Tribuna/Ставки/Блоги/Блог о ставках/12 фактів про виліт «Динамо» з Ліги Європи

12 фактів про виліт «Динамо» з Ліги Європи

Матч заключного туру групового етапу Ліги Європи зі швейцарським «Лугано» став черговим невдалим для київського «Динамо» в поточному сезоні. Отримавши в суперники досить прохідні команди, «біло-сині» здобули лише одну перемогу. Такий результат цілком можна визнати провальним. Ось 11 фактів, які наочно це підтверджують.

13 декабря 2019, 15:28
12 фактів про виліт «Динамо» з Ліги Європи

Матч заключного туру групового етапу Ліги Європи зі швейцарським «Лугано» став черговим невдалим для київського «Динамо» в поточному сезоні. Отримавши в суперники досить прохідні команди, «біло-сині» здобули лише одну перемогу. Такий результат цілком можна визнати провальним. Ось 12 фактів, які наочно це підтверджують.

  • Згідно ресурсу Transfermarkt, вартість складу «Динамо» (98,2 мільйона євро) перевершує вартість складів «Копенгагена» (43,9 мільйона євро), «Мальме» (20,05 мільйона євро) і «Лугано» (22,13 мільйона євро) разом узятих (86,08 мільйона євро).
  • Ні один із суперників «Динамо» не є лідером свого чемпіонату. «Мальме» сезон у шведському чемпіонаті завершив на другому місці, «Копенгаген» у Данії йде другим, а «Лугано» в першості Швейцарії і зовсім займає шосте місце.
  • Згідно ресурсу Transfermarkt, вартість складів команд групи B Ліги Європи є найменшою серед усіх квартетів турніру. Вона становить «всього» – 184,28 мільйона євро.
  • Після перемоги у стартовому турі над «Мальме» «Динамо» не змогло виграти жодного матчу в турнірі: 4 нічиїх і 1 поразка.
  • Незважаючи на виліт, відразу шість гравців «Динамо» опинилися у збірній команді групи B Ліги Європи за версією ресурсу WhoScored – це Артем Шабанов, Денис Попов, Віталій Миколенко, Віктор Циганков, Віталій Буяльський та Беньямін Вербич.
  • «Динамо» стало найкращою командою у групі за наступними середніми показниками: володінням м’ячем (60,9%); виграним єдиноборствам у повітрі (59,1%); кількості нанесених ударів за матч (18,3); точності зроблених передач (83,8%).
  • Перші чотири місця в рейтингу найкращих гравців групи B Ліги Європи за версією ресурсу WhoScored зайняли гравці «Динамо» – Віталій Буяльський, Денис Попов, Віктор Циганков та Артем Шабанов відповідно.
  • «Динамо» стало однією з чотирьох команд, які перед жеребкуванням групового етапу перебували в першому кошику і не змогли вийти до наступного раунду турніру. Разом з киянами така невдача спіткала «Лаціо», ЦСКА і «Бешикташ».
  • У матчі заключного туру групового етапу з «Лугано», де киянам потрібна була перемога, гравці «Динамо» завдали 31 удар по воротах суперника. Лише п’ять з них припали у площину воріт і тільки один виявився результативним.
  • «Динамо» не може виграти вже у п’яти гостьових матчах Ліги Європи поспіль – 2 нічиї і 3 поразки. В останній раз на виїзді у другому за значущістю клубному європейському турнірі кияни перемагали 29 листопада 2018-го року «Астану» (1:0).
  • На груповій стадії Ліги Європи «Динамо» пропустило 7 м’ячів – більше, ніж будь-яка інша команда квартету B.

Другие посты блога

Все посты