Tribuna/Баскетбол/Блоги/Рон Харпер. Солідна карьера. Титули. Досягнення

Рон Харпер. Солідна карьера. Титули. Досягнення

Автор — vintagebasket
12 ноября, 15:50
1
Рон Харпер. Солідна карьера. Титули. Досягнення

Граючи в НБА 2к11 за класичних Булз звернув увагу на гравця, якого пам’ятав також за виступами у складі Лейкерс на початку 2000х. Це Рон Харпер. Але це вершина айсбергу. Етапи карьери у Кавc та Кліперс мені були невідомі. Тож сьогодні нашій з вами увазі пропонується стислий огляд карьери цього гравця, який був корисний на майданчику чим? Кожен побачить своє. Айзея який Томас, називав його третім хайфлейером кінця 80х після Дрекслера та Майкла. Головний його ачівмент, якщо розглядати у підсумку, це те, що в нього на хвилинку 5 титулів. І це викликає повагу. Але все це було не одразу, так?

Зараз йому 59 років. А починалося все з Дейтона, Огайо (привіт Леброн). У школі, де він грав у нашу з вами улюблену гру – Кайсер Хай Скул, його здобутки складали 20 очок, 13 підбирань, 5 передач та 6 блокшотів в середньому (!) за гру. Звичайно ж його було включено до першої команди Охайо (це мається на увазі символічна збірна як Ол НБА Тім). Закінчив школу у 1982 році

Він грав за університет Майамі що в Оксфорді, все той же штат Огайо. Солідні цифри у перший рік гри – майже 13 очок, лідер за підбираннями – 7. Але команда фінішувала із показником 13-15 (перемоги-поразки).Наступного року він був лідером за набраними очками у команді – більше 16ти, більше 7 з половиною підбирань та загальний здобуток команди у тому сезоні 24-6.

Іншого сезону він встановив особисті рекорди, знову ж таки, лідируючі у команді – 24, 9 очки та 10,7 підбирань. Також лідерство за перехопленнями – 2,6. Його було названо гравцем року Мід Амерікан Конференс, команда набрала 20-11.Наступного сезону він встановив рекорд коледжу, набравши 45 очок в одному з матчів, також зібравши 18 підбирань – ото понесло! Набирав в середньому майже 25 очок. І знову лідерство за підбираннями – майже 12. Потрапляв у Другу символічну збірну гравців коледжу за версіями журналістів.Він грав під цим 34м номером, який було виведено з обороту, коли він закінчував свою солідну, на мою думку карьеру за коледж. І це був перший такий випадок у історії цього коледжу! Є чим пишатися.

8й номер драфту 86 року – обраний командою Клівленд Кавальерс. Тут я не буду писати про легендарних чи просто відомих Кавс на прикінці 90х. Це окрема історія. Тому що з одному боку досить непогана команда, а з іншого «Щат он Іло, гоу хед! Зе Булз вин! Зей вин іт» це інша сторона медалі. Тож я просто скажу що я цікавився та пам’ятаю той Кавс за хайлайтами які бачив тоді, коли був час та інтерес. Цитата - це про той кидок Майкла проти Іло. Але у тих Кавс були Марк Прайс, Кріс Дадлі, Бред Догерті, Ларі Ненс, і все ці коштовності очолював Лені Вілкенс – ну явно не остання людина у НБА. Я взагалом кажу за Кавс наприкінці 80х. Там ще й бігав Стів Кер до його гри за Булз. Ну і наш із вами герой. Подивіться хоча б на цій хайлайти та статистичні здобутки. Я вважаю це надсолідно – так протистояти скаженому Майклу.

Але це було пізніше. У першому сезоні він набирав 23 очки в середньому! Старту був крутий як для тих часів – у тому сезоні були ігри по 30 та навіть 40 очок за матч! Я вважаю це заслуговує окремого респекту та уваги звичайно ж. Він грав у всіх матчах регулярки дебютного сезону в НБА та майже отримав Новачка сезону!, фінішувавши другим у голосуванні – першим був гравець Пейсерс Чак Персон.Другого року вже пішли травми (привіт, професійний спорт) та кількість ігор зменшилась до 57. Здобуток сезону в середньому – 15 очок. Це ті ПО, де Кавс програли 2-3 у серії Булз. Це сезон 87-88 років.Але відновившись, він знову зіграв 100 відсотків матчів сезону, набираючи 18 очок, 5 підбирань, 5 передач та 2,3 перехоплення . І саме ці ПО запам’яталися тою цитатою та моментом під назвою «Кидок – The Shot». Один з найкрутіших ретро хайлайтів у історії НБА.

Почавчи сезон за Кавс та зігравши 7 ігор, його обміняли у Кліперс за драфт піки та Реджі Уільямса та Денні Фері – мені це не про що не каже – питання не вивчав.Почав він сезон граючи у всіх матчах але не зігравши й половини – 28 – травма коліна не дозволила поки що продовжувати грати регулярно.На його удачу повернувшись до гри, набрав за сезон 22 очки, 6 підбирань та запам’ятався хайлайтами у тому сезоні, коли у двох іграх підряд набирав 39 очок.

Сезон 92 – всі матчі регулярки зіграно та у ПО Кліпери програли Юті. Я швидко глянув на ростер тих Кліперс. Мені особисто крім Дані Менінга, Олден Полунайса та Дока Ріверс ніхто більше на знайомий. То ж це також потребує вивчення.Наступного сезону Харпер отримав призначення капітана разом із Менінгом та увага, крутий гравець Марком Джексоном (Індіана, Нікс, коментатор).Щодо ПО то знову виліт в першому раунді – цього разу від Хьюстона.

94 року він підписав контракт із Булз, які перезавантажувалися після уходу Майкла. Після повернення №23 до гри, вболівальники вже встигли полюбити Харпера також. Реально було за що– міцний захист, хороший дриблінг, та непогані бомбардирські якості із середньої дистанції. Перший сезон за Булз – 57 ігор, - в середньому за матч 20 хвилин, - 7 очок в середньому. Але вперше він проходить до другого раунду ПО – спочатку Шарлот, але потім Орландо здолали биків у іграх на виліт. Друге діло сезон, де він зіграв всі 80 ігор – 23,6 хвилини за гру, - це сезон 72-10 – легендарний (привіт, ГСВ). Перемога у Фіналі над Сіетлом. На шляху до цього фіналу Хіт, Нікс та знову Орландо були переможені. Вітаємо із першим для Рона титулом! Щось мені підказує що це важче, ніж грати в НБА 2к.

Ще один домінуючи сезон – 74 старти в регулярці, 6,3 очки в середньому. 69-13 рекорд команди. Вашингтон, Атланта, Майамі та Фінал проти Мелоуна та Юти Джаз. 98й рік. Майже 28 хвилин за гру. 9,3 очки в середньому. 62-20 командний здобуток. Повторення фіналу проти Юти та фінальний танець Джордана.

Після Майкла та сезона локауту він набирав 11 очок у 35ти іграх. Вибір було зроблено у бік тренера тож Харпер підписує контракт із Лейкерс.

Грав багато – 78 стартів, грав ту ж роль, що й у Булз – це грубо кажучи. В середньому 7 очок за гру. Другий, після Кобі за перехопленнями. ЛАЛ здобули 67 перемог. Саме Харпер проти Портленда у клатчі виводив команду до наступного раунду. Взагалі та серія проти Портленда одна з найепічніших за всю історію Ліги. Всім рекомендую продивится.

Коли Брайант травмувся у другій грі Фіналу Рон та Глен Райс – ще один вважаю легендарний гравець допомогли команді набирати важливі очки – 21 кожен додав. То ж Озерні перемогли Пейсерс та це був ще один титул до скарбнички. Харпер зіграв у постсізоні 23 гри та набирав майже 9 очок в середньому. Останній сезон Рон із за травм які нагадували про себе зіграв майже половину сезону. І тут місце Харпера зайняв Дерек Фішер. Наша зірка зіграла лише 6 ігор в ПО. То ж як я флешбекнувся до Харпера – не лише із за спогадів та моментів у 2к. Ще був шалений кидок Фішера – аналога Харпера 2000х. Я маю на увазі кидок за 0.4 секунди до кінця матчу проти Сперс у 2004. Нещодавно переглядав ту серію. Це неймовірно, епічно, божевільно.

Він грав у Фіналі проти Філи та декілька очок набирав. Тож свій титул він забрав і додав до загальних здобутків, які я тут, сидячи вдома рахую. Ось така фішка, така історія, така доля гравця НБА. Намагався Рон тренувати. Але після 2х років роботи асистентом тренера у 2007му Детройт не продовжували із ним контракт. Він батько Рона Харпера молодшого, та Ділана Харпера. В першого контракт із "Рапторс 905" – командою Джі Ліги. Другий грає за середню школу Дона Боско та являється 5ти зірковим рекрутом у драфт класі наступного року.

Дякую за увагу та можливість. Може й вікіпедійно, але десь шось може хтось і згадає та отримає позитивні емоції, або дізнається шось цікаве та нове. Повага тим хто це пам'ятає.І тим, хто дивився Кавс та кидок Майкла, і Фішера 2004, і Портленд-ЛАЛ 2000 і ЛАЛ 2000х та тим, хто слідкує за сучасним чемпіонатом.Повага тим хто пам'ятає класичні склади Булз будь якого року та повага у квадраті Філу Джексону. Рест ін піс Кобі. Повага цьому гравцю та всім за те, що ми об'єднані коханням до гри під назвою Баскетбол.

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты пользователя

Все посты