Tribuna/Теннис/Блоги/Next Generation/Rogers Cup Toronto 2014

Rogers Cup Toronto 2014

Canada Masters (також давно відомий як відкритий чемпіонат Канади з тенісу) зараз має назву Rogers Cup - щорічний тенісний турнір, що проходить у Канаді.

Блог — Next Generation
Автор — LLeyton
3 августа 2014, 15:16
1

Canada Masters (також давно відомий як відкритий чемпіонат Канади з тенісу) зараз має назву Rogers Cup - щорічний тенісний турнір, що проходить у Канаді. Чоловічий турнір відноситься до категорії ATP World Tour Masters 1000. Жіночий турнір має категорію Premier. Чоловічі та жіночі змагання змагання проводяться окремо на початку серпня. Турніри проводяться по черзі між містами Монреаль та Торонто.

Чоловічий турнір вперше відбувся у 1881 році у був проведений в Торонто Lawn Tennis Club. Найбільш старішим турніром за Канадський мастерс є тільки Уімблдон та US Open.

До 1968 року (до початку так званою відкритої ери) турнір був відомий як Канадський національний чемпіонат з тенісу. З 1970-1989 роках він був головним турніром Grand Prix Tennis Tour в рамках Grand Prix Championships Series. Турнір був організований і головним спонсором протягом багатьох років був відомий тютюновий бренд Rothmans. В 2000-х роках вступив в силу федеральний закон який заборонив рекламу тютюну. До 2004 року турнір називався просто Canada Masters, а з 2004 року і по цей час Rogers Masters. Rogers це звісно не в честь Роджера Федерера як міг дехто подумати, Rogers - це медіа компанія, що займається текомунікаційним та медіабізнесом. 

Найбільше перемагав у Канаді відомий чех-американець Іван Лендл, він був в 9 фіналах в яких здобув 6 перемог. Якщо перейти до наших часів то за остані 7 років тут перемагали тільки троє: Енді Маррей двічі, Новак Джоковіч три рази перемагав та Рафаель Надаль два рази, а заголом Рафа перемагав в Канаді три рази.

Надаль є минулорічним чемпіоном турніру, але він не зможе захистити свій титул в Канаді як і за тиждень у Цінціннаті. Він перед турніром отримав травму зап'ястка і вимушений пропустити захист свого титулу. 

Що до жеребкування то у Новака досить не простий матч чекає у другому колі у будь-якому випадку, він зустрінеться з переможцем пари Штепанек/Монфіс. З інших цікавих матчів першого раунду зазначив би: Рішар Гаске-Вашек Поспишіл, вони буквально вчора грали у півфіналі турніру у Вашингтоні; Кеі Нішікорі-Філіп Кольшрайбер; Жіль Сімон-Домінік Тім. Тепер спрогнозуємо результати турніру:

Четвертьфінали:

Новак Джокович - Енді Маррей

Стан Ваврінка - Кеі Нішікорі

Томаш Бердих - Мілош Раоніч

Роджер Федерер - Джон Ізнер

Півфінали:

Новак Джокович - Стан Ваврінка

Томаш Бердих - Роджер Федерер

Фінал

Новак Джокович - Томаш Бердих. Перемога у двох сетах.

Другие посты блога

Все посты