Tribuna/Футбол/Блоги/VAR VAR/Сорока на хвості: головні новини УПЛ на початку міжсезоння

Сорока на хвості: головні новини УПЛ на початку міжсезоння

Займаємось найбільш невдячною і безкорисною справою в українському футболі: даємо проміжні прогнози і намагаємось стрибнути поперед батька в пекло, оперуючи лише крихтами інформації, здогадками, чутками і припущеннями.

Блог — VAR VAR
Автор — metronamars
8 июня 2017, 03:35
2
Сорока на хвості: головні новини УПЛ на початку міжсезоння

Не встиг закінчитись регулярний сезон в українському футболі, як ми вже отримали величезну порцію новин і скандалів. Нові призначення в Динамо, європейські плани на міжсезоння від Шахтаря, битва Олімпіка проти всього світу, ну і, звісно, який же скандал без участі Карпат? Давайте спробуємо підсумувати все прочитане, почуте і знайдене, на щастя(або ж на жаль), матеріалу вистачає.

Александрія

 

Клуб Володимира Шарана вдруге в своїй історії гратиме в Лізі Європи, стартуючи з 3-ого раунду кваліфікації. В кінці сезону александрійців лихоманило(дві нічиї і три поразки), але тим не менш, завдання на сезон було виконане і клуб вже поступово готується до сезону нового. Так, александрійці офіційно оголосили про підписання Андрія Бацули, який раніше захищав кольори "Зірки", Володимир Шаран запевнив, що в міжсезоння вестиметься серйозна робота з підсилення команди як українськими виконавцями, так і легіонерами. До того ж, головний тренер відмітив, що старання його підопічних не минули дарма: александрійцям покращать фінансові умови, а з відпустки команда вийде 17 червня, хоч поки що й немає точної інформації щодо місця проведення зборів.

Верес\Десна

Справжній інформаційний бум у футбольному просторі влаштували ці двоє на пару з нашою улюбленою Федерацією Футболу України. Коротко про головне: за спортивним принципом чернігівська Десна здобула право грати в сезоні 17/18 в УПЛ, але ФФУ відмовилась видавати Десні атестат на участь в УПЛ, натомість допустивши до участі у змаганнях рівенський Верес. Суть відмови звучала досить неоднозначно, адже спочатку йшлося про "сіру бухгалтерію команди, потім ФФУ заявила, що вже три роки радить Десні впорядкувати свою діяльність, а на днях взагалі піднялось питання щодо стадіону, який Десна заявляла домашньою ареною, і який несподівано виявився... "Оболонь-Ареною". Віце-президент клубу Ігор Базалінський заявив про те, що не бачить сенсу у фінансуванні клубу, якщо його не допустять в УПЛ, виконавчий же директор чернігівців Ігор Ушарук був менш категоричним, зауваживши, що ймовірність припинення існування клубу складає 50%, адже клуб надавав гарантійний лист в ФФУ щодо збільшення бюджету до 10 млн гривень, Фанати ж команди налаштовані радикально: від пікетування ФФУ до погроз її президенту Андрієві Павелку. Відзначимо, що сам Павелко заявив про легитимність рішення ФФУ, в чому його підтримали шість клубів УПЛ з десяти.

В свою чергу рівенський Верес, який відстав від Десни на 6 залікових пунктів, отримав від ФФУ атестат на участь у новому сезоні УПЛ, що є досить парадоксальною ситуацією: клуб оголосив про те, що домашній стадіон у Рівному буде на реконструкції як мінімум 2 роки, домашньою ареною Верес заявив луцький "Авангард", а на місце тренера взагалі планував запросити Віталія Володимировича Кварцяного! Ультрас луцької Волині відреагували дуже оперативно, заявивши, що прихід Кварцяного на тренерський місток Вереса стане справжньою зрадою, яку вони ніколи не забудуть і не пробачать, попередили рівеньский клуб про можливі наслідки, а також заявили, що у противному випадку зриватимуть матчі Вереса у Луцьку. Щоправда, фанатів якщо і почули, то частково: якщо президент Вереса Олексій Хахльов і оголосив про те, що тренером команди на постійній основі став Юрій Вірт, то Кварцяний на правах голови Федерації Футболу Волині дав дозвіл Вересу на проведення матчів на "Авангарді". Далі буде, панове...

Ворскла

Полтавський колектив під керівництвом Василя Сачка здобув заохочувальний "трофей престижу", посівши найвищу сходинку в "нечемпіонській" шістці, випередивши до того ж шосту команду "чемпіонівської шістки" Чорноморець на чотири пункти. Щоправда, сам тренер заявив, що команда не виконала поставленого завдання на сезон, а здобуття трофею престижу виявилося всього лише справою принципу. Полтавчани проведуть перший збір у Словенії, де планують зіграти декілька спаринг-поєдинків і повернутись в Україну 9 липня.

Динамо

Ще одним головним ньюзмейкером країни виявився столичний клуб. Сергій Ребров досить прогнозовано залишив київський клуб після відверто невдалого сезону, а Ігор Суркіс знайшов йому заміну в особі добре відомого киянам Олександра Хацкевича. Білоруський спеціаліст сформував свій тренерський штаб за залізобетонним принципом і запевнив, що у нього все вийде. Одним з перших рішень по трансферам Хацкевича називають вірогідне повернення у команду легендарного півзахисника, яке вже підтримав президент клубу. Неясною залишається ситуація щодо зіркових легіонерів Динамо, які попередній сезон провели в арендах, однак точно відомо, кого Хацкевич візьме на перший збір з легіонерів "українських". Приємною несподіванкою стала новина про те, що Огнен Вукоєвич став менеджером столичного клубу і працюватиму у балканському напрямку. Контракт з хорватом розраховано на чотири роки. Однак Динамо не було б Динамо, якби клуб не сколихнув футбольну спільноту шокуючою новиною: столичний клуб на пару з львівськими Карпатами відмовляються грати у місті Маріуполі, однойменний клуб з якого вийшов в УПЛ. Пояснюють відмову представники киян і львів'ян відсутністю залізних гарантій безпеки, на що їм резонно відповідає голова поліції Донецької області В'ячеслав Аброськін. Дирекція УПЛ в свою чергу заявляє, що компроміс буде знайдено, але проведення матчів між Динамо і Маріуполем і Карпатами і Маріуполем на нейтральному полі може створити нечуваний прецедент. Питання лишається відкритим. Підсумуємо, що Динамо планує провести збір у добре відомій Австрії, відправившись туди 26 червня. Перший офіційний матч у новому сезоні кияни проведуть проти донецького Шахтаря 15 липня, зустріч відбудеться в рамках Суперкубку України.

Зоря 

Луганська команда під керівництвом Юрія Вернидуба здобула історичну бронзу і вийшла в груповий етап Ліги Європи. Сезон можна вважати успішним, а завдання на сезон виконаним, хоч луганчан і лихоманило в другій частині чемпінату. Луганський клуб готується до виступу у єврокубках, однак за трансферною кампанією поки що важко сказати, що Зоря працює на підсилення. Навпаки, команду залишили найкращий нападник, один з основних захисників, у якого закінчився контракт, а зірку клубу і за сумісництвом найкращого бомбардира сватають у російський   Ахмат. Тримаємо в пам'яті також, що закінчується арендний договір і з найкращим півзахисником команди Іваном Петряком. На цьому фоні чутки про повернення Олександра Караваєва і підписання бразильських ноунеймів виглядає досить невпевненим кроком, однак всі ми знаємо про тренерський талант і вміння Юрія Вернидуба ліпити крутих гравців з...неоднозначного матеріалу. Тим паче, сам Вернидуб заявив про відданість Зорі і плани продовжувати роботу в луганському колективі.

Зірка

Колектив з Кропивницького продовжує свій шлях в українській Прем'єр-Лізі. Минулий сезон колектив Романа Монарєва провів досить неоднозначно. З одного боку в пам'яті тримається і перемога над Динамо, і фантастичні голи Бацули і Ко, і напружені дербі з Александрією. З іншого боку - перед початком нового сезону колектив залишить ряд основних виконавців, що зводить шанси команди зберегти прописку в УПЛ до мінімальних. 

Карпати 

Львівський клуб у своєму репертуарі. Вигравши боротьбу за збереження місця в УПЛ у Дніпра, Карпати не перестають дивувати(а багато кого і дратувати) найнесподіванішими новинами. З хорошого: клуб таки отримав атестат на участь у новому сезоні УПЛ, продовжив контраки з гравцями основного складу, хоче зберегти Матвієнка і Гладкого, виставив на трансфер Олега Філімонова, який не прижився у львівському клубі і продовжує вести пошуки гравців атакувального амплуа. З поганого: клуб все ще не вирішив питання з Володимиром Гудимою, з'являлась інформація про те, що наступний сезон може розпочатись з -6 очок, а Петро Димінський настільки переживає за майбутнє клубу, що навіть вивів базу і академію зі структури Карпат. Щоправда, цю інформацію керівництво спростувало, але хіба є дим без вогню? Неясною лишається ситуація з Олегом Дулубом, котрий вже точно не планує повертатись в свій попередній клуб "Крумчаки", однак взяв декілька зайвих днів відпустки. Генеральний менеджер Карпат пояснює це тим, що це пов'язано з "приємними сімейними турботами" і Олег Дулуб обов'язково повернеться до початку зборів. Неприємною є інформація про відмову грати у Маріуполі, дуже схоже на те, що представники Карпат іДинамо своїми коментарями могли зробити ведмежу послугу своїм клубам. 

Маріуполь

Чемпіон Першої ліги повертається в УПЛ! Успішно пройшовши процес декомунізації, змінивши навзу(а в найближчому часі - і емблему) ФК Маріуполь готується підкорювати нові вершини. Олександр Севидов зібрав під своїми знаменами дійсно симпатичний і боєздатний колектив, якому користувачі нашого сайту прогнозують якщо не боротьбу за єврокубки, то принаймні залізне місце в середині турнірної таблиці. Сам тренер розмірковує над тим, чи буде ефективною практика брати в оренду гравців топ-клубів. Ставши причиною скандалу за участі Карпат і Динамо Маріуполь утримується поки що від будь-яких офіційних коментарів, однак за керівництво клубу все вже сказали вболівальники: маріупольці дійсно скучили за якісним футболом і з нетерпінням очікують на приїзд найсильніших футбольних клубів України.

Олімпік

Вперше в своїй історії донецький Олімпік потрапив у єврокубки. І не сказати, що це випадковість. Олімпік рівно відіграв весь чемпіонат, регулярно відбирав очки у "небожителів" УПЛ, демонстрував якісний і видовищний футбол. Однак, успіхи Олімпіка викликали захоплення далеко не у всіх любителів українського футболу. Навпаки, знайшлись ті, хто відверто критикував клуб, звинувачуючи Олімпік в усіх смертних гріхах, на що прес-аташе донецького клубу Олегу Баркову довелося особисто відповідати. Справжню війну розгорнув Олімпік з головою Комітету етики та чесної гри Франческо Баранкою, який, схоже, вирішив на ділі продемонструвати, за що саме отримує гроші в Україні, однак далі розмов справа поки що не йде. Тим не менш, навколофутбольні розмови не можуть не збивати з пантелику, проскакувала чутка про злиття Олімпіка з багатостраждальною Десною, яку, власне, дуже скоро спростували. Сподіваємось, що закулісна боротьба і інформаційна атака на Олімпік не завадить донецькому клубові вперше в історії взяти участь в Лізі Європи, самобутній колектив на чолі з Романом Санжаром заслужили своє місце саме грою на полі.

Сталь

 

Колектив з Кам'янського в очній зустрічі програв "трофей престижу" полтавській Ворсклі, але що неприємніше і образливіше для сталеварів - клуб програв головного тренера, який не пропрацював з командою і півроку. Сталь залишилась без тренера, наступного сезону знову ставитиме антирекорди з відвідуваності, а з відпустки вийде 14 червня. Планується закордонний збір.

Чорноморець

Програвши(зливши) боротьбу за єврокубки Александрії, Чорноморець посів шосту сходинку чемпіонату, залишивши після свого виступу двозначне враження. В першій частині чеспіонату команда Олександра Бабича виглядало досить непогано, завоювала право боротись за єврокубки, але в другій частині залишила сумне враження. Серія з чотирьох поризок і нічиєї лише підкреслює неготовність моряків стабільно проводити сезон на одному рівні. Не можуть не лякати новини про наближення ліквідації клубу, хоча багато експертів вважають, що зарано хоронити клуб. Як би там не було, теоретично Чорноморець навіть зберігає шанси на єврокубки, в разі загострення "питання Олімпіка", однак втрата цілої групи гравців основого складу не грає на руку одеситам.

Шахтар

Чемпіон і володар Кубку України підходить до нового сезону майже у повному складі. Так, трансфери ще можливі, однак головний тренер гірників Пауло Фонсека вже заявив, що особливої роботи на трансферному ринку клуб не проводитиме. Шахтар попрощався з легендами команди Олександром Кучером і Василем Кобіним, припинив співробітництво з Антоном Каніболоцьким, повернув з аренди Івана Петряка, який поїде з донецьким колективом на збори, і що найголовніше - зберіг в команді Тайсона, який підписав з гірниками новий контракт. Ймовірними трансферними кроками виглядають продаж Азеведо, повернення Соболя і продовження аренди Матвієнка в Карпатах. В цілому, склад гірників виглядає найпотужнішим в УПЛ і шанси на здобуття 11 чемпіонства досить високі. Але, звісно, не забігатимемо наперед. З відпустки чемпіон України вийде 15 червня. З 26 червня по 9 липня у гірників заплановано збори у Марієнфелді, що в Німеччині, а інформація по спаринг-партнерах з'явиться пізніше. У першому офіційному матчі сезону 17/18 Шахтар спробує виграти Суперкубок України, за який зіграє проти столичного Динамо.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты