Tribuna/Футбол/Блоги/Новини з Буковини/Демченко: «У деяких моментах «Буковина» переважала «Металіст-1925»

Демченко: «У деяких моментах «Буковина» переважала «Металіст-1925»

Фахівець залишив посаду спортивного директора «Буковини» та став головним тренером грузинської «Діли»

2 января 2021, 13:47
Демченко: «У деяких моментах «Буковина» переважала «Металіст-1925»

Андрій Демченко залишив посаду спортивного директора «Буковини» та став головним тренером грузинського клубу «Діла». У інтерв'ю пресслужбі «жовто-чорних» він підбив підсумки своєї роботи в Чернівцях.

- Андрію Анатолійовичу, вітаємо із призначенням та новим викликом у кар'єрі! Як відбулось розставання із «Буковиною»?

- Розійшлись із клубом нормально, поспілкувались із Вадимом Григоровичем Заяцем, обговорили все. У нас від самого початку була домовленість: якщо надійде пропозиція більш міцна фінансово, то ніхто вставляти палиці в колеса не буде.

- Що вдалось зробити за період роботи в «Буковині», а що не вийшло реалізувати?

- Те, що ми запланували із президентом, нам вдалось виконати. Ми зібрали хороший колектив, ми поставили гру, це було видно неозброєним оком. Ми добились того, що футболісти почали нас розуміти і це втілювалося в певних іграх. Було видно, що хлопці прониклись нашою ідеєю – грати в сучасний атакувальний футбол, щоб нас поважали суперники. Це нам вдалось. Не вийшло реалізувати лиш єдине. Молоді гравці з часом мають «обростати» досвідом, майстерністю і впевненістю у своїх силах. На це потрібно значно більше часу – за декілька місяців це важко зробити. Тому були об'єктивні причини, чому ми не добирали у деяких іграх очки, які мали вивести «Буковину» на верхівку турнірної таблиці.

- Чим найбільше запам'яталась робота в Чернівцях?

- Мене здивувало те, що Чернівці – футбольне місто, тут люблять футбол, є сильні, талановиті гравці. Я «окунувся» в буковинський футбол і зрозумів, що якщо зібрати з усієї країни місцевих гравців чи тих, хто раніше грав у Чернівцях, то ця команда могла би спокійно бути у трійці кращих Першої ліги і ставити завдання виходу до Прем'єр-ліги. Але на все потрібен час і фінансова стабільність. Місто має певну футбольну інфраструктуру, мені сподобався стадіон «Буковина», розвивається дитячо-юнацький футбол. Тобто всі умови для роботи в Чернівцях є, а також є все для процвітання чернівецького футболу. Потрібні лише люди, які будуть горіти цією ідеєю. Усе решта у чернівецького футболу є, те, що я побачив, мені сподобалось.

- Наскільки кадровий потенціал чернівецького клубу відповідав вашій футбольній філософії, де чи не найбільша увага приділяється контролю м’яча?

- Цього сезону в «Буковині» підібрались хороші футболісти  – як основа, так і найближча заміна. Мені сподобалось, як хлопці сприймали інформацію. У деяких моментах «Буковина» переважала «Металіст-1925», в якому я працював до Чернівців. Можу лише похвалити гравців та відзначити атакувальний потенціал команди. У певних матчах друголігова «Буковина» мені більше імпонувала, ніж першоліговий «Металіст-1925».

- Як для себе можете оцінити період, проведений в «Буковині»?

- Я ще раз переконався у тому, що мій робочий матеріал працює. І не важливо, яка це команда – Першої чи Другої ліги. Я для себе почерпнув у Чернівцях досвід і розуміння того, що я на правильному шляху, правильно працюю. Я думаю, що це підтвердять футболісти і скажуть, що їм подобається грати в сучасний футбол.

- Дякуємо Вам за роботу в «Буковині»! Що побажаєте представникам клубу і вболівальникам?

- Я прекрасно розумію, що «Буковина» – бюджетний клуб, який залежить від великих людей – мера, губернатора. Хочу побажати, щоб ці люди повернулись обличчям до клубу і дали поштовх розвитку чернівецькому футболу. Щоб ці діти, які ростуть, молодь отримали достойне футбольне майбутнє. Ланцюжок «дитячий футбол – U-19 і U-21 – дорослий футбол» має бути замкнутим. Для цього потрібно, щоб представники влади думали про розвиток, здоров'я нації і, так би мовити, про здоров'я чернівецького футболу. А потенціал чернівецького футболу дуже високий. Це стало для мене приємною несподіванкою.

Пресслужба ФСК «Буковина»

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты