Tribuna/Футбол/Блоги/В ритме фламенко/Каталонська революція

Каталонська революція

Блог «В ритмі фламенко» аналізує літнє міжсезоння «Барселони» та дискутує з приводу майбутніх перспектив команди.

Автор — Sacha79
15 июля 2014, 23:51
3

Блог "В ритмі фламенко" аналізує літнє міжсезоння "Барселони" та дискутує з приводу майбутніх перспектив команди.

Немає нічого більш постійного, ніж зміни. Карл Берні, німецький публіцист і письменник

Вперше з 2009 року «Барселона» в кінці сезону залишилася без трофеїв. Суперкубок на початку сезону можна віднести до попереднього сезону. Звісно, команду, яку ще три чотири роки багато спеціалістів називало однією з найкращих в історії футболу, не дуже влаштовує такий результат.

Барселона була зовсім не схожа сама на себе. Хоча майже до кінця сезону боролася за всі титули. Фінал Кубка Іспанії, ¼ фіналу Ліги Чемпіонів та й чемпіонат програли лише в останньому турі. «Барселона» стала дуже передбачуваною командою для суперників. Назрівали зміни, невелика революція.

Звісно, керівництво каталонського гранда змушено було робити висновки з таких виступів команди. Зміни вже почалися: прийшов новий тренер, який вже працював у "Барселоні Б" - Луїс Енріке. Та й грав за "Барселону", до речі, перейшовши до неї з мадридського "Реалу". Після останнього сезону Гвардіоли на тренерському містку Енріке також розглядався на посаду головного тренера, та тоді вибрали Тіто Віланову. Луїс Енріке рік працював головним тренером у "Ромі", де у нього не дуже вийшло. Але два роки проведені у "Сельті" у якості керманича, я думаю, пішли йому на користь. Та питання чи впорається він з тиском, який ляже на його плечі на посаді керманича "Барси"?

Зміни назрівали також тому, що деякі гравці покинули клуб з різних причин. Пуйоль та Пінто завершили кар’єру. Хаві поїхав трохи підзаробити на старість, у Вальдеса закінчився контракт. Санчсеса продали так само, як і Фабрегаса. Можливо, ще хтось покине клуб у це міжсезоння.

Команда залишилася без голкіперів. Та керівництво не дрімало, прикупивши німця Тер Штегена та чилійця Клаудіо Браво. Також перевівши у склад основної команди кантерано Жорді Масіпа.

Напевно, на даний період часу воротарська позиція у "Барселоні" буде досить надійною і буде конкуренція за місце основного кіпера команди. На мою думку, Клаудіо Браво має більше шансів за всіх. Досвід гри у Примері за "Реал Сосьєдад", та й чудова гра ногами - для воротаря "Барси" це великий плюс. Колись у дитинстві він грав на позиції захисника. Та й з усіх трьох він найбільш досвічений і зрілий. Тридцять років - розквіт для голкіпера.

Напевно, найбільше питань викликає лінія захисту: нестабільність Піке, Пуйоль пішов на пенсію, тут керівництув потрібно працювати і шукати надійного центрального захисника. Час ще є. Ходять чутки, що клуб цікавиться Маркіньойосом з «ПСЖ»,  Вертогеном з «Тоттенхєма», Жеремі Матьє з «Валенсії» та Матсом Хульмменсом з «Борусії» (Дортмунд).

Лінія півзахисту також зазнає оновлення. Яскраве тому пітвердження придбання півзахисника Івана Ракітича. Хорватський футболіст дуже яскраво себе проявив у цьому сезоні, вигравши з "Севільєю" Лігу Європи. Він був головною зіркою андалусійського клубу. Тільки час покаже, як він пристосується у "Барселоні". Замінити Хаві чи Фабрегаса буде досить важко.

Також ходять чутки про особисту зацікавленість Луїса Енріке у придбані півзахисника «Фіорентини» Хуана Куадрадо.

Ліня нападу напевно потребує впершу чергу трохи більше агресії. Тому "Барселона" нарешті підписала зубастого нападника "Ліверпуля" Луїса Суареса. Придбавши такого форварда, "Барса" стане більш кусючою у нападі у прямому і переносному значенні цього слова. За останні роки більшість суперників звикли до манери гри "Барселони" у нападі. Уругваєць загартований у футбольних баталіях АПЛ, він принесе те, що потрібно "Барселоні" у атаці. Непердбачуваність, трохи агресії, нові нестандартні дії, прекрасна гра на другому поверсі, і нестримна жага перемоги - всі ці якості є у Суареса. Ще великий плюс уругвайського форварда: він гравець штрафного майданчика - 24 голи з 31 гола, що він забив в АПЛ забивав знаходячись у карному майданчику. Тепер тільки уявіть собі тріо нападників Мессі, Неймар та Суарес, жах для суперників.

"Барселоні" потрібні якісні зміни. Напевно, головне, шо не буде мінятися - це Мессі. Геній залишиться головою зіркою і вся гра буде будуватися навколо нього. Але це буде вже інша «Барселона». Новачки команди мають принести у стиль гри більше бійцівських якостей, агресії і мотивації. В новичків команди є голод до великих перемог.       

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Adios Amigos!
25 апреля, 14:23
2
На максимальних обертах
13 февраля 2018, 00:01
2
Ніколи не здавайся
20 ноября 2017, 22:37
2
Все посты