Tribuna/Футбол/Блоги/Думки від себе/Анхель ді Марія - панацея для МЮ чи дилема для ван Гаала?

Анхель ді Марія - панацея для МЮ чи дилема для ван Гаала?

На Ваш вибір три схеми, де себе може зарекомендувати Анхель Ді Марія у складі МЮ

31 августа 2014, 12:35
6

Вчора свій перший матч у складі "червоних дияволів" відіграв зірковий новачок Анхель ді Марія. Без особливої підготовки він відіграв 2/3 матчу, ставши при цьому однм з найбільш небезпечних гравців на полі. Проте, позитивного результату він не приніс.

А тепер спробуєм розібратись, яка схема є найбільш оптимальною для "Манчестер Юнайтед" (коли на поле можуть вийти усі гравці, включно з тими, що є в лазареті).

До вашої уваги три варіанти розташування гравців на полі, які, на мій погляд, могли б варіюватись впродовж сезону. Акцент робимо на постаті ді Марії.

Варіація №1: 

Цю схему гравців Луї ван Гал використовує #самезараз. Для англійського футболу вона не найбільш приваблива + час на адаптацію = теперішній результат.

При варіації схеми 3-5-2 чи 5-2-1-2 ключовою постаттю є саме центральний хавбек. На мою думку, Ді Марія не надто підходить на позицію останнього - занадто легким у фізичному плані є аргентинець. Щоб його банально у центра поля не вбили англійські "лісоруби", йому треба набрати м'язової маси, а це однозначно вплине на моторність Анхеля. 

При ролі центрхава, спрямованого на атаку, ді Марія може виступити прекрасним ассистентом. Не здивуюсь, якщо саме він перебере на себе водночас і роль Мати, який жахливо розпочинає стартовий відрізок чемпіонату. Окрім того, Анхель стане при нагоді під час флангових атак, які будуть розганяти Шоу чи той же Рохо (якщо останньому таки колись дадуть дозвіл на роботу).

Отож, ми бачимо, що позиція лівого центрального хавбека є напрочуд вдалою для аргентинського навобранця "червоних дияволів". На жаль, на практиці це поки що не проявилось жодним чином.

Варіація №2:

Думаю, що усі фани МЮ зараз хочуть повернення до простих і незамислуватих 4-4-2 (4-5-1, 4-4-1-1, кому як подобається). 

Власне, ця схема на даний момент виглядає найбільш привабливою. особливо після можливої купівлі Найджела де Йонга (не люблю цього гравця. або на безриб'ї і рак риба). Постать чистого руйнівника дасть змогу розв'язати руки атакувальному квартету, де своє слово скаже і ді Марія.

Аргентинець у цьому розташуванні стане справжнім "troublemaker"-ом для захисту команди - суперника. Позитиви: часті зміни флангів з Янгом(саме його я обираю на інший фланг - Ешлі працював від душі); зміщення при нагоді на позицію Еррери, щоб розвинути стрімку контр-атаку. Окрім того, цей фланг також є домівкою для Рафаеля/Валенсії, які нерідко підключаються до атаки, щоб зробить Анхеля "вільним художником" на пару з Руні.

Варіація №3:

Якщо ван Гаал все-таки буде протягувати тактику, яку він практикував з часу чемпіонату світу в Бразилії, то вищезгадана варіація, як на мене, є найбільш оптимальною. 

У даній схемі ді Марія займе роль, яку виконував Ар'єн Роббен кілька тижнів тому. Амплуа варіюється - від відтягнутого форварда до плеймейкера з акцентом на флангові рейди. При цій схемі ключову роль на себе візьме Руні, який на позицію "під форвардами" виглядає куди гостріше та цікавіше, ніж Хуан Мата. Іспанець просто-таки гальмує усі атаки у даний момент - хто слідкує за МЮ думаю згодяться. Руні в свою чергу дасть змогу ді Марії не прив'язуватись до певного місця на полі. А швидкість аргентинця помножена на індивідуальну майстерність на даній позиції - один з джокерів ван Гаала.

Ось так коротко ми розглянули 3 схеми, в які має вписатись Анхель ді Марія. Особисто я прихильник типової "іспанки", але якщо Луї тримає в думках схему з 2-ма латералями - то 3-тя схема для мене є оптимальною.

Якою є Ваша думка? очікую Ваші роздуми побачити у коментарях.

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Все посты