Tribuna/Футбол/Блоги/Лаванда/Помер Вірджил Абло. Він створив один із головних сучасних брендів – Off-White

Помер Вірджил Абло. Він створив один із головних сучасних брендів – Off-White

Колаби з Nike, любов спортсменів, Світоліна одягала плаття від дизайнера на весілля.

Блог — Лаванда
Автор — Nikita Serhiichuk ꑭ
29 ноября 2021, 20:22
16
Помер Вірджил Абло. Він створив один із головних сучасних брендів – Off-White

Світоліна одягала плаття бренду на весілля з Монфісом.

28 листопада на офіційних сторінках у соцмережах Вірджила Абло та Louis Vuitton з’явилося повідомлення про смерть дизайнера. Причиною смерті став рак, з яким Абло довгий час боровся. Вірджил був головним дизайнером та засновником модного бренду Off-White. У липні 60% акцій бренду було придбано компанією Louis Vuitton Moët Hennessy.

Вірджил Абло народився в Рокфорді штату Іллінойс у родині ганських мігрантів. Родина хлопця не була бідною, тож він здобув гарну освіту — закінчив інженерію у Вісконсинському універститеті та архітектуру в Іллінойському технологічному університеті.

У 2002 році Вірджил познайомився зі ще однією легендою сучасності — Каньє Вестом. Вони стали хорошими друзями. Абло розробляв для репера мерч, декорації для концертів та обкладинки для альбомів, що потім здобували Grammy.

Обкладинки альбомів Каньє Веста, що розробив Вірджил Абло

У 2012-му Вірджил вирішив створити власний бренд. Так з’явилася Pyrex Vision. Абло купував вінтажні речі Ralph Lauren, Champion та інших брендів і «вдосконалював» їх — малював геометричні фігури і звірів, писав на них назву бренду Pyrex і цифри, наприклад, 23 (так, номер Джордана — улюбленого гравця Вірджила). Перероблені футболки Абло продавав у десятки або сотні разів дорожче. Одяг став хітовим серед американської реп-тусовки. Але вже через рік митець закрив Pyrex Vision, щоби створити Off-White — бренд преміумкласу, з ну дуже дорогим стрітвір-одягом.

Що саме зробило Off-White таким культовим? Дружба з Каньє, впізнаваність через Pyrex Vision, геніальність Абло чи все одразу? Уже у 2014-му Вірджила було номіновано на премію для молодих дизайнерів LVMH, а його жіноча колекція одягу була представлена на тижні моди в Парижі. У 2018 році стрімка кар’єра митця зробила ще один крутий поворот — він здобув посаду мистецького директора Louis Vuitton, яку й обіймав до кінця життя.

Крім усього, Вірджил Абло також був діджеєм. 5 вересня він приїжджав до Києва зі своїм сетом. Приблизно водночас стало відомо, що в Україні відкриється перший магазин Off-White.

Однією з головних фішок Off-White та Вірджила Абло були колаборації. Він співпрацював з усіма хайповими брендами — від IKEA до Converse. А у 2018-му бренд зайшов у футбол.

Але все розпочалося роком раніше. Абло почав співпрацювати з Nike. Ідея була простою — 10 культових моделей кросівок Nike перероблювалися в стилі Off-White.

«THE TEN». Колаборація Nike та Off-White

Колаборація здобула шалений успіх — баскетболісти грали в кросівках на паркетах NBA, а сама Nike вирішила продовжити співпрацю футбольною колекцією.

Так з’явилися Nike x Off-White.

Девін Букер у кросівках «THE TEN»

Ось, наприклад, бутси.

А ось рукавички.

Та навіть м’яч.

Одяг Off-White здобув культовий статус не тільки серед європейських футболістів. Циганков, Шапаренко, Бойко та Зінченко також мають брендові речі.

А Еліна Світоліна та Гаель Монфіс були одягнені в одяг від Off-White під час свого весілля.

У червні 2021-го Абло затизерив можливу співпрацю із «Ліверпулем». «Ліверпуль», давайте разом підіймемося таблицею», — відповів Вірджил у себе в інстаграм-сторіз після того, як його підписник написав, що нове поло із зимової колекції Louis Vuitton схоже на форму «червоних».

Це було б чудове закінчення великої історії, якби Nike та Off-White дійсно зробили б нову форму «Ліверпуля» в пам’ять про Вірджила.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов