Tribuna/Футбол/Блоги/Злякався конкуренції з Мудриком, не має друзів, не святкує голи. Хто такий Майкл Олісе - мета "Манчестер Юнайтед"

Злякався конкуренції з Мудриком, не має друзів, не святкує голи. Хто такий Майкл Олісе - мета "Манчестер Юнайтед"

Автор — Саня Шико
13 февраля, 11:10
Злякався конкуренції з Мудриком, не має друзів, не святкує голи. Хто такий Майкл Олісе -  мета "Манчестер Юнайтед"

Лідер "Кристал Пелас" готується йти на підвищення.

У грудні 2023 року "Манчестер Юнайтед" отримав нового власника в особі британського мільярдера Джима Реткліффа. А це означає - чергова перебудова з чищенням складу і новими футболістами. До січня "червоні дияволи" не були готові капітально змінюватися. Та й зимове трансферне вікно - не час для кардинальних перетворень. А ось влітку можна гуляти на широку ногу.

Вже сьогодні ходять чутки про можливий відхід Маркуса Рашфорда, про невдоволення футболом Антоні. Думаю, один із них точно залишить "Олд Траффорд". Утім, у Тен Хага довгий список гравців на вихід.

На зміну тим, хто пiде, неодмінно будуть підписані новачки. Одним із перших кандидатів одягнути футболку "Манчестер Юнайтед" є Майкл Олісе, 22-річний хавбек "Кристал Пелас". На англійця давно дивляться топ-клуби АПЛ - "Манчестер Сіті" та "Челсі". З "мiстянами" взагалі в Олісе давнє знайомство. Майкл провів п'ять років в академії "Челсі" і, як стверджує англійська преса, розлучилися клуб і футболіст за "двосторонньою згодою". Влітку 2023 року "Челсі" домовився про купівлю Олісе у "Кристал Пелас", але угода зірвалася в останній момент. Мiстянам відмовив Олісе. Кажуть, що Майкл не хотів конкурувати з Михайлом Мудриком. Можливо...

Як би там не було, у "Манчестер Юнайтед" є чотири місяці для того, щоб обігнати "Манчестер Сіті" і отримати Олісе.

Чим же так приваблює Майкл грандів АПЛ?

Професійним футболістом Майкл став випадково. У дитинстві, щоб хлопчик був зайнятий справою, батьки віддали його до футбольної секції. Дуже швидко тренери звернули увагу на унікальні здібності дитини: "Майкл рухався по полю дуже плавно, але на реактивній швидкості. Він багато забивав, але не забував про роботу на команду", - розповідав Майкл Родрігес, перший дитячий тренер Олісе.

У сусідній футбольній школі тренувався Букайо Сака. На матчі, які проводили між собою школи, з'їжджалися подивитися не тільки батьки юних спортсменів, а й скаути. Олісе і Сака вже тоді змагалися, хто більше заб'є. Дев'ятирічного Олісе забрали в академію "Челсі". Через п'ять років із нікому невідомих причин Майкл залишив "містян". П'ять років не минули дарма. Підліток отримав фундаментальні навички футболіста.

Півроку Майкл перебував у пошуку команди. Старий знайомий, скаут Шон Конлон, який відправив Майкла в "Челсі", забрав хлопця до себе в приватну футбольну школу. Олісе швидко прогресував. Конлон записував відео всіх матчів і розсилав іншим скаутам. Можливо, топ-клуби і забрали б юного вундеркінда, але всіх турбувало одне питання - "чому, якщо Майкл такий хороший, його легко відпустив "Челсі"?

Через рік Конлон домігся свого. 15-річного хавбека, який з легкістю обігрує всіх суперників, володіє хорошою технікою, швидкістю і футбольним інтелектом, підписав клуб із Чемпіоншипа - "Редінг". Через три роки Олісе дебютував за дорослу команду "Редінга". Сезон 2020/2021 Майкл завершив найкращим молодим гравцем Англійської футбольної ліги та влетів до АПЛ, підписавши контракт із "Кристал Пелас".

Олісе швидко адаптувався в новій команді і став ключовим гравцем "орлів". Незважаючи на те, що в нинішньому сезоні Майкла супроводжують травми, "Манчестер Юнайтед" не зупиняє процес переговорів щодо трансферу.

Звичайно, виникає питання, як Олісе впишеться в нову команду - чи то "Челсі", чи то "Манчестер Юнайтед". Адже у хавбека непростий характер. Майкл ніколи не був душею колективу. Вже в молодіжці "орлів" стало зрозуміло - до футболіста потрібен особливий підхід. Майкл дуже закритий, ні з ким не спілкується за межами спортивної бази. Рідко висловлює емоції. Олісе не вивела з себе навіть кинута в нього пляшка фанатом команди суперника в матчі Кубка Англії після його переможного голу. Майкл лише повернувся в бік трибун і повільно пішов у центр поля.

Майкл не захоплюється соціальними мережами. У 2020 році хавбек відписався від більшості своїх одноклубників.

Чи знайдуть у топ-клубах підхід до молодого замкнутого футболіста? Подивимося... А поки побажаємо Майклу якнайшвидшого повернення на поле та прийняття вiрного рішення під час літнього трансферного вікна.

Другие посты пользователя

Все посты