Tribuna/Футбол/Блоги/Futball life/"Челсі" не вистачає рівноваги - немає сенсу чекати на швидкий результат

"Челсі" не вистачає рівноваги - немає сенсу чекати на швидкий результат

Блог — Futball life
Автор — Саня Шико
9 октября, 12:43
"Челсі" не вистачає рівноваги - немає сенсу чекати на швидкий результат

Перемога над "Бернлі" (1:4, 8 тур АПЛ) окриляє, але сумніви присутні.

Поки що витрачені мільйони на талановитих новачків не дають результату. Якщо уважно подивитися, то всі придбання клубу – молоді, перспективні гравці, які можуть різко спалахнути в одному матчі чи навіть таймі та швидко згаснути на невизначений термін. Тобто, на мою думку, сьогодні чекати стабільності від "Челсі" навряд чи можна.

Проблема з форвардами

"Челсі" позбавився Кая Гавертца, Обамеянга і Лукаку. У підсумку сезон Почеттіно починав із Дейвідом Вашингтоном (мінімум досвіду) та Армандо Броєю (мінімум досвіду та травма).

Ніколас Джексон (прийшов улітку) може іноді вийти центральним нападником. Але виглядає він набагато краще вінгером чи відтягнутим форвардом.

Мудрик, Стерлінг, Нкунку теж можуть зайняти позицію центрфорварда, але вони скоріше підходять на роль "хибної дев'ятки". Після восьми турів у "Челсі" всього 11 забитих м'ячів, у той час як у "Брайтона" - 21, "Ньюкасла" - 20, "Астон Вілли" - 19, "Ліверпуля" - 18.

Думаю, "Челсі" зробив помилку, не придбавши центрального нападника. Адже можна було поборотися за Віктора Осімхена. "Наполі" запросив 150 млн. фунтів. Багато! Але "Челсі" так розкидався мільйонами, що міг ще й купити Осімхена.

Опорний півзахист

Влітку "Челсі" дав зрозуміти, що омолоджує склад. Позбувся Ковачича, Жоржиньо та Нголо Канте. Немає сумнівів, що Кайседо, Лавія, Чуквуемека, Фернандес, Угочукву та Галлахер – талановиті хлопці. Але найстарший із цього списку - 23-річний Галахер. У кого їм навчатись на футбольному полі? Хто їм підкаже у складній ситуації? Так, Енцо Фернандес – чемпіон світу. Але чи став би він чемпіоном, якби не слухав підказки того ж Мессі під час матчів у Катарі? Молоді та перспективні творять чудеса лише тоді, коли поруч із ними є досвід.

Можливо, "Челсі" варто придивитися до 28-річного Жоау Пальінья ("Фулхем").

Атакуючий півзахист

Стерлінг – досвідчений, але його з натяжкою можна віднести до плеймейкерів. Мудрик намагається. Є надія, що Почеттіно таки виведе Михайла на топ-рівень. Але це у перспективі. Палмер і Мадуек не мають досвіду.

"Челсі" вже поглядає у бік футболіста "Вулверхемптону" - Педру Нету. Незважаючи на 23 роки, Нету має досвід виступів в АПЛ – чотири роки. Нинішнього сезону він захоплює мотивацією та результативними діями.

Запитань до "Челсі" більше, ніж відповідей. Перебудова – справа, звісно, не кількох місяців. І, можливо, наші очікування дещо завищені. У Почеттіно попереду величезний шмат роботи. Чекаємо, віримо, сподіваємось...

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты