Tribuna/Футбол/Блоги/Повісточка/Наші в Європі: мегапушка Маліновського, асист Яремчука, Швед продовжує запалювати

Наші в Європі: мегапушка Маліновського, асист Яремчука, Швед продовжує запалювати

Поки ще без Коноплянки.

Блог — Повісточка
14 февраля 2022, 20:00
2
Наші в Європі: мегапушка Маліновського, асист Яремчука, Швед продовжує запалювати

Поки ще без Коноплянки.

Традиційно стежимо, чим запам’яталися українські футболісти в європейських чемпіонатах. 

Руслан Маліновський починав матч із «Юве» у запасі, проте і 30 хвилин вистачило на черговий шедевр у ворота Шченсного. Цей гол вразив навіть суперника! Де Лігт розповів, що питав українця, як він взагалі зміг влучити з 30 метрів, а Аллегрі описав його коротко і влучно: «Маліновський забив шедевральний гол».

Гол на 2:42.

Однак цього для перемоги команді Гасперіні не вистачило: Даніло зрівняв рахунок на 90+2-й хвилині. За кілька днів до цього Руслан також зіграв 73 хвилини проти «Фіорентини», проте результативними діями не відзначився.

«Олімпіакосу», з яким «Аталанта» зіграє в ЛЄ, точно варто переживати, а от втрачена перемога над «Юве» не дозволила обійти його команді Гасперіні.

Переможним асистом у матчі з «Санта-Кларою» відзначився Роман Яремчук. «Бенфіка» сенсаційно поступалася в рахунку середняку чемпіонату, однак асист на Нуньєса дозволив команді українця піти переможцями. Для нього це перша результативна дія з 30 грудня минулого року.

Утім, «Бенфіка» продовжує відставати від першого «Порту» на 10 очок – і на 4 від другого «Спортингу».

Третій тиждень підряд у Бельгії найгучніше серед українців запалює Мар’ян Швед. До двох асистів цього разу він додає ще й гол – у ворота «Остенде».

Гол на 1:33.

«Мехелен» продовжує упевнено триматися у зоні плей-офф за єврокубки, відрив від 9-го місця становить вже 6 очок.

Український гол у Кубку Угорщини сконструювали Богдан Лєднєв та Іван Петряк. Лєднєв віддав непоганий пас на Петряка, а той потужно пробив у дальній кут воріт. Краса.

Гол на 0:47.

У чемпіонаті ж українці «Фехервара» у матчі з «Гонведом» нічим не запам’яталися. Однак наш слід у тому матчі все одно є: на 86-й хвилині «Гонвед» вийшов уперед завдяки дебютному голу Олександра Петрусенка за клуб.

Загалом в Угорщині ситуація в клубів з українцями така. «Ференцварош» Зубкова, «Академія Пушкаша» Фаворова та «Кішварда» з п’ятьма українцями борються між собою за чемпіонство та розподіляють місця в єврокубках, «Фехервар» відстає від третього місця вже на 10 очок. «Мезекевешд» Рябенка міцно вчепився у середину таблиці, «Гонвед» Петрусенка вже, здається, може не переживати за ризик вильоту.

Гольовою передачею після подачі зі штрафного у матчі з «Ардою» в перенесеному матчі чемпіонату Болгарії відзначився Ігор Пластун.

Асист на 2:51.

Його «Лудогорець» розгромив суперника 4:0 і відірвався від другого місця на 4 очки.

Важливу роль в автоголі «Шльонська» зіграв півзахисник «Гурніка» Ленчна Сергій Крикун. Якби не забив у свої ворота Віктор Гарсія, у них влучив би українець.

Момент на 1:49.

Завдяки цьому «Гурнік» здобув чергове важливе очко у боротьбі за виживання.

Голом за «Вест Гем» відзначився Андрій Ярмоленко! Щоправда, за «Вест Гем» U23... Замкнув подачу з кутового у матчі Кубку прем’єр-ліги проти «Свонсі».

Гол на 57:35.

А на 50-й хвилині він отримав пряму червону картку за відмашку. Можна довго сміятися, що гравця з однією з найвищих зарплат в клубі вилучають у матчі за молодіжку. Але червона виглядає украй суперечливою.

Вилучення на 1:21:27.

У матчах основної команди проти «Вотфорда» та «Лестера» українець не грав.

Другу жовту й вилучення отримав у надпринциповому дербі зі «Спартою» український захисник «Славії» Тарас Качараба. Вже до того «Спарта» вигравала 2:0 і вибила «Славію» з Кубка Чехії.

А у матчі чемпіонату зі «Словацко» на останню хвилину вийшов і нарешті дебютував за «Славію» Максим Таловєров.

Команда двох українців йде першою, однак має порівну очок із плзенською «Вікторією».

У товариських матчах відзначимо перший гол Олександра Філіппова за «Ригу» – забив у ворота «Родіни».

Гол на 31:55.

А що там інші?

Олександр Зінченко відіграв повний матч проти «Норвіча», вийшовши у старті вперше у цьому році. Гвардіола після матчу сказав, що українець був «винятковим». Чекаємо в ЛЧ на «Спортінг»?

Віталій Миколенко пропустив матчі з «Ньюкаслом» та «Лідсом» через ковід, однак очікується, що повернеться вже цього тижня. Лемпард прямо каже, що сподівається на це.

Віктор Коваленко через м’язовий дискомфорт пропустив матч із «Салернітаною», однак уже повернувся до загальної групи. Сьогодні «Спеція» зіграє із «Фіорентиною» – українець вже може зіграти у цьому матчі.

Владислав Супряга просидів на лаві запасних увесь матч із «Міланом». Сподіваємося, вчив у цей час італійську.

За матчами «Реалу» продовжує стежити Андрій Лунін – цього разу дивився безгольову нічию із «Вільярреалом».

Данило Ігнатенко пропустив матч із «Лансом» через дискваліфікацію, «Бордо» традиційно програло – 2:3.

Фото: Pavel Mazáč/Sport

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты