Tribuna/Футбол/Блоги/Футбольний дайджест/Забарний провів без замін усі матчі сезону АПЛ – наскільки це унікальне досягнення на тлі топ-5 ліг

Забарний провів без замін усі матчі сезону АПЛ – наскільки це унікальне досягнення на тлі топ-5 ліг

Ілля став ключовим гравцем для «Борнмута».

6 января, 22:58
23
Забарний провів без замін усі матчі сезону АПЛ – наскільки це унікальне досягнення на тлі топ-5 ліг

Попри те, що період адаптації Іллі Забарного у «Борнмуті» затягнувся після трансферу минулої зими (зокрема через травму), вже у новому сезоні українець став ключовим гравцем для команди Андоні Іраоли.

📌 У 21-річному віці центрбек є єдиним футболістом клубу, який без замін провів усі матчі розіграшу АПЛ.

📌 Якщо конкретно, то 19 поспіль турів, у яких Забарний зіграв 1941 хвилину. Ця цифра могла бути більшою, якби не достроково завершена зустріч з «Лутоном» через зупинку серця капітана суперника Тома Лок’єра на 59-й хвилині. Цей матч не входить у реєстр та статистику, адже прийнято рішення повністю переграти його.

📌 Саме через це Ілля трохи впав у рейтингу польових футболістів з найбільшою кількістю зіграних хвилин в АПЛ – зараз він 12-й.

📌 Однак якщо теоретично додати матч з «Лутоном» (102 хвилини, середній показник тривалості ігор «Борнмута» у сезоні), у якому українець, найімовірніше, теж перебував би на полі до самого фінального свистка – то тоді він опиниться у топ-3.

Лідер тут, до слова, капітан «Вулвергемптона» з українським корінням Макс Кілман.

📌 Інша показова річ – відсоткове співвідношення. 100%, тобто повністю матчі у сезоні без замін, мають лише 5 футболістів (центрбеків).

Ремарка – у цей список не входять ті, хто пропускав тури через дискваліфікацію. Така ситуація, наприклад, у Бруну Фернандеша з «Манчестер Юнайтед» (теж 19, але пропущений 20-й за перебір жовтих).

📌 Для розуміння масштабу досягнення Забарного розглянемо цей показник на рівні усіх топ-5 ліг. Загалом у сезоні без замін поки грають 19 польових футболістів.

АПЛ тут не лідер – по 6 у Серії А та Ліги 1. Найменше у Ла Лізі, де єдиним представником є капітан «українізованої» команди – Алейш Гарсія з «Жирони».

Ще один цікавий факт – серед усіх них лише 5 не є захисниками.

📌 «Борнмут» з Іллею у складі після невдалого старту видав круту серію з 7 матчів в АПЛ – 6 перемог та нічия. Вона обірвалася аж в останньому турі проти «Тоттенгема» (1:3), однак «вишні» все одно підтягнулися до середини турнірної таблиці.

Фото: John Walton/PA Images, інфографіка Tribuna.com

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты