Tribuna/Футбол/Блоги/Futball life/"Тоттенхем" знайшов заміну Уго Льорісу. Вікаріо хвалить Буффон, але вболівальники "шпор" не в захваті

"Тоттенхем" знайшов заміну Уго Льорісу. Вікаріо хвалить Буффон, але вболівальники "шпор" не в захваті

Блог — Futball life
Автор — Саня Шико
26 июня, 08:46
"Тоттенхем" знайшов заміну Уго Льорісу. Вікаріо хвалить Буффон, але вболівальники "шпор" не в захваті

Навесні Уго Льоріс повідомив про намір покинути "Тоттенхем". Французький голкіпер готовий до змін, але ще не до завершення кар'єри.

"Головне моє завдання сьогодні - відновитися після травми, тренуватися та повернутися у липні у чудовій фізичній формі. І тоді можна буде подумати - що робити далі. Я готовий до нових викликів у своїй кар'єрі", - поділився Льоріс своїми думками з журналістами Nice-Matin

Льоріс провів у "Тоттенхемі" 11 сезонів, з них вісім - з капітанською пов'язкою. Але величезний, захоплюючий відрізок кар'єри так і не приніс французу жодного трофея у складі "шпор", як і Гаррі Кейну.

"Шпори" не марнували дорогоцінний час і швидко знайшли заміну 36-річному Льорісу - італійського голкіпера Гульєльмо Вікаріо.

Щоправда, вболівальники "шпор" уже встигли висловити невдоволення новим італійським голкіпером. По-перше, Вікаріо не має досвіду виступів на високому рівні. "Емполі", за який він виступав, весь сезон тягнувся внизу турнірної таблиці і дивом не вилетів із Серії А. По-друге, вболівальники пам'ятають Голліні (теж італієць), який не зміг замінити Льоріса, не витримав тиску і через рік втік до Італії .

Але може бути не все так погано, як здається уболівальникам. Є плюси в даному трансфері "Тоттенхема" і вагомі. Дещо застарілий Льоріс не показує сучасну гру. Розіграш м'яча через короткий пас, гра на виходах – все це відсутнє у француза. Погодьтеся, що ці якості сьогодні необхідні топовому голкіперу. А 26-річний Вікаріо, на відміну від Льоріса, легко грає ногами, іноді навіть захоплюється, ризикує та дозволяє суперникові пресингувати. Часто рятує ворота саме ногами. Впевнено виглядає на виходах. На відміну від Льориса, Вікаріо активніший і агресивніший (у хорошому сенсі).

"Я отримую задоволення, коли зупиняю будь-які спроби забити голу мої ворота ", - неодноразово повторює Вікаріо.

В юності Вікаріо захоплювався Джанлуїджі Буффоном. А 2021 року вже Буффон хвалив Вікаріо: "Вікаріо має шанс у найближчому майбутньому стати мінімум другим номером збірної Італії".

Джіджі не помилився. Восени 2022 року Роберто Манчіні викликав Вікаріо до збірної страхувати Доннарумму.

У лютому 2023 року після матчу "Емполі" з "Ромою" італійські ЗМІ писали, що у Вікаріо вселилися одночасно Чех, Нойєр та Буффон. Голкіпер за три секунди здійснив три карколомні сейви.

Ймовірно, римляни тисячу разів пошкодували, що у січні не придбали Вікаріо. Окрім "Роми" в черзі за голкіпером стояли "Ювентус", "Тоттенхем" та "Баварія". До літа "шпори" випередили своїх суперників.

Звичайно, Вікаріо - це не Давид Райя (голкіпер "Брентфорда), якого мріяли бачити вболівальники "шпор", але італійець має шанс заслужити їхнє кохання ("Тоттенхем" відмовився від придбання Райї через надто високу вартість голкіпера - 40 млн євро. За Вікаріо "шпори" віддали 20 млн євро).

Контракт із "Тоттенхемом" Вікаріо підпише вже найближчими днями. У понеділок (26 червня) голкіпер прибув у розташування "шпор" для проходження медобстеження.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты