Tribuna/Футбол/Блоги/Про футбол і не тільки/Аналіз жеребу Ліги Європи для українських команд

Аналіз жеребу Ліги Європи для українських команд

Ну що, от і пройшло жеребкування Ліги Чемпіонів та Ліги Європи. Нажаль, нашої команди в Лізі Чемпіонів не було, тому на жеребкуванні ЛЧ особливо не зупинятимусь, а от на Лізі Європи і на шансах наших команд пройти далі зосереджу свою увагу.

Автор — Українець
8 августа 2014, 19:20
5

Ну що, от і пройшло жеребкування Ліги Чемпіонів та Ліги Європи. Нажаль, нашої команди в Лізі Чемпіонів  не було, тому на жеребкуванні ЛЧ особливо не зупинятимусь, а от на Лізі Європи і на шансах наших команд пройти далі зосереджу свою увагу.

Проте спочатку результати жеребкування Ліги Чемпіонів:

Шлях чемпіонів

«Марібор» (Словенія) - «Селтік» (Шотландія)

«Зальцбург» (Австрія) - «Мальме» (Швеція)

«Ольборг» (Данія) - АПОЕЛ (Кіпр)

«Стяуа» (Румуния) - «Лудогорец» (Болгарія)

«Слован» Братислава (Словаччина) - БАТЕ (Білорусь)

Путь представителей лиг

«Бешикташ» (Туреччина) - «Арсенал» (Англія)

«Стандард» (Бельгія) - «Зеніт» (Росія)

«Копенгаген» (Данія) - «Байер» (Німеччина)

«Лілль» (Франція) - «Порту» (Португалія)

«Наполі» (Італія) - «Атлетік» (Іспанія) 

З усіх пар виділив би пару Наполі-Атлетік, ну і на Бешикташ-Арсенал можна глянути. Доречі, Легії, яка за сумою двох матчів переграла Селтік, присудили технічні 0:3 за те, що грав дискваліфікований гравець. Саме тому шотландці за рахунок "голу на виїді" пройшли в наступний раунд.

В Лізі Європи київське Динамо почне з групового етапу змагання. Ну і втрата Чорноморця суттєва. Поклавши руку на серце, дивлячись, як вчора грали моряки вони заслуговували як мінімум перемоги. І якщо порівнювати Чорноморець з Зорею по кадрам то там як мінімум паритет, якщо не перевага якісна у одеситів.                    

Наші команди отримали наступних суперників: 

Металіст-Рух (Польща)

Дніпро-Хайдук (Хорватія)

Зоря-Фейеноорд (Голландія)

Отже, по порядку по кожній команді аналіз.

Металіст-Рух (Польща). Якщо бути відвертим то чи не найкращий жереб для харків'ян, особливо враховуючи їх стан і небажання багатьох гравців повертатися в команду. Сам Рух був близьким до того, щоб не потрапити в наступний раунд і лише завдяки голу на останніх хвилинах врятувався, зігравши результативну нічию з датським Есбьєргом 2:2 в Данії після домашніх 0:0.

Потенційними суперниками Металіста окрім Руха були Нефтчі, Карабюкспор, Ельфсборг і солігорський Шахтар. Жодна з цих команд, навіть Нефтчі і солігорський Шахтар не є прохідними, а турки і шведи взагалі дуже серйозні команди мають.

Дніпро-Хайдук (Хорватія). Жереб не найкращий, але й не найгірший. В склад повернеться, швидш за все, Руслан Ротань, можливо Стрініч, повернутися має і Роман Зозуля. Правда відкритим є питання по Євгену Коноплянці, може його до того часу вже придбає закордонний ТОП-клуб.

Потенційними суперниками Дніпра були Спартак (Трнава), Астерас (Греція), Динамо (Мінськ), АЕЛ (Кіпр). Хайдук з усіх варіантів не найгірший, але при наявності греків та словаків не найкращий. Гіршим був би тільки варіант з АЕЛом, на рівні - Динамо (Мінськ).

Зоря-Фейеноорд (Голландія). Луганчанам відверто не пощастило. Хоча, якщо Микита Шевченко гратиме ТАК і надалі то чому б і не поборотися. Пригадується аналогічна ситуація в минулорічній дуелі ПСВ-Чорноморець, коли голландці також нібито були сильніші по іменам, складу, імені тренера, а далі пройшли одесити. Різниця в тому, що і луганчани не мають такий підбір виконавців, як одесити рік тому і голландці сильніші. Проте удачі луганчанам.

Потенційними суперниками Зорі могли бути Інтер, Реал Сосьєдад, Шериф, Панатінаікос і Брюгге. Коли на одній шальці терезів Фейєноорд, а на іншій Шериф або Брюгге з Панатінаікосом то наскільки не пощастило луганчанам можна зрозуміти. Це повинно лише стимулювати їх.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Роздуми про драфт
14 июня 2018, 16:14
Ау, Футболи
5 ноября 2017, 16:46
14
Проти натуралізації
6 октября 2017, 19:53
4
Лейкерс : огляд складу
30 марта 2017, 21:23
10
Мілан 16/17: очікування
3 декабря 2016, 01:26
2
Сонний Мілан
1 сентября 2016, 17:39
5
Все посты