Tribuna/Бокс/Блоги/B1 Promotions/Український двірник – чемпіон світу з джиу-джитсу. Кидав роботу заради тренувань, кошти допомогли зібрати люди

Український двірник – чемпіон світу з джиу-джитсу. Кидав роботу заради тренувань, кошти допомогли зібрати люди

Історія, що, здається, може відбутись лише в кіно чи книзі.

Блог — B1 Promotions
Автор — B1 Promotions
15 ноября 2021, 21:30
9
Український двірник – чемпіон світу з джиу-джитсу. Кидав роботу заради тренувань, кошти допомогли зібрати люди

Історія, що, здається, може відбутись лише в кіно чи книзі.

Ігор Євтушенко – житель Херсону. Він потрапив в зал з джиу-джитсу в 42, а через сім років став чемпіоном світу серед майстрів у віковій групі 46-50 років на турнірі в ОАЕ в ваговій категорії до 69 кг. 

Працював водолазом-рятувальником, після ліквідації служби набрав вагу

Ігор довгий час працював водолазом-рятувальником і прибував у чудовій фізичній формі, поки службу не ліквідували. З часом його вага стала доходила до 88 кілограмів.

«Не міг нахилитись через великий живіт. Було важко навіть шнурки зав’язувати», – розповідав Євтушенко в інтерв’ю Фокусу.

Зрозумівши, що час змінюватись, Ігор почав бігати, але це швидко набридло. Одного разу він натрапив на рекламу залу бойового самбо, де провів дев’ять місяців. Вагу скинув завдяки великим навантаженням, але довелось шукати іншу секцію – в цій херсонцю не вистачало роботи над технікою і взаємодії з тренером.

Бізнес, яким Ігор займався після закінчення служби, не пішов. Євтушенко займався облаштуванням територій біля будинків, але, за його словами, державні інстанції хотіли отримувати завеликий процент від його доходу.

Одного разу він з сином, переїхавши до Києва у справах, прямо на вокзалі побачив оголошення:

«Бачу: «Валентин Варенников запрошує на тренування із бразильського джиу-джитсу». Після першого ж тренування зрозуміли, що це те, що мені потрібно», – розповідав Євтушенко.

В Херсоні організували секцію джиу-джитсу, а від деякої роботи доводилось відмовлятись через тренування

Тренування у Херсоні швидко зібрали людей. Приходили і таксисти, і програмісти – будь-хто.

Спочатку Ігор працював листоношою – носив пенсії бабусям. Потім – у мебельному цеху, але звідти швидко пішов, тому що не встигав на тренування. Євтушенко шукав роботу, яку можна суміщати з тренуваннями. І знайшов:

«Мені треба було, щоб в 16:00 я вже був вільний. Директор пішла мені на поступки – я приходжу в 07:00, а не в 08:00. Все встигаю», – розповідав Ігор про роботу двірником в одній із херсонських шкіл.

За цей час Євтушенко зрозумів, що джиу-джитсу – його справжня справа. Він вигравав та ставав призером всеукраїнських та міжнародних турнірів, вигравав чемпіонат України та Європи, але головна мета була – чемпіонат світу. Фізично і ментально борець був готовий, а от фінансів не вистачало. Тут і переліт, і екіпування, і проживання з харчуванням. Простому двірнику на це заробити важко.

В один день Ігор вирішив, що треба спробувати отримати допомогу він людей:

«Знайома дівчина запропонувала зайняти грошей, але я сказав, що не візьму – з чого я буду віддавати? Наступна її пропозиція була написати пост з проханням у Фейсбук.

Я не розраховував, що хтось щось пришле – я ж не якась відома особистість. Так воно і було – в першу добу одна людина кинула 1000 гривень, а треба було точно 700 доларів.

Але вже на ранок отримав купу переводів, лайків і слів підтримки. Одному хлопцю з Херсону – Івану – сподобалась моя історія. Він став просувати її по пабліках і вже за декілька днів я зібрав кошти».

Підготовку до турніру Ігор проводив у залі B1 BJJ

Звісно, В1 Promotions, що займається просуванням українців не тільки в боксі, а й у ММА та джиу-джитсу не могли оминути історію Ігора і запропонували допомогу.

Готувався Євтушенко до турніру з володарем чорного поясу Максимом Рувинським – засновником школи Checkmat Україна та головним тренером у B1 BJJ.

«Я надихнувся його історією. Моє враження – Ігор переможе на чемпіонаті світу», – ділився враженнями від спарингів та тренувань з Євтушенком Рувинський.

Ми у В1 увімкнулись в підготовку Ігора настільки, наскільки потребував сам спортсмен та тримали кулаки за його виступи в ОАЕ. В підсумку, Євтушенко переміг всіх у своїй віковій та ваговій групі. 49-річний українець привезе в Україну золото!

Історія, що заслуговує екранізації.

До речі, зверніть увагу на інші наші матеріали. Наприклад, про вплив бразильского джиу-джитсу на UFC:

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты