Tribuna/Футбол/Блоги/Futball life/"Боруссія Д" йде на черговий камбек. Чому "джмелі" мають шанс влетіти в топ-3 Бундесліги і в цьому сезоні

"Боруссія Д" йде на черговий камбек. Чому "джмелі" мають шанс влетіти в топ-3 Бундесліги і в цьому сезоні

Блог — Futball life
Автор — Саня Шико
19 февраля, 12:52
3
"Боруссія Д" йде на черговий камбек. Чому "джмелі" мають шанс влетіти в топ-3 Бундесліги і в цьому сезоні

"Чорно-жовті" вміють обрізати крила суперникам.

Восени "Боруссія Д" виглядала вельми суперечливо. "Джмелі" втратили шанс боротися за чемпіонство в Бундеслізі. А ось у Лізі чемпіонів показали зуби. Вийшли на перше місце в найскладнішій групі. В 1/8 отримали цілком прохідного суперника - ПСВ.

До січня команда Терзича перетворилася. Шість матчів (після зимових канікул) принесли "джмелям" чотири перемоги і дві нічиї; 16 забитих голів і лише два - пропущених. З такими темпами "джмелі" можуть посунути "Штутгарт" (3-е місце), адже їх розділяє лише п'ять очок.

Що ж вплинуло на такий стрімкий зліт команди Терзича?

Омолодження

"Боруссія Д" взяла курс на омолодження. При чому не тільки складу команди, а й тренерського штабу. У Терзича тепер два молодих асистенти - Нурі Шахім (35 років) і Свен Бендер (34 роки). Обидва екс-футболісти підбадьорили команду і тренерський склад. У січні до "джмелів" приєднався Іан Матсен, 21-річний нідерландський захисник. "Боруссія Д" взяла футболіста в оренду у "Челсі". Матсен провів усі шість матчів цілком результативно: добре виглядає в обороні та записав на свій рахунок дві гольові передачі.

Санчо

Звичайно, повернення Санчо в рідну домівку, гадаю, дасть хороший результат як клубу, так і футболісту. У перших же матчах Санчо показав, наскільки сильно він хоче грати і приносити користь команді. Не все поки виходить у 23-річного англійця, але асист встиг вже зробити. Природно, півзахиснику потрібен час, адже він не грав чотири місяці. Вінгер може додати в атаки "джмелів" динамічності та креативу. Санчо і компанія в особах Фюллькруга, Малена і Мукоко точно не дадуть нудьгувати суперникам.

"Джмелі" вміють потріпати нерви суперникам

Нинішній сезон "Боруссії Д" чимось схожий на минулий. Торішню зимову паузу "джмелі" зустріли на п'ятому місці в турнірній таблиці Бундесліги. Здавалося, команда і близько не підійде до топ-3. Але до закінчення сезону "джмелі" злетіли на перше місце! Щоправда, чемпіонство втратили, програвши "Баварії". Однак сам факт камбеку в минулому сезоні вселяє надію на можливий шанс якщо не стати чемпіонами, то в топ-3 точно потрапити.

Надія на Лігу чемпіонів

"Боруссія Д" потрапила в дуже непросту групу: "Мілан", "Ньюкасл", ПСЖ. На старті групового етапу більшість аналітиків скептично дивилися на можливості "джмелів", з огляду на їхні результати в домашньому чемпіонаті. Яке ж було здивування, коли команда Терзича в підсумку залишила всіх позаду, відірвавшись від прогнозованого лідера (ПСЖ) у цій групі на три очки!

В 1/8 фіналу "Боруссія" зустрічається з ПСВ. Більшість букмекерів віддали перевагу в першому матчі голландцям. Але мені здається, що це помилкова думка. Навіть незважаючи на те, що "джмелі" будуть у гостях, шансів на перемогу у них більше. По-перше, історія особистих зустрічей: ПСВ і "Боруссія" зіграли тричі й тричі вигравав німецький клуб (але не завжди слід озиратися на попередні матчі). По-друге, слід враховувати, що у ПСВ була не дуже сильна група в Лізі чемпіонів. "Ланс" і "Севілья" не могли дати бій ПСВ. А от з "Арсеналом" голландцям було дуже важко. Думаю, з "Боруссією" буде не легше.

Виходячи з перерахованих вище фактів, "Боруссія", навіть якщо і не долетить до заповітного титулу чемпіона Німеччини, в Лізі чемпіонів точно пошумить.

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Все посты