Tribuna/Футбол/Блоги/Суб'єктивно про футбол України/Заочний матч

Заочний матч

Інколи треба дивитися глибше і помічати те, що приховане. Заочний матч за чемпіонство вже триває?

Автор — Мария Патока
19 августа 2014, 18:30
6

Знаєте, хто в цьому році точно влаштує перегони за чемпіонством. Гляньте у турнірну таблицю? Думаю ясно що це буде «Шахтар» та «Дніпро». А чому б і ні? Тобто в принципі фактично більше нікому претендувати, якщо «Динамо» не підтягнеться і не буде вести себе як «Челсі» минулих двох років.

Я давно вже довела собі особисто що матчі «Шахтаря» і «Дніпра» цікавіші навіть за дербі. Вони професійніші, швидші, більше схожі на футбол а не на бійку, і одна команда не веде себе з іншою так, ніби удав з мишею. Не вірите. Передивіться матч за Суперкубок за 22 липня. Самі тільки. Повтор багато чого прояснить. А тепер нагадайте мені назву команди, що обіграла доннечан в минулому сезоні? Двічі? Це «Дніпро», правильно.

Якщо «Шахтарю» набридло грати в УПЛ, і йому немає ні нормальної практики перед гроюз грандами в єврокубках, і взагалі якби воля УЄФА, то «Шахтар» грав би десь в Італії чи Англії, то зараз тільки «Дніпро» такого ж духу, характеру і, найголовніше, підбору гравців та самої гри як і донецько-львівський клуб. Але саме з цього сезону, без зайвих заважаючи. Ми знову будемо спостерігати гонку двох сильних команд. Тільки от хто з них стане чемпіоном?

«Шахтар»

На користь «Шахтаря» каже те, що донецька команда вміє терпіти. Терпіти, чекати, а потім ковтати слабку і втомлену здобич ціляком. І здобич вже не противиться йому. Але чи таий слабкий духом «Дніпро», як інші? От в чому проблема «Металіста» зараз? Немає виконавця, нападника з «чуйкою» і хороших йому півзахисників. Ну і воротаря, але зараз ми говоримо про те, що дає шанс брати участь у чемпіонські гонці – виграші матчів. У «Дніпра» такої проблеми то і немає. Так, зараз Коноплянка лікується, але вже 19 серпня (всіх зі Спасом, до речі), Женя вилетів на місяць точно – ніхто його не купить вже. Отже Коноплянка залишається. А що «Дніпро» представляє собою без нього – покаже «Хайдук».

«Шахтар» довів що може і вміє грати без лідерів – Кости та Тейшейри. Марлос і Гладкий магуть, Сашка взагалі відкриття сезону, Луческу витягне його на бомбардира, я так відчуваю. Є 4 центральні захисники, приблизно одного рівня, хтось витягується на досвіді (Кучер), хтось отримує подачки тренера на таланті (Ордець), стабільний і, нарешті, врівноважений Ракицький. Є Антон Каніболоцький, який є основним воротарем, здається і далі буде, так, і в Лізі Чемпіонів гратиме . В принципі команда врівноважена, докупили непоганого лівого латераля з «Металісту» («Шахтар» все робить щоб харківська команда не влізла в ці перегонки з «Дніпром»), і це при живому то Славі, який в свої 36 однією лівою кладе на лопатки всіх.

Є запас, є фундамент. І останнім доводом в сторону «Шахтаря» є те, що це останній сезон Луческу. І у «Шахтаря» є 9 чемпіонств. Якщо в цьому сезоні буде десяте – воно моментально перетвориться в зірочку. Але якщо так і станеться – то Луческу піде красиво.

«Дніпро»

Проблема Коноплянки, як показує час, не є основною проблемою для Маркевича і Ко, більше це є проблема хорошого зв’язного в центрі – тобто Руслана Ротаня. Повернувся капітан – о, і все фактично налагодилося у дніпрян. З таким складом тепер можна і чемпіонство брати.

Звісно що з приходом нового тренера у «Дніпра» з’явилися деякі проблеми, і, можливо, під тактику Маркевича не всі пасують (от Близниченка вже відправили, а хлопець такі надії подає), але найголовніше, що є у «Дніпра» - стабільність. І характер і клас. І в нападі в принципі все добре. Матос, Гама, джокер Шахов, Зозуля – не одним Коноплянкою. Проблема з центрфорвардом існує, як би не було важко визнавати, але на цю позицію у «Дніпра» тільки Зозуля, Калініч щось ніяк, а от Селезньов… ну то таке.

Проблеми в захисті існують, це показала Ліга Чемпіонів. Але при цьому Бойко залишається воротарем високого класу, в якого виріс тут, у «Дніпрі». Можливий основний нац.збірної. Радує довіра до юного Лучкевича, який… мого року народження?! Так стоп!

 

Отже Маркевич розуміє що ніхто возити йому аргентинців не буде, і продовжує традицію самого українізованого клубу УПЛ. Що добре. Дуже добре.

А кінець такий: хто візьме чемпіонство – удав «Шахтар» чи пахаючий кінь «Дніпро». Чи все-таки замішається третя сила? Подивимося.

Другие посты блога

Все посты