Tribuna/Баскетбол/Блоги/Про футбол і не тільки/Євробаскет 2017: оцінка розкладів

Євробаскет 2017: оцінка розкладів

Українець аналізує, які розклади є для нашої збірної для потрапляння на Євробаскет-2017.

Автор — Українець
16 сентября 2016, 14:08
1

Приводом до цього стала дискусія з приводу того, хто і як вийде в темі про перемогу над Косово. Я вирішив все порахувати і розкласти варіанти, які є для нашої збірної.

 

Почну з таблиці. В ній ми займаємо шосте місце, при виході чотирьох кращих других місць, випереджаючи лише збірну Естонії. Втім, посипати голову попелом не варто. І ось чому.

 

Для початку про варіанти, які збірну Україну задовольнять.

 

Ну першим варіантом є перемога над словенцями з будь-яким рахунком. Їм нічого не загрожує і одна поразка виведе навіть з другого місця.

 

Другий варіант більше з області фантастики, але нема нічого нереального – Косово виграє більше ніж 21 очко у Болгарії і нам навіть програш -10 не страшний, бо збірній Косово, яка стане третьою ми привезли лише в одній грі +39. Проте це варіант фантастичний радше.

 

Третій варіант – мінімальна поразка від словенців. При такому розкладі ми гарантовано будемо в четвірці щасливчиків.

 

Можливий, звичайно, варіант, що всі команди, яким потрібно (Естонія, Грузія, Німеччина, Ісландія) переможуть і тоді вони пройдуть, але це радше з відділу фантастики.

 

Давайте проведемо аналіз всіх груп, щоб зрозуміти, хто на що претендує.

 

Група А

Битва між Ісландією та Бельгією дасть зрозуміти наскільки серйозними є претензії ісландців на потрапляння в четвірку кращих. В ідеалі їм потрібно перемагати Бельгію і щоб Кіпр переміг Швейцарію. В разі поразки  від бельгійців і перемоги кіпріотів теж все більш-менш норм, найголовніше не програти з великим рахунком, різниця в -3-4 очка влаштує (наразі +18). А от в разі перемоги Швейцарії перемагати потрібно обов’язково і з якомога більшим рахунком, бо швейцарцям примудрилися програти.

 

Група В

Тут в очній зустрічі Нідерланди та Німеччина вирішуватимуть хто більш достойний першого місця. А Данія з Австрією долю третього місця. Здається мені шанси датчан на нього примарні тому і орієнтуюсь на Австрію. При перемозі Німеччини Нідерландам найголовніше не програти крупно, наразі в них +15, у Німеччини+18

 

Група С

Росія перша, Боснія та Герцеговина друга, але так як в групі лише три команди, боснійці з різницею -35 очок гордо займають останнє місце серед других команд.

 

Група D

Явний аутсайдер (Португалія) і три команди, які претендують на два місця. Власне, все вирішуватиметься в Талліні, де Естонія прийматиме Польщу. Переможець перший, переможений другий, ну або третій. Якщо переможе Польща і Білорусь то саме вони вийдуть, хоча з такою різницею як в білорусів краще не вигравати у Португалії. Наразі вона в них -2.  У естонців результат ще гірший, -9, у поляків трохи кращий - +13

 

Група Е

Наша група. Єдиний претендент на друге місце збірна України. Ну і збірна Словенії в разі поразки   -8 і більше. Варіант не фантастичний, але близький до нього. Насправді найголовніше не програти багато. Програш в 2-3, очка буде нормою.

 

Група F

Ще одна група, де лише один претендент на друге місце. Де-юре два, Чорногорія також, всього два очки переваги в очній зустрічі, але це радше окозамилювання. Втім, зустріч лідерів у Чорногорії все розставить на свої місця. Наразі у Грузії +57, у Чорногорії +71

 

Група G

 Тут вже все зрозуміло. Угорщина перша, Великобританія безальтернативно друга з різницею  +17.

 

Отож  можна підвести деякі підсумки.  Боснія та Герциговина за підсумками турніру точно вилетить. Також швидш за все вилетять білоруси чи естонці. За місце третього зайвого позмагаються Ісландія з Україною, можливо Німеччина, але це швидше фантастика. Хто забронював собі місця так це Великобританія, Грузія і на 99% Німеччина.

 

Висновок можна зробити один – для спокійного виходу на Євробаскет потрібно перемагати Словенію. Скажете нереально? Скажу, що без Зорана Драгіча зробити це як мінімум легше, ніж з ним в складі. Ми і в Словенії мали гарні шанси скоротити рахунок, не пощастило. Зараз перемога відкриває нам шлях на Євробаскет, поразка може залишити за бортом турніру.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Роздуми про драфт
14 июня 2018, 16:14
Ау, Футболи
5 ноября 2017, 16:46
14
Проти натуралізації
6 октября 2017, 19:53
4
Лейкерс : огляд складу
30 марта 2017, 21:23
10
Мілан 16/17: очікування
3 декабря 2016, 01:26
2
Сонний Мілан
1 сентября 2016, 17:39
5
Все посты