Tribuna/Футбол/Блоги/Оффтоп/83% жителів України вважають, що українська має бути єдиною державною мовою. За півроку  цей показник зріс на 20%

83% жителів України вважають, що українська має бути єдиною державною мовою. За півроку  цей показник зріс на 20%

Абсолютна більшість у всіх регіонах.

Блог — Оффтоп
25 марта 2022, 14:33
4
83% жителів України вважають, що українська має бути єдиною державною мовою. За півроку  цей показник зріс на 20%

Абсолютна більшість у всіх регіонах.

Група «Рейтинг» провела загальнонаціональне опитування, де визначила стан мовного питання в Україні. Переважна більшість українців у всіх регіонах вважають, що українська має бути єдиною державною мовою.

До війни за надання державного статусу російській мові виступала майже чверть українців, а сьогодні таких лише 7%. Навіть у традиційно російськомовних регіонах півдня та сходу країни кількість людей, що виступають за державний статус російською зменшилася вдвічі.

Велика кількість наших співгромадян планують перейти на українську мову. Таких – 60% серед двомовних і 34% серед російськомовних громадян.

Лише 2% українців вважають, що РФ прийшла захищати права російськомовного населення. Міф пропаганди агресора повністю зруйновано. 67% жителів України не бачать проблем між україномовними та російськомовними громадянами. 19% вважають, що проблема існує, але цікаво, що більшість із них – це україномовні жителі Західної України.

Згідно з результатами опитування можна сміливо констатувати, що ідея розділення українського народу за мовною ознакою повністю провалилася.  

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Біржа Бінанс
26 апреля, 00:02
Все посты