Tribuna/Футбол/Блоги/Futball life/Більше забивати, аніж пропускати – порятунок «Ліверпуля» на першу частину сезону

Більше забивати, аніж пропускати – порятунок «Ліверпуля» на першу частину сезону

Блог — Futball life
Автор — Саня Шико
21 сентября, 10:09
3
Більше забивати, аніж пропускати – порятунок «Ліверпуля» на першу частину сезону

Закінчення сезону 2022/2023 у "Ліверпуля" проходило під девізом: "Влітку буде перезавантаження". В очікуванні літнього дива, весняні матчі "червоних" завершувалися зазвичай трьома крапками.

Лінія атаки радує

Вже в червні "Ліверпуль" сміливо взявся за чищення складу, як і більшість команд АПЛ. Дуже швидко Юрген Клопп попрощався майже з половиною гравців, переважно півзахисників. Тренер поставив за мету - оновити середню лінію. Десь у глибині душі Клопп пам'ятав, що потрібне ще посилення оборони.

Більшу частину літнього міжсезоння "Ліверпуль" провів із двома новачками - Алексісом Макалістером та Домініком Собослаї.

Якоїсь миті поповзли невтішні пророцтва, що "червоні" так і залишаться без добротного посилення. А як же гучні обіцянки про грандіозне перезавантаження?

Ближче до закриття трансферного вікна "Ліверпуль" схаменувся і почав пошуки опорника. Клоппу необхідний був півзахисник, який зможе пов'язати оборону з атакою. Мойзеса Кайседу і Ромео Лавію забрав з-під носа "Челсі". У результаті "Ліверпуль" встиг застрибнути в останній вагон трансферного вікна та підписати за 40 млн євро Ватару Ендо зі "Штутгарта" та Райана Гравенберха з "Баварії".

Середня лінія у Клоппа, за ідеєю, оновилася та омолодилася. Щоправда, Ендо та Гравенберха Клоппу довелося вбудовувати у схему вже під час сезону, що саме по собі складно, але можливо.

Великий плюс – "Ліверпуль" зберіг Салаха. Незважаючи на море критики минулого сезону, Мо залишається незамінним гравцем "червоних".

Оборона продовжує просідати

Новачки посилили "Ліверпуль", трансферне вікно зачинилося, сезон стартував, а проблеми у Клоппа залишилися.

Більшість футболістів "Ліверпуля" заточенi на атаку. З восьми півзахисників лише Ендо – руйнівник. Ібраїма Конате грає нестабільно. Вірджіл ван Дейк не завжди впевнено виступає. Джо Гомес – не той гравець, на якого можна розраховувати.

"Ліверпуль" влітку віддав перевагу посиленню середньої лінії. На захист забракло часу. І цей факт дуже непокоїть. У сезоні 2022/2023 "червоні" пропустили 47 м'ячів (АПЛ). Це найгірший результат мерсисайдців із 2016 року. Ще навесні Вiрджiл ван Дейк говорив, що команда має слабку лінію оборони. Джеймі Каррагер, екс-футболіст "Ліверпуля" радив клубу придбати центрального захисника.

Можливо, "Ліверпуль" сподівається на своїх атакуючих півзахисників, які забиватимуть більше ніж оборона привозити?

Поки що "Ліверпуль" йде непогано. Посилена атака себе виправдовує: у п'яти матчах "червоні" забили 12 голів, а пропустили всього чотири. Але чи вистачить сил у атакуючих мерсисайдців не весь сезон?

Мені здається, що сподіватися лише на такий скiл в АПЛ ніяк не можна. Перебудова "Ліверпуля" лише набирає обертів. А Юрген Клопп, напевно, вже зараз придивляється до кандидатів у оборонну лінію та готується до зимового трансферного вікна.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты