Tribuna/Футбол/Блоги/Futball life/Збірна Німеччини ризикує як ніколи. Чи врятує становище Бундестіму тренер-вільнодумець

Збірна Німеччини ризикує як ніколи. Чи врятує становище Бундестіму тренер-вільнодумець

Блог — Futball life
Автор — Саня Шико
2 октября, 12:50
Збірна Німеччини ризикує як ніколи. Чи врятує становище Бундестіму тренер-вільнодумець

Призначення Нагельсмана на посаду головного тренера збірної Німеччини викликало багато протиріч. Чому? Причин багато. Давайте подивимося на Нагельсмана з різних боків і розберемося у всіх "за" та "проти".

Останні кілька років збірна Німеччини має сумний вигляд. Команда так і не здобула лідера. Молоді таланти, звичайно, є – Хавертц, Горецька, Вернер, Кімміх. Але їх мало. І виходить, що жоден із них не може повести за собою команду. Не виросли ще нові Лам та Швайнштайгер.

Можливо, найближчим часом ми побачимо нових футболістів у збірній, які братимуть на себе відповідальність і робитимуть результат. А поки що очікуємо на перетворення команди завдяки новому головному тренеру - Нагельсману, який не залишив жодного вболівальника збірної Німеччини байдужим до своєї персони.

Усі ми пам'ятаємо, чому Нагельсмана було звільнено з посади головного тренера "Баварії". Але якщо раптом у когось не вистачило часу на читання весняних новин, я опишу двома словами. Сумний результат у Бундеслізі (весна 2023 року) та жодного прогресу футболістів - погодьтеся, цілком достатньо для розриву контракту. Але головна причина, яку озвучили джерела, близькі до керівництва клубу – легковажне ставлення Нагельсмана до роботи. Під час паузи в чемпіонатах (багато футболістів роз'їхалися до збірних) Нагельсман замість того, щоб продовжувати тренування з гравцями, що залишилися на базі, махнув на гірськолижний курорт. Мабуть, це була остання крапля для консервативної "Баварії". Адже Нагельсман дивував керівництво клубу, футболістів, вболівальників та й усю футбольну Європу регулярно.

Незвичайний тренер

Нагельсман постійно шукає нових відчуттів. В арсеналі його захоплень не лише лижі, а й гірські велосипеди, швидкісні автомобілі, хокей, каньйонінг. Нагельсман мріє освоїти професію пілота та перетнути Альпи. Своє майбутнє він бачить не футбольним тренером, а інструктором на гірськолижному курорті. Ось так ...

Працюючи в "РБ Лейпциг", Нагельсман приїжджав на тренування не лише на шикарному червоному авто. Багато разів тренер підлітав до тренувальної бази на скейтборді. Але якщо у "Лейпцигу" нікого це не цікавило, то у "Баварії" такий приїзд головного тренера закинув у його скарбничку "жирний мінус". Декілька разів Нагельсмана бачили і на Harley-Davidson. Це вам не Пеп Гвардіола та Карло Анчелотті.

"Нагельсману час подорослішати. Скейти та мотоцикли - це не образ головного тренера "Баварії", - писали в The Athletic.

Немає нічого дивного, що під керівництвом Нагельсмана футболісти "Баварії" отримали більше свободи. Наприклад, між матчами чемпіонату Серж Гнабрі замість відпочинку вирушив до Парижа на Тиждень моди. Керівництво "Баварії" висловило невдоволення, на що Нагельсман відповів: "Футболісти - дорослі люди. Я не можу їх посадити під замок. Якщо гравець після подорожі до Парижа вийде на поле і покаже результат, то ця поїздка пішла йому на користь. Якщо він зіграє погано – буде жорстка розмова”.

Нагельсман виділяється серед топ-тренерів своїми вбраннями. В яких прикидах він не приїжджав на матчі своїх команд: суворі ділові костюми, піджаки в ромбики, футболки в яскравих кольорах, у червоному пальті з ґудзиками у вигляді кликів. Видання Bild критикувало Нагельсмана: "Футбол - це не шоу і не подіум. Увага має бути прикута до гри, а не до наряду тренера".

Німецький футбол консервативний. Дисципліна та традиції правлять Бундестімом. Проте Бундестіму доведеться змиритися з тренером новатором та його вільнодумним характером. Настають нові часи? Мабуть, так.

Нагельсман та збірна

Після звільнення Фліка всі експерти в один голос заявили, що збірна потребує жорсткого авторитетного тренера. Чи відповідає таким запитам Нагельсман? Скоріше ні ніж так. Але... слід враховувати, що змінюються часи та пріоритети. Футболісти також змінюються. Сьогодні жорсткий підхід є прийнятним далеко не для кожного гравця. До більшості молодих спортсменів потрібен особливий підхід. Нагельсман-вільнодумець справді може перетворити збірну Німеччини.

Одна з причин розлучення Нагельсмана з "Баварією" - непорозуміння у роздягальні. У збірній таких проблем, за ідеєю, не має бути. Адже вибір футболістів – це його завдання. Без сумніву, тренер покличе гравців "Баварії", які його підтримували у клубі – Гнабрі, Горецька, Кімміх, Сане. Ймовірно, тренер поставить першим номером тер Штегена (з Ноєром у Нагельсмана натягнуті стосунки).

Ці хлопці створять необхідну атмосферу у роздягальні. І, можливо, ми побачимо креативніший футбол, який відповідає характеру Нагельсмана та молоді Німеччини.

Вже 14 жовтня Нагельсман і його команда чекає складання першого іспиту в товариському матчі зі збірною США. А 18 жовтня ми подивимось на команду Нагельсмана у матчі з Мексикою.

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Все посты