Tribuna/Футбол/Блоги/Futball life/Ерік тен Хаг і "Манчестер Юнайтед" - союз, який час розривати

Ерік тен Хаг і "Манчестер Юнайтед" - союз, який час розривати

Блог — Futball life
Автор — Саня Шико
9 декабря, 10:43
4
Ерік тен Хаг і "Манчестер Юнайтед" - союз, який час розривати

Нідерландець так і не знайшов ключика до команди.

Результат дебютного сезону Еріка тен Хага у "Манчестер Юнайтед" (2022/2023) вселив надію на подальший прогрес команди (третє місце в АПЛ, вихід у фінал Кубка Англії та перемога у Кубку ліги). Але осіння частина сезону 2023/2024 принесла розчарування вболівальникам та самим "червоним дияволам". Чому?

Провалили трансферне літо

Перша помилка, яку зробив Ерік тен Хаг, на мій погляд, це прощання з Давидом де Хеа, голкіпером, який неодноразово рятував "Манчестер Юнайтед". Вже під час підписання Онана, я була впевнена, що ворота "дияволів" частіше будуть у небезпеці, ніж зачинені на замок.

Влітку робота кипіла, але не закипіла. Втратили можливість посилитися Гаррі Кейном. Зрештою підписали 20-річного Расмуса Хейлунна, надію європейського футболу. Але АПЛ поки що данцю не підкорилася - нуль голів. Щоправда, у матчах Ліги чемпіонів Расмус приносить користь. Забив "Баварії" гол і оформив по дублю у ворота "Галатасарая" та "Копенгагена".

У підсумку "Манчестер Юнайтед" після 15-ти турів АПЛ має всього 18 забитих м'ячів, у той час, як четвірка лідерів ("Арсенал", "Ліверпуль", "Астон Вілла" та "Манчестер Сіті") відправили понад 30 голів у ворота суперників.

Окрім Хейлуна є ще Маркус Рашфорд, який минулого сезону в АПЛ відзначився 17-ма голами, а в нинішньому поки що лише двома. Рашфорд сьогодні зовсім не вражає. Осіння частина сезону англійця – провал. Відповідно, нападник рідко проводить усі 90 хвилин на полі та результативними діями не може похвалитися. Звичайно, Рашфорд незадоволений своєю позицією на даний момент. Маркус комфортно почувається на лівому фланзі, але там панує Алехандро Гарначо. У результаті Рашфорд задовольняється правим флангом або грає в центрі (якщо не може вийти Хейлунн).

Виходить, проблема з нападником зайшла в глухий кут.

Травми

Цього сезону "Манчестер Юнайтед" виступає беззаперечним рекордсменом за кількістю футболістів у лазареті. У матчі з "Ньюкаслом" (02.12.2023) із травмованих гравців можна було зібрати ще одну команду АПЛ - Каземіро, Маунт, Мартінес, Еріксен, Еванс, Маласія, Діало).

Не варто забувати і про Джейдона Санчо, якого Тен Хаг виключив із основного складу ще у вересні.

Виникає питання, такий глибокий лазарет – це випадковий збіг або результат надто інтенсивних тренувань. Всі ми знаємо, що Тен Хаг не є прихильником додаткового відпочинку для футболістів. Ймовірно, тренер забуває, що повноцінне відновлення спортсмена – ключ до досягнення вищих результатів.

Нездорова атмосфера в роздягальні

Не найкраще складається і емоційна сторона команди. На мій погляд, це одна з ключових складових успіху будь-якої команди.

У вересні вибухнув скандал із Джейдоном Санчо. Не всі гравці спокійно поставилися до такого радикального рішення. "Дияволи" розділилися на два табори: хтось підтримав тренера, а деякі висловили незгоду.

Проблеми у роздягальню запустив і Антоні. Бразилець, мало того, що не вражає результатом на полі, так ще й потрапив у скандал на батьківщині. Колишня дівчина футболіста звинуватила футболіста у домашньому насильстві. І якби тільки одна. До листопада вже кілька екс-подруг Антоні подали заяви до поліції.

Але, незважаючи на судовий процес у Бразилії, Антоні не усунули від головної команди. Це вкотре підтверджує, що Антоні є улюбленцем тен Хага. Таке ставлення до безрезультатного футболіста багатьох у роздягальні дратує.

У листопаді англійські ЗМІ запустили інформацію, що Тен Хаг зіпсував відносини з Рафаелем Вараном. Француз незадоволений кількістю ігрового часу. Немає сумнівів, що Варана підтримує багато гравців у роздягальні. А значить, не згодні з думкою тренера.

Гармонія та цілісність команди відсутні.

Висновок

Незважаючи на загальні фрази, що Тен Хага підтримує керівництво клубу і досі вірить у правильність обраного шляху тренером, я чомусь схиляюся до думки, що нідерландець повторює шлях Моурінью. Пам'ятаєте 2018? Португалець без пояснень усував деяких футболістів від основи "червоних дияволів". А скандал із Полем Погба завершив шлях Моурінью у "Манчестер Юнайтед".

З таким набором мінусів Ерік тен Хаг може попрощатися з клубом вже найближчим часом. Перемога над "Челсі" шостого грудня (15-й тур АПЛ, 2:1), на мою думку, лише відстрочка від радикальних змін.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты