Tribuna/Бокс/Блоги/12х3/Президент WBA сфотографувався з диктатором Мадуро. Голова WBO розніс його за це

Президент WBA сфотографувався з диктатором Мадуро. Голова WBO розніс його за це

Мендоса отримав за це і в коментарях.

Блог — 12х3
9 июня 2022, 16:00
1
Президент WBA сфотографувався з диктатором Мадуро. Голова WBO розніс його за це

Мендоса отримав за це і в коментарях.

Президент WBA венесуелець Джильберто Мендоса виклав фото у твіттері із 62-м президентом Венесуели Ніколасом Мадуро та написав:

«З великим ентузіазмом ми продовжуємо нашу роботу щодо систематичного розвитку боксу. Президент Венесуели Ніколаса Мадуро Мороса вислухав плани та пропозиції WBA щодо Венесуели.

Пан президент – людина, яка знається на боксі, підтримує спортсменів і я особисто відчуваю, що він є другом для нашого спорту. Дякую, президенте».

Мендоса одразу ж був розкритикований Пако Валькарселем – президентом WBO:

«Вибачте, але нашому спорту не потрібні такі друзі, як Мадуро. Просто запитайте у тих 4-5 мільйонів наших співвітчизників, яким довелось вирушили на пошуки свободи і добробуту на чужині».

Ніколас Мадуро Морос – 62-й президент Венесуели. Був обраний на виборах у квітні 2013-го, а з 11 січня 2019-го визнаний Національною асамблеєю Венесуели та більшістю держав (включно з Україною) нелегітимним.

З 2014-го року в Венесуелі регулярно проходять масові протести через тяжку економічну ситуацію, у 2017-му під час протестів році загинуло понад 100 осіб.

За цей час перевибори 2018-го року США назвали нелегітимними, американські дипломати покинули Венесуелу, Франція, Німеччина, Британія, Нідерланди та Іспанія поставили Мадуро ультиматум з вимогою впродовж восьми днів оголосити дострокові президентські вибори. Якщо цього не станеться, вони визнають виконувачем обов’язків президента Гуайдо – спікера парламенту Венесуели. Ніколас не прийняв умови країн ЄС.

 

25 січня 2019-го видання «Reuters» повідомило, що на тлі протестів у Венесуелі до країни прибули російські найманці з «ПВК Вагнера» для охорони Мадуро. Росія та Білорусі – серед небагатьох країн, що підтримують його правління.

Мендоса отримав за такі фото і в коментарях:

– «Не може бути, щоб Жильберто, який є венесуельцем, завдав такого низького та підлого удару всім венесуельцям у світі».

– «Я збирався вам багато чого написати, але потім подумав, що той, кому платять за те, щоб брехати, принижувати і дискредитувати трагедію великої кількості людей, не має ні скромності, ні серця, ні совісті, ні тим більше цінностей. Ви настільки дурний, що люди для вас нічого не варті».

Другие посты блога

Все посты