Tribuna/Футбол/Блоги/Українські новини/Мій особистий досвід використання iPhone 12 Mini

Мій особистий досвід використання iPhone 12 Mini

У листопаді 2021 року на ринок вийшли – iPhone 12 mini і 12 Pro Max. Тому в сьогоднішньому огляді ми зосередимося на найменшій моделі яблучного бренду, яка сьогодні доступна для покупки починаючи від 15999 грн. Але чи варта ця модель такої ціни? Чи не є компактні розміри досить архаїчними у цьому році? Саме про це ми сьогодні детально розповімо і поговоримо про всі переваги і мінуси.

Автор — icoola
7 апреля 2022, 16:47
1
Мій особистий досвід використання iPhone 12 Mini

У листопаді 2021 року на ринок вийшли – iPhone 12 mini і 12 Pro Max. Тому в сьогоднішньому огляді ми зосередимося на найменшій моделі яблучного бренду, яка сьогодні доступна для покупки починаючи від 15999 грн. Але чи варта ця модель такої ціни? Чи не є компактні розміри досить архаїчними у цьому році? Саме про це ми сьогодні детально розповімо і поговоримо про всі переваги і мінуси.

Дизайн Айфон 12 Міні

Ще до появи нових iPhone в Інтернеті з’являлася різна інформація про те, як вони можуть виглядати. При цьому всі ці витоки були однаковими, а саме, що нові моделі повернуться до дизайну iPhone 4 і 5, а саме до гострих країв. У жовтні повідомлення виявилися правдивими. Однак iPhone 12 mini все ж трохи відрізняється від своїх колег. Він має більш компактні розміри і, на перший погляд, виглядає як справжня крихта. До того ж це найменший телефон із підтримкою мереж 5G. Отже, як виглядає «дванадцять міні»? Дизайн – це взагалі тема, на яку кожен може дивитися абсолютно по-різному. У будь-якому випадку, з точки зору Apple, ця штука мала великий успіх, і я повинен визнати, що мені дуже подобається iPhone 12 mini з точки зору дизайну.

Тепер, коли у мене в руках Айфон 12 Міні, я відчуваю чудову ностальгію. Зокрема, я відчуваю щастя та ентузіазм, тому що це саме та модель, яку я особисто чекав з 2017 року. iPhone 12 mini Може похвалитися авіаційними алюмінієвими рамками та глянцевою скляною задньою панеллю. Тут нас чекає невелике розчарування. Вищезгадана задня панель буквально виконує роль уловлювача відбитків пальців, що робить телефон потворним через кілька хвилин використання. Кожен відбиток, кожна пляма, кожна недосконалість прилипає до нього. Звичайно, це відносно незначна проблема, яку можна запобігти, використовуючи чохол, але це, безумовно, сумно. На мій погляд, iPhone має вишуканий, елегантний та розкішний дизайн, але, на жаль, його задня частина лише погіршує ситуацію. Я все одно хотів би залишитися з рамками навколо дисплея. Перехід до кутового дизайну приніс із собою чудову деталь – рамки зараз не такі очевидні у порівнянні з вигнутими краями, але я вірю, що вони, колись, точно будуть ще менші. Особливо на такому маленькому дисплеї це виглядає не дуже красиво, на перший погляд. Але я не сприймаю цю проблему як великий мінус. Я вважаю, що це лише справа звички, тому що після перших днів користування телефоном я звик до нього і все одно не бачив у цьому жодних проблем. Також не можна забути зазначити, що Apple вирішила перенести символи європейської сертифікації із задньої панелі iPhone на каркас із вищезгаданого авіаційного алюмінію, завдяки чому задня частина виглядає краще, не кажучи вже про плями.

Вага та розміри iPhone 12 Mini

Не секрет, що iPhone 12 mini майже відразу завоював свою популярність завдяки компактним розмірам. Зокрема, телефон має розміри 131,5 мм x 64,2 мм x 7,4 мм і важить лише 133 грам. Завдяки цьому він мені дуже нагадує модель iPhone SE першого покоління 2016 року. Крім того, коли ми ставимо поруч iPhone 12 з дисплеєм 6.1 і 12 mini, нам з першого погляду стає зрозуміло, що Apple намагається орієнтуватися на зовсім іншу цільову групу, яка, на мій погляд, була давно забута. Любителям компактніших розмірів не пощастило з 2017 року, і якби не рахувати цьогорічний iPhone SE другого та третього покоління, то ця крихта була б їх єдиним вибором.

Треба чесно визнати, що телефон тримається буквально чудово. В основному це пов’язано з його компактними розмірами. Хочу також додати, що вам абсолютно ні про що не варто турбуватися – телефон зовсім не ріжеться і просто сидить у руці. Тут ми знову бачимо дещо іншу течію яблучного суспільства. У той час як інші виробники постійно працюють над все більшими телефонами, тепер у нас є можливість мати iPhone 12 mini, який у невеликих розмірах пропонує новітні технології та чудову продуктивність. Особливо це можуть оцінити люди з меншими руками або, наприклад, представниці прекрасної статі.

Дисплей компактного Айфон 12 Міні

Якість дисплеїв постійно підвищується з року в рік, не лише для продуктів із логотипом яблука. У цьому плані всі ми були приємно здивовані, коли компанія Apple похвалилася, що й цього року найдешевший iPhone буде оснащений OLED-панеллю. 

Зокрема, Apple звернулася до свого найскладнішого мобільного дисплея Super Retina XDR. Ми могли побачити це вперше на iPhone 11 Pro. Тому, якщо порівняти iPhone 12 mini з найдешевшим iPhone минулого року, яким був iPhone 11 з LCD Liquid Retina-дисплеєм, то з першого погляду ми побачимо буквально величезний стрибок вперед. Особисто я не думаю, що в 2020 році на мобільних телефонах не залишиться місця для класичних РК-дисплеїв, і якби мені довелося вибирати між iPhone XS і iPhone 11, наприклад, я б скоріше потягнувся за старшою моделлю XS саме через його OLED-панель.

Apple точно не пошкодувала грошей на розробку Айфон 12 Міні. Тому він містить лише найкраще, що є на поточному ринку, включаючи вищезгаданий дисплей. Super Retina XDR на моделі 12 mini пропонує роздільну здатність 2340 × 1080 пікселів і щільність пікселів 476 пікселів на дюйм. Але найбільше я ціную неймовірний коефіцієнт контрастності 2 мільйони до одного, дивовижну максимальну яскравість 625 ніт, тоді як у режимі HDR вона може піднятися до 1200 ніт, а також підтримку Dolby Vision і HDR 10. 

Крім того, дисплей на iPhone 12 Mini виглядає візуально більше, що пов’язано з переходом на вищезгаданий кутовий дизайн. На відміну від цього, заокруглені краї створюють враження, що рамки більші. І все-таки з iPhone 12 mini мені з першого погляду здалося, що самі рамки все одно досить великі. Але знову ж таки, мушу визнати, що це відносно невелика помилка, до якої я досить швидко звик. Мушу визнати, що коли я розпакував iPhone 12 mini, я відразу помітив, наскільки велика виїмка з Face ID стосовно дисплея. На такому маленькому телефоні він виглядає набагато більше. 

Неперевершена продуктивність

Компанія оснастила пристрій своїм найкращим мобільним чіпом Apple A14 Bionic, який може подбати про неперевершену продуктивність. Якщо, наприклад, порівняти міні-версію з класичною «дванадцяткою», то отримаємо точно такі ж телефони, які відрізняються лише розмірами. Згаданий чіп вперше з’явився в оновленому iPad Air, який був представлений у вересні 2021 року. Незалежно від того, прихильник ви компанії Apple чи ні, кожен із вас повинен визнати, що Apple лише на милю випереджає своїх конкурентів у сфері чіпів. Саме це і підтвердилося з появою нового покоління iPhone 12, яке знову підвищує продуктивність до неймовірних розмірів. Apple навіть стверджує, що чіп A14 Bionic є найпотужнішим мобільним чіпом в історії.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты