Tribuna/Футбол/Блоги/Futball life/Три причини, чому Юрген Клопп вибрав ідеальний час для оголошення свого відходу. Далі - збірна Німеччини?

Три причини, чому Юрген Клопп вибрав ідеальний час для оголошення свого відходу. Далі - збірна Німеччини?

Блог — Futball life
Автор — Саня Шико
28 января, 09:13
Три причини, чому Юрген Клопп вибрав ідеальний час для оголошення свого відходу. Далі - збірна Німеччини?

Юрген Клопп ввів усіх у шоковий стан. Але погодьтеся - вчинив дуже мудро. Рано чи пізно такий поворот подій мав відбутися. Кожному тренеру потрібен відпочинок. Кожен тренер відчуває в якийсь момент вигорання, яке його заганяє в глухий кут. Пам'ятаєте той невдалий сезон, у якому "Ліверпуль" кульгав на обидві ноги? Було б дуже дивно, якби Клопп пішов після закінчення не дуже успішного сезону. Клопп звалив на себе перебудову команди і домігся в нинішньому сезоні відмінного результату.

Піти на такій прекрасній ноті - чудове рішення.

Багато хто задається питанням, а не можна було промовчати, дотягнути до закінчення сезону і... оголосити про своє рішення? Звичайно, можна.

Але...

По-перше, Клопп чудово розуміє, що керівництво клубу слід поставити до відома заздалегідь. Немає нічого таємного, щоб не стало явним. Де-небудь, та інформація просочиться. Але це було б схоже на домисли і плітки.

По-друге, Клопп дав можливість керівництву клубу спокійно, без поспіху і паніки шукати нового головного.

По-третє, Юрген Клопп своєю заявою простимулював футболістів "Ліверпуля" зробити все можливе та неможливе для завоювання трофеїв у сезоні 2023/2024 (або хоча б наблизитися до піку): АПЛ, фінал Кубка ліги, Кубок Англії та Ліга Європи. Не всі турніри підкорються "червоним", але вони точно боротимуться як "леви".

Думаю, найближчим часом ми втратимо Юргена Клоппа з поля зору. 56-річний фахівець візьме так необхідну йому паузу і відправиться насолоджуватися свободою. А ось ближче до наступної зими, а може і трохи раніше Клопп почне приймати пропозиції. У клубах АПЛ ми його не побачимо - сам Юрген про це всіх запевнив. А ось збірна Німеччини - один із найбільш правдоподібних варіантів. Адже ніхто не говорив, що Нагельсман продовжить роботу зі збірною після Євро-2024.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты