Tribuna/Футбол/Блоги/«Евротрибуна» /Головні футбольні вуса країни

Головні футбольні вуса країни

Якщо мені випав жереб писати про Росію, то сама доля вказала мені писати цей текст на мові.

Автор — Milton Brooks
16 июня 2021, 16:46
6
Головні футбольні вуса країни

Якщо мені випав жереб написати про Росію, то сама доля вказала мені писати цей текст на мові. Щоб зрозуміти чи здатна країна-сусід виграти "чемпіонат Європи", треба трошки повернутись до початку.

Пролог

Щож, нелюбов України й Росії тягнеться не з прошлого століття, але в цьому є щось накшталт протистоянь: Динамо-Шахтар, Реал-Барселона, Сіті-Юнайтед.

Ми не можемо відпустити їх, а вони нас і це триватиме ще безліч років, поки триває порівняння одне одного та новини з тієї сторони надходитимуть в кожен комп'ютер українців з кожного сайту. Емоції для футболу це добре, але головне, як-то кажуть, щоб не було расизму. Ми звикли до будь-яких випадів сусідів в бік нашої збірної. Але ми не проти, нехай дивляться та заздрять нашим успіхам!

Початок

Так, впродовж досить довгих років, коли ми були об'єднані однією країною, яка поступово згасала, українці входили до національних та олімпійських збірних СРСР. Але, вже після розпаду, ми стали незалежні, але чомусь було бажання чиплятись за спільні досягнення й продовжувати грати в футбол. Лише тільки після відмови від СНД, Україна та Росія стають незалежними, в футбольному сенсі, країнами.

Перший матч

Перший матч пройшов на центральному стадіоні Локомотив в 1992 році. Росія вийшла на матч в футболках збірної СРСР,

замість колишнього гербу, з'явився новий (поверх старого). Тим не менш, усі присутні на стадіоні були щасливі (так пишуть старі видання, стаття Юлія Сегеневича в газеті «Советский спорт» від 18.08.1992), але самі не розуміли чому.

Збірна Мексики була не самим сильним суперником з тих, з ким можна було домовитись за проведення матчу, але (зі слів журналістів тих часів) вона була по силам збірній Росії. Чому не Німеччина, Італія або Бразилія? Тому що хотілося в першому матчі не програти (з цього і складається уся велич країни сусіда, як ми змогли зрозуміти впродовж усіх часів). Сама гра була цікавою, але було багато боротьби. Росія здобула свою першу історичну перемогу завдяки голам Карпина (з пенальті у ворота славетного Хорхе Кампоса) та Попова. Мексиканці закінчували товариську гру в меньшості.

Цікавим фактом є те, що: першим воротарем збірної Росії був діючий тренер Станіслав Черчесов.

Стежачи за історією розвитку футболу, в сусідній до нас країні, можна прослідкувати деякі цікаві факти. Усі роки з 1992 по 2002 року, коли ворота збірної захищав Черчесов, вона жодного разу не змогла досягнути будь-яких видатних успіхів у своїй історії.

В усіх, більш-менш турнірах, збірна Росії не демонструвала того рівня, який був за часів СРСР під керівництвом радянських тренерів. Лише спеціаліст з Голандіїї зміг досягнути більших успіхів з командою, ніж будь-хто з представників Московії. Одна з причин, яку активно продвигають вболівальники України: тому що, колись, половина команди або більша її частина - це були українці, які були присутні, як в олімпійській так і національній збірній! Мабуть тому вони хочуть, щоб Україна була частиною Росії, щоб міжнародні успіхи знову прийшли в країну де панує "лише демократія"?

Виходячи з історії успіхів країни-агресора, в мене залишається лише одне питання: чи зможуть "головні футбольні вуса країни" досягнути успіху зі збірною в якості тренера?

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты