Все новости

Анна Рыжикова: «Помним о защитниках Украины каждую секунду, даже когда мы выходим на старт»

20 июля 2022, 10:41

Українська бігунка Анна Рижикова поділилася думками про підтримку вболівальників на чемпіонаті світу-2022 з легкої атлетики.

«Для мене було несподівано, що не лише на рівні голів держав іде підтримка, але й від звичайних людей. Багато простих громадян знають, що в Україні відбувається війна і що наші люди потребують допомоги.

Багато людей, яких я зустрічала, не просто на словах виказують підтримку, а кажуть, що комусь надали прихисток, донатять на армію, хтось піклується про біженців та надсилає гуманітарну допомогу.

Я була на етапі Діамантової ліги в Бірмінгемі й там відчула підтримку глядачів. Коли мене представляли на старті, трибуни вибухнули оплесками на підтримку України. Це було дуже приємно. Я такого не очікувала, що аж подих перехопило.

І так відбувається в багатьох країнах, так само і в Америці. Я вже казала, що американці навчили українців знову усміхатися. Коли ми тут ідемо по вулиці, то якщо бачать членів нашої збірної в кольорах України, кожен американець кричить: «Go Ukraine! We stand with Ukraine! We support Ukraine!» 

Це змушує нас усміхатись та дякувати. Дійсно люди це кажуть не просто, щоб сказати, а це від серця йде.

На трибунах дуже сильна підтримка України, багато хто прийшов із синьо-жовтими прапорами. Багато людей з діаспори тут: це надзвичайно приємно і додає сил».

Знаю, що забіги відбуваються пізно вночі. Дякую всім, хто прокидається, дякую за повідомлення, які мені надсилають у соцмережах. Я обов’язково всім відповім.

Знаю, що в мене дуже сильна підтримка. Тримайтесь, будь ласка. Ми скоро переможемо, і я вірю в перемогу України.

Вдячна нашим захисникам. Я від них теж дуже часто отримую повідомлення. Знайте, що ми пам’ятаємо про вас кожної секунди, навіть коли ми виходимо на старт», - сказала Рижикова.

Рижикова та Вікторія Ткачук кваліфікувалися до півфіналу ЧС в бігу на 400 метрів з бар’єрами.