Tribuna/Футбол/Блоги/Я не Лукомский, я только учусь/По**й на 5:0! «Шахтар» провів класну єврокампанію, але у вирішальний момент не наважився ризикнути

По**й на 5:0! «Шахтар» провів класну єврокампанію, але у вирішальний момент не наважився ризикнути

«Інтер» дав «гірникам» класний урок про те, як варто бути гнучкішими

Автор — Dumserfer
18 августа 2020, 00:22
По**й на 5:0! «Шахтар» провів класну єврокампанію, але у вирішальний момент не наважився ризикнути

1. Давайте відразу про банальне і головне - "Шахтар" не заслуговував на розгром 5:0 і рахунок не по грі.

2. Загалом "гірники" провели класну єврокампанію - яскраво виступали в Лізі чемпіонів, дійшли до півфіналу ЛЄ, заробляли такі потрібні бали для українських команд у рейтингу УЄФА.

3. Команди все знали одна про одну до поєдинку. Але "Шахтар" спочатку піймав мандраж, "оживши" лише під кінець першого тайму. А в другій половині другого тайму остаточно розвалився.

4. В матчі все вирішили мікродуелі і невикористані шанси "гірників". "Інтер" краще вивчив свого суперника. Тому Конте - тактичний контрол-фрік, а Каштру - майстер ситуацій та окремих матчів.

5. Ключовий епізод матчу - 62-а хвилина, коли головою не забив Мораєс. Епізод тотожний тому, коли "Інтер" забивав свій перший гол. Після цього все полетіло шкереберть.

6. У "гірників" на полі не було лідера - того, хто повів би за собою команду вперед у вирішальний момент. У першому таймі щось подібне пробував робити Тайсон. Виходило мало і хаотично. Мораєс був занадто в'ялий і не зміг вчасно зрівняти рахунок.

7. "Шахтар" мав "вмикатися" ще на 25-й хвилині. Коли воротар італійців Ханданович куражився біля своїх воріт і не вибивав м'яч, доки до нього не підбіг "противник". Це вибісило лише Тайсона.

8. Донецька команда частіше грає зі слабшими суперниками, щоб там не казав Каштру. Тому немає навички гри з більш тактично грамотними командами. Команда португальця настільки звикла грати першим номером, що не має чіткого плану, як підлаштовуватися під сильнішого суперника.

9. Команда Каштру не ризикувала. Так, "Інтер" понадграмотно оборонявся, але і вимотався - в кінці першого тайму та перші 15 хвилин другого тайму. І хоча Срна ліпив відмазки типу "двоє гравців італійської команди коштують як весь "Шахтар" ще до матчу (так це правда), але подібна логіка - шлях в нікуди.

10. "Інтер" має вигравати цю Лігу Європи. Через свою зіграність, через те, що пройшов наш класний "Шахтар" та і просто тому, що "Севілья" за*бала вигравати цей турнір так багато разів.

 

Другие посты блога

Все посты