Tribuna/Футбол/Блоги/Futball life/"Манчестер Сіті" однією ногою в кризі, а Гвардіолi пора відпочивати

"Манчестер Сіті" однією ногою в кризі, а Гвардіолi пора відпочивати

Блог — Futball life
Автор — Саня Шико
15 декабря, 12:45
13
"Манчестер Сіті" однією ногою в кризі, а Гвардіолi пора відпочивати

Поки що рятує результат у Лізі чемпіонів.

"Манчестер Сіті" цього сезону трохи гальмує в АПЛ. Втім, нічого дивного. Таке пробуксування ми спостерігали і у "Ліверпуля" у сезоні 2022/2023 після чемпіонських перегонів в АПЛ, фіналу в Лізі чемпіонів з "Реалом", фіналів Кубка Ліги та Кубка Англії в сезоні 2021/2022.

"Городяни" минулого сезону взяли чемпіонство АПЛ, Кубок Англії, стали володарями трофею Ліги чемпіонів, фіналістами Суперкубку Англії.

Команда Гвардіоли віддала всі фізичні та емоційні сили. А поповнити їх повністю, виявилось, не змогла.

Є й інші причини нестабільного "Манчестер Сіті".

Пішли лідери

Втрати Ілкая Гюндогана (перейшов до "Барселони" вільним агентом), Жоау Канселу (стійкого футболіста основи), Ріяда Мареза та Емерика Лапорта (вирушили до Саудівської Аравії) потребують великої перебудови. А вона, як відомо, не завжди дарує шлях без перешкод. Та ще й Кевін де Брюйне у серпні випав із обойми. Звісно, " городяни " не залишилися без новачків. Але їм потрібен час для адаптації до футболу Пепа Гвардіоли (Ковачіч, Нунеш, Гвардіол та Доку).

Рівень суперництва

Нинішнього сезону "Манчестер Сіті" побільшало конкурентів. Якщо раніше у "городян" виснажливі матчі були з "Ліверпулем", "Тоттенхемом", іноді з "Манчестер Юнайтед" та "Арсеналом", то цього сезону вже "Астон Вілла", "Брайтон" і навіть "Челсі" кусаються. А значить потрібно набагато більше сил, яких мало.

Гвардіола на нулі

За 13 років тренерської кар'єри Пеп Гвардіола працював у чотирьох клубах. Один рік - у "Барселоні В", три - у "Баварії" і вже сім - у "Манчестер Сіті".

З "Барселоною" Гвардіола завоював 14 трофеїв. З "Баварією" – 7. З "Манчестер Сіті" – 15. Все це чудово. Іспанець явно хоче встановити багато тренерських рекордів Але, як відомо, одна з головних складових успіху – це відпочинок. А у Гвардіоли спостерігається, як на мене, перевтома. Якщо між роботою в "Барселоні" та "Баварії" тренер відпочивав рік, то в "Манчестер Сіті" він прийшов, не роблячи перерви. Виходить, Гвардіола вже 11 років не перезавантажується. Але це необхідна опція тренерської кар'єри. Не дарма Томас Тухель їхав до Індії медитувати, Зідан насолоджувався подорожами світом, Спалетті усамітнювався в домiку за мiстом..

Після поразки від "Астон Вілли" (1:0) Пеп Гвардіола зізнався: "Ми сьогодні граємо як раніше. Але наш футбол не завжди дає результат. Нам не вистачає стабільності. Я повинен поспати, подумати, проаналізувати і знайти спосіб виправити становище" .

Думаю, простежується бажання тренера саме відпочити.

16 грудня "Манчестер Сіті" зустрічається з "Крістал Пелас". Команда Роя Ходжсона, на перший погляд, не повинна завдати незручностей чинному чемпіону АПЛ. Однак? якщо подивитися на попередні зустрічі (наприклад, візьмемо 11 матчів). то побачимо, що "орли" тричі примудрялися відібрати очки у "городян" (вісім матчів програли, два - виграли, один - оформили нічию). Звісно, спиратися на статистику минулих років немає особливого сенсу. Майже ніхто не сумнівається, що суботній матч принесе перемогу "міcтянам". Але чи буде вона легка?

Можливо, не тільки "Манчестер Сіті" потребує перебудови, а й Пепа Гвардіола - перезавантаження. А чи не варто було Гвардіолi поставити крапку у стосунках із клубом учора, тобто після фінального свистка сезону 2022/2023?

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты