Tribuna/Биатлон/Блоги/Сніжний блог/Мартен Фуркад дарує збірній України бронзову нагороду у змішаній естафеті

Мартен Фуркад дарує збірній України бронзову нагороду у змішаній естафеті

Перша гонка сезону завершується сенсаційним подарунком Мартена Фуркада та тріумфом збірної Чехії.

24 ноября 2013, 22:39
4

Вітаю всіх шанувальників біатлону! Ось ми нарешті  і дочекалися, сезон 2013/14 року стартував. Традиційно відкрив великий сезон етап у шведському Остерсунді. Цілих 8 днів буде тривати перший етап. Сьогодні ж, як и рік тому, сезон розпочався відносно молодою та дуже цікавою і непередбачуваною біатлонною дисципліною - змішаною естафетою.

На превелику радість Україна здобула бронзові нагороди вже у першій гонці сезону. Але давайте про все по черзі.

Побачивши ще вчора стартовий лист на змішану естафету, ми звичайно ж розраховували на нагороди у цій гонці. Проте початок цієї естафети був для нас зовсім не втішним. Якщо на лижні наші дівчата виглядали досить непогано, то на стрільбі у нас виникали величезні проблеми, цілих 5 додаткових патронів використала Олена Підгрушна і в підсумку передала естафету Валентині Семеренко аж на 11-й сходинці. Валентина в свою чергу хоч і підняла команду на 6-у сходинку, проте відставання лише зростало. Три додаткові патрони використала Валя, також вона дуже довго стріляла на стійці і передала естафету Сергію Семенову з двохвилинним відставанням від лідера. Сергій же провів прекрасний етап, він відстрілявся бездоганно на двох вогневих рубежах і передав Андрію Дериземлі естафету на 5-й сходинці з 30-ти секундним відставанням від призової трійки. Андрій спокійно відпрацював перший рубіж і приїхав на другий з непоганими шансами на подіум, але там почалися проблеми, і Андрію довелося використати всі 3 додаткові патрони. Всі ми були дуже засмучені, але згодом виявилося, що саме ця чиста стрільба без кола штрафу для нас стане бронзовою. Як саме це сталося, давайте розбиратися далі.

Абсолютним тріумфатором першої частини змішаної естафети стала жіноча збірна Франції, яка в складних погодних умовах використала всього один додатковий патрон і привезла своєму найближчому супернику майже хвилину відставання. Гарний заспів зробила Марі-Лор Брюне, яка пройшла свій етап без додаткових патронів. Потім був прекрасний етап у виконанні Марі Дорен Абер, яка використала лише один додатковий патрон і передала естафету з відривом від Чехії майже в одну хвилину.

Відзначимо, що свої етапи провалили лідери своїх збірних Тура Бергер та Ольга Зайцева, обидві заїхали на штрафні кола.

Чоловіча частина гонки проходила по тому ж сценарію, що і жіноча. Франція впевнено лідирувала и здавалося, що останній етап стане простою формальністю, тим паче, що там біжить тріумфатор минулого сезону, непереможний Мартен Фуркад. Але сталося не так, як гадалося. Після впевненої першої стрільби Мартен прийшов на стійку вже переможцем, але погані погодні умови вдалися взнаки і Мартен настріляв аж 3 кола штрафу, причому він не використав один додатковий патрон, за що його збірну покарали двохвилинним штрафом на фініші. Цим подарунком сповна скористалася збірна Чехії та її лідер Онджей Моравец, який не залишив жодного шансу срібним призерам естафети норвежцям на чолі с Тар’є Бьо.

Ось такий щедрий подарунок від Фуркада своїм суперникам. Як бачимо дуже важливо, що Андрій Дериземля не пустив Лукаса Хофера і до кінця упирався за свою, як виявилось, третю сходинку. Тож вітаємо нашу збірну з несподіваною, але дуже приємною бронзовою нагородою у цій драматичній змішаній естафеті.

Результати змішаної естафети в Остерсунді:

1. Чехія (0+8) 1:17:05.6

2. Норвегія (1+12) +10.2 

3. Україна (0+12) +1:11.2

4. Італія (2+11) +1:12.5

5. Франція (3+5)  +2:11.1

6. Росія (3+13) +3:03.3

7. Німеччина (5+18) +3:11.3

8.  Білорусь (2+13) +3:21.7

Повне відео змішаної естафети в Остерсунді:

Якщо зробити невеличкий висновок, то можемо сказати, що наша команда ще далеко не в оптимальних кондиціях. Помітно, що швидкість на лижні ще не зовсім на тому рівні, на якому ми звикли. Та і зі стрільбою помітні проблеми, тільки Сергій Семенов зміг пройти без додаткових патронів. Але це тільки перша гонка і надалі сподіваюсь, що і хлопці, і дівчата будуть лише додавати і тішити усіх вболівальників хорошими результатами.

Ну що ж, перша гонка сезону подарувала нам дуже багато приємних емоцій і ми з нетерпінням чекаємо на індивідуальні гонки у жінок та чоловіків, які відбудуться у середу та четвер відповідно. Наші спортсмени завжди славилися яскравими успіхами саме у цій дисципліні, де найважливішим компонентом є влучна стрільба, і кожен промах карається хвилиною штрафу.  Нагадаю, що минулого сезону на етапі в Остерсунді наша Олена Підгрушна зайняла 5-те місце у індивідуальній гонці з однією хвилиною штрафу, а Валентина Семеренко була дев’ятою з трьома хвилинами штрафу. У чоловіків кращим у нашій збірній був Сергій Сєднєв, який з однією хвилиною штрафу розташувався аж на 22-й позиції.

Тож чекаємо на нові гонки та віримо у наших хлопців та дівчат.

Другие посты блога

Все посты