Tribuna/Футбол/Блоги/«Евротрибуна» /Чого чекати від суперників збірної України?

Чого чекати від суперників збірної України?

Автор — Stas Romaniuk
7 июня 2021, 19:15
7
Чого чекати від суперників збірної України?

Збірна України потрапила у надзвичайно цікавий квартет збірних на Євро. Головні фаворити визначенні але у футболі не можна однозначно говорити на перед. Тож спробуймо розібратися, чим будуть дивувати наших козаків представники інших збірних...

Нідерланди

"Oranje" починаючи з 1970-го року вважаються елітою європейського футболу, а тому і фаворитами на Євро. В їхньому складі завжди знайдеться місце для молодих зірок, що запалюють на Батьківщині, а згодом переходять до європейських грандів, розриваючи і там. Сьогодні ситуація ідентична до попередніх років, багато молодих зірок в суміші з досвідченими гравцями, що грають на високому рівні. Молоді Френкі де Йонг, Райан Гравенберх, Донні ван де Беек разом із досвідченими Вейналдумом та Депайом дають велику надію власним вболівальникам. Впевненості додає і право на домашні матчі. Попри такий довгий список плюсів, який далеко не повний, є цілий список мінусів, що додає оптимізму суперникам оранжевих. Почнемо з головного, тренер, що привів голландців на Євро пішов з команди влітку, щоб тренувати Барселону. А його помічник подав у відставку відразу після жеребкування на фінальну частину Євро. Вочевидь він зрозумів, що проти збірної України шансів у них не має. Згадаймо і про кадрові проблеми. Лідер захисту Вірджіл ван Дейк не зможе зіграти на Євро через травму, а його партнер в центрі захисту, Матейс де Лігт отримав пошкодження на тренуванні і скоріш за все пропустить перший матч. Не додає впевненості і позиція голкіпера в збірній, де останнім часом грає не молодий Крул. Матчі кваліфікації на ЧС-2022 показали, що Нідерланди з новим тренером, це не той суперник якого треба боятися. До речі, Франк де Бур ( головний тренер збірної) в інтерв'ю впевнено заявив про перемогу над українцями з рахунком 3:1 і австрійцями 2:1. Зазвичай подібна самовпевненість тренера не дає гарних результатів. І в кінці згадаймо, що за останні 5 років Україна та Австрія частіше були на великих турнірах ніж фаворит групи С.

Австрія

Головним суперником нашої збірної є саме австрійці. За календарем гра проти Австрії буде останньою, і саме в ній вирішиться хто займе другу позицію в групі і гарантовано пройде в наступний раунд. Австрія є досить середньою командою за європейським мірками. Вони стабільно потрапляють на великі турніри але нічого не досягають на них. Хоча склад у них досить гарний, хоч і без гучних імен, за винятком Давіда Алаби, який грає на позиції захисника у клубі але центрального півзахисника у збірній. Футболіст безперечно топ рівня, а його перехід з Баварії у Реал Мадрид є лише підтвердженням цього. Всі гравці є представниками Бундесліги, окрім Арнаутовича, що поїхав на заробітки до Китаю, Луїса Шауба, що представляє Люцерн та Андреаса Ульмера, який разом із голкіпером Шлагером є єдиними представниками рідного чемпіонату. Австрійці дуже збалансовані та організовані у побудові своєї гри. Граючи у три захисники Австрія не є супер забивною командою, а навпаки грає від оборони, хоча любить іноді здивувати свого суперника позиційними атаками. Головною зброєю австрійців є команда робота та вміння підлаштуватися під суперника.

Північна Македонія

Македонці будуть напевно найнезручнішим суперником для всіх команд в групі. Головною зіркою безперечно є нападник Дженоа - Горан Пандєв. Крім нього в Серії А грають ще кілька македонців. Особливих подвигів від македонців не чекають, адже це перший великий турнір для цієї збірної. Вони будуть грати від оборони, за рахунок контратак. Хтось скаже, що в цьому не має сенсу, всеодно програють. АЛЕ не так давно, в матчах кваліфікації до ЧС-2022 збірна Північної Македонії здолала Німеччину. Це серйозне досягнення, тож цю збірну не можна недооцінювати.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты