Tribuna/Футбол/Блоги/Хорошие тексты/Хто намагається попросити «Шахтар» зі Львова?

Хто намагається попросити «Шахтар» зі Львова?

Під час матчу 12-го туру з гостьового сектору Львів-Арени чітко пролунало «Шахта, геть зі Львову!», і ласі до сенсацій журналісти кинулись обсмоктувати цю подію. Враховуючи те, що на матчі Шахтар - БАТЕ банер аналогічного змісту вивісили прямо над фан-сектором Шахтаря, фанати помаранчево-чорних сприйняли такі дії і як образу в свій бік. Кореспондент ultras.org.ua вирішив розібратись: хто і навіщо намагається попросити Шахтар зі Львова.

12 ноября 2014, 23:57

Під час матчу 12-го туру з гостьового сектору Львів-Арени чітко пролунало "Шахта, геть зі Львову!", і ласі до сенсацій журналісти кинулись обсмоктувати цю подію. Враховуючи те, що на матчі Шахтар - БАТЕ банер аналогічного змісту вивісили прямо над фан-сектором Шахтаря, фанати помаранчево-чорних сприйняли такі дії і як образу в свій бік. Кореспондент ultras.org.ua вирішив розібратись: хто і навіщо намагається попросити Шахтар зі Львова.

Спочатку був дзвінок одному з лідерів дніпропетровських ультрас:

- Розкажи, будь ласка, з приводу оцього заряду резонансного на гостьовому секторі, це ваших горлянок справа чи львівські брати допомогли?

Чесно кажучи, однозначної відповіді не буде, бо заряд почали із середини сектора, всі решта його підхопили. На секторі справді була збірна солянка, досить багато наших львівських друзів. Та і споукмен не намагався зупинити сектор. По суті, протягом матчу зарядили цю фразу два чи три рази.

 - Кому адресувався цей заряд? Фанати Шахтаря сприймають це на свою адресу...

Ну це точно не про них. Зараз діє фанатське перемир’я. Не ми його починали, не нам його і закінчувати. Заряд, в першу чергу, проти керівництва донецького клубу, я так бачу ситуацію.

- А чим вам не догодило керівництво донеччан?

Буду говорити особисто за себе. Я ненавиджу Ахметова настільки, наскільки це можливо. У нього була вся влада на Донбасі, і він весною міг зупинити конфлікт одним помахом руки, а натомість він втік грати у футбол до найбільш бандерівського і фашистського міста України, як постійно казали про Львів люди з його політичної партії. Це чистої води лицемірство, міг би грати в Кривому Розі чи тих же Черкасах. І після цього всього він просить припинити вогонь ВСІ(!) сторони конфлікту, ніби це не через нього там стільки жертв. До нас в Дніпропетровськ привозять сотні поранених, і я не хочу, щоб через цього олігарха щось подібне було у Львові, місті, яке ми всі дуже любимо. Один раз уже погуділи...

Я думаю, позиція більшості дніпрян схожа з моєю. Після резонансних заяв Ахметова, Палкіна і Срни їх будуть травити ще дуже довго. В пресі цього не пишуть, але протягом матчу було дуже багато образливих зарядів на адресу капітана гірників. А фанатам донеччан скажу наступне: ви самі прекрасно знаєте, які люди стоять у руля вашої команди, ви самі мали з ними безліч конфліктів, і знаєте, якими методами ці люди діють. Тому не сприймайте це все на свою адресу...Отримавши досить вичерпну відповідь, я вирішив подзвонити і одному з львівських фанатів, аби почути ще і його точку зору.

- Скажи, будь ласка, яке ставлення зелено-білих до того, що Шахтар зараз грає у Львові?

Та нам якось абсолютно байдуже, хай собі грають. Від того, що кузьма буде їздити на Львів-Арену, нам ні холодно, ні жарко. Єдині незручності, які вони створюють, це те, що міліція активно зайнялась львівськими фанатами. Смикають до себе на профілактичні бесіди, просять не ходити на матчі гірників, не приносити туди жодних банерів. Палкін вирішив застосовувати свої методи, якими він тиснув раніше на донецьких фанатів, тепер у Львові. Але тут так не пройде...

- Банер, який було вивішено на матчі Шахтар - БАТЕ, це ваших рук справа?Ні, я не знаю, хто те робив, але львівський двіж до того непричетний. В принципі, маю свої певні здогади... Пам’ятаєш, на грі Шахтар - Порту під кінець матчу кинули фаєр на поле? Я тоді був на секторі гірників, і мені здається, це цілком могло бути "замовлення" від ФК Карпати. Що не кажи, а наш менеджмент клубу вже давно має славу, як скандальний, і цілком здатен на таку підставу.

- Яке зараз ставлення до донецьких фанатів?

Їм не позаздриш. Кожен раз, коли вони приїжджають до Львова, намагаємось їм допомогти, чим можемо. У нас і раніше були з ними більш-менш нормальні стосунки.

- Але все ж, є незадоволення тим, що донецький клуб не займає чітку проукраїнську позицію?

У кожного свої думки з цього приводу. Звичайно ж, є і такі, хто ладен зарядити "Геть зі Львову!", але нам би проблеми всередині свого клубу вирішити... Зараз пішли чутки про те, що Шахтар намагається викупити Львів-Арену і вже придбав землю під Львовом для будівництва бази. Ясно, що далеко не всі хочуть їх тут бачити на постійній основі, і ще буде не один скандал з цього приводу. Але львівський двіж буде намагатись не влазити в цю історію, я думаю. Краєм вуха чув, що менеджмент Шахтаря мав якісь розмови з лідерами львівських ультрас, де запевнив, що вони жодним чином не претендують на активну підтримку на своїх матчах і будуть будувати таку саму модель вболівання, як це було на Донбас-Арені. Принаймні до тих пір, поки Луческу є головним тренером гірників. Жителі Львова скучили за видовищами рівня Ліги Чемпіонів, але, я думаю, вони досить скоро охолонуть. 

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Все посты