Tribuna/Футбол/Блоги/Суб'єктивно про футбол України/Рівняння на серпень

Рівняння на серпень

Другий матч топ-4, еврокубки і повернення блудного сина - це та інше у новому випуску. Рейтинг: 14+.

Автор — Мария Патока
11 августа 2014, 12:35
4

Ми потихеньку влазимо в сезон, я потрошку задовольняю своє его і вже поменше придираюся. Вже все починається, скоро АПЛ, відбори до Ліги Європи, так і до жеребкування та збірних докотимося. І все в нас буде чудово! Хіба не так?

 

Але зараз про пройдені події – по черзі!

 

Перше в строю – єврокубки.

 

«Дніпро» пролетів як фанера над Копенгагеном, «Чорноморець» після неймовірного минулого сезону скотився з відомо-яких причин, і тільки «Заря» прорвалася далі в просто валідольному матчі. І тут я знову передам привіти Луческу, який викинув Нікіту з клубу, а на воротах… Вибачте, ніякого кохання до Антона я не відчуваю, а матч з Ворсклою йому взагалі можна до провальних записати, якби не роззабивальний в останні часи Гладкий і Степаненко на підхваті.

 

Спочатку про «Дніпро». Видно що ЛЧ не дуже любить наші команди, якщо це не «Шахтар» чи «Динамо». І так, розмови про те що «Дніпро» повинен був проходити «Копенгаген» - а з чого це ви взяли взагалі? Дніпропетровська команда за всю свою майже сторічну історію – тільки дебютант ЛЧ, а молоденький «Копенгаген» з 1992 скільки вже там грає? От і все. Взяли на досвіді. «Дніпро» взагалі терпіти і вичікувати не вміє, от і платиться (мені тут паралель з «Ліверпулем» провести хочеться, але не будемо Коноплянку тривожити). Так що велком, Мироне Богдановичу, у Лігу Європи, ви тут майстер.

 

А от «Чорноморець»… Тут и казати нічого не треба. Аби в них в чемпіонаті рідному все вийшло і Григорчук не пішов. Виїхати можна і на своїх футболістах, дати тільки їм час, і наш «Чорноморець» знову показуватиме нам зірковий футбол. Валідольний, але в ЛЄ.

 

Про «Зорю» і казати нічого не треба. Просто подивіться на майстра пенальті. Передам привіт всім «неверующим».

 

«Шахтар» - «Металіст» як лакмус для доннечан.

 

Перше: у «Шахтаря» розззабивалися українці (Львів-Арена діє, чи що?). Степаненко, Ракицький, Гладкий вже трьоху поклав в офіційних 4 матчах,  а скільки він під час зборів забивав. Це все звісно добре, але в мене трохи розрив шаблону. Що далі буде? Болбат місце у складі собі відвоює? Я тільки «за», але про такі речі попереджувати треба.

 

Друге: у «Металіста» проблеми з кіперами. Ні Шуст ні Дишленковіч не підходять, з ним Харків з ЛЄ вилетить швидко. Тут знову привіт Луческу, який зажав Худжамова і не віддає. Про коротку лавку і казати нічого. Всі просто ридали від інтерв’ю Бланко, а він дизертирством займається. Коли з команди тікає капітан – це нехороший знак. Хоча першою проблемою був Маркевич.

 

Третє: з такими муками у всіх ближніх суперників «Шахтар» знову стане чемпіоном. І повісить зірочку на емблему.

 

«Динамо» перетворюється на «Челсі».

 

А що? Відібрали у багатих (Металіст) – віддали бідним (Олімпік). Колись давно я читала матеріал про схожість «Динамо» і лондонської команди, тоді ще київлян тренував Сьомін, були ж часи. Але тільки зараз я з ним погоджуся. Що за бокс був, де футбол? Мені здалося, чи навіть «Олімпік» грав у футбол, на відміну від «Динамо». Реброва жаль. Йому ще стільки розрулювати доведеться.

 

Велике кохання до «Карпат» у Мирона Богдановича Маркевича.

 

І Коноплянка правду казав, що без Ротаня команда грає по-іншому. Так воно і є. Так там «Дніпро» не від таланту Жені отримувати м’яч на фланзі і зміщуватися в центр залежний, а від Руслана. Така залежність не на краще, але як тільки Руслан вийшов на поле учора – от здається що і тренера не міняли. Комбінаційний видався футбол, до речі, тут ще один привіт «Карпатам»: хлопці, при такому маркетингу «Шахтаря» у вашому ж місті і його грі ви вболівальників втратите. У Львові вболіватимуть за донецький «Шахтар», мати рідна.

 

І трохи про Ротаня.

 

Де. Покарання. Так, я все розумію, але Руслана треба було покарати. А то як це: кинув команду перед Лігою Чемпіонів, ледь не перейшов у «Рубін» , і тут вертається герой, одразу капітанську пов'язку, квіточки. . Якщо без Руслана грати важко, то хоч можна було його без капітанки лишити! Видно Маркевич абсолютно ніякого поняття не має про психологічне покарання. І давайте заспоримо, що і Фоменко так само вчинить. І де справедливість?

Другие посты блога

Все посты