усіка над Джошуа - головне досягнення України у 2021 році

LOL. Перемога Усіка над Джошуа - головне досягнення України у 2021 році

Рейтинг від «Рейтингу», який змушує задуматись.

Блог — (Не)футбол
22 декабря 2021, 17:41
LOL. Перемога Усіка над Джошуа - головне досягнення України у 2021 році

Соціологічна група "Рейтинг" представила результати опитування 2 500 тисяч українців, яке звучить як "Основні досягнення 2021 року". Для України.

Після початкового гигикання наступив шок. Виявилось, що українці не дуже розуміють, що таке досягнення країни, а соцгрупа не вміє формувати варіанти відповідей. Ще й робить це з помилками (див. "четверть фіналу" (брр), різне написання Олімпіади та Паралімпіади).

По черзі (ноу ворріз - тільки спорт):

- Перемога Усіка над Джошуа на почесному 1-му місці. Як досягнення України це виглядає лицемірно - ціла країна (ок, опитані) хоче притертись до завоювання поясів однією людиною, яка важко для цього гарує.

Єдине, у чому досягнення України - на її землі народились такі сини, як члени команди боксера, і цей, як його - Усік.

Ще є міжнародне визнання, скажете. Ну це наш бич - коли потакають, що "Україна - це Клички, Шевченко"/"Ми відомі завдяки їм", - а потім американці беруть мапу і не виконують програму 6-го класу.

Ну і так - за кличків, клочкових та шевченків в ЄС та НАТО не пускають. Тому я й досі не зрозумів, який зиск з того, що знають про існування України через спортсменів.

- Успіх паралімпійців (2-е місце). Вони круті - нема питань, але те, як цим пишаються українці - невтішний наслідок діяльності нашої системи. «Спорт в украинской интерпретации – это монополия государства и медальные достижения», - слова Станіслава Медведенка. Ні дати, ні взяти.

Добре, що наша влада дає шанс людям з вадами реалізувати себе та здобути гідне життя, погано - що використовує це для закріплення власного іміджу. Жахливо - що проблеми людей з інвалідністю таким чином не вирішуються. Паралімпіада у цивілізованому світі - це максимальний вияв соціальної інтеграції людей з вадами. В Україні поняття "соціальна інтеграція" вперто не помічають, і виходить щось зовсім химерне - у результаті у нас повноцінних спортсменів оцінюють крізь призму виступів паралімпійців.

ФАКТ. Коли Камю говорив про прийняття абсурдності життя, він ще не знав, що на мапі з'явиться Україна.

- (Сорі) Хотілося б зосередитись лише на "спортивних пунктах", але "Старт масової вакцинації" в топ-5 - це просто епік. Просто в Україні не назвеш досягненням виплати зарплат та пенсій - вони б також були угорі рейтингу.

- Вихід до 1/4 фіналу Євро-2020 - ок, ну що казати. Якщо оцінювати суто рівень досягнення, то це б очолило мій топ (але спортивний, а не такий). Тут 6-а позиція.

- Участь українців на Іграх в Токіо - це просто ахахаха. Як таке взагалі можна писати в опитуванні?Тому назвімо 7-е місце цього пункту великим тролінгом від опитаних, бо казати про тотальну некомпетентність якось не хочеться.

На цьому спорт - все. В мене також все.

P.S. Прикольно, що Україна покинула топ країн без ринку землі, очолюваний Північною Кореєю, а в нас деякі це вважають це зрадою.

Обкладинка: https://youtu.be/e1qnDg35ZNQ

Тепер офіційно - все.

Другие посты блога

Все посты