Tribuna/Футбол/Блоги/ Історичний дебют СК «Дніпро-1»

Історичний дебют СК «Дніпро-1»

24 июля, 11:28

Наступного тижня СК "Дніпро-1" відкриє нову сторінку в історії клубу. 25го липня «спортклубівці» вперше зіграють у кваліфікації Ліги чемпіонів. Суперником команди Олександра Кучера буде грецький "Панатінаїкос". Протистояння обіцяє бути важким, але у футболі можливо все.

Гіркий досвід

І як тут не пригадати минулорічний дебют команди на міжнародній арені. Тоді «Дніпро-1», схоже, не впорався із емоціями від дебюту у єврокубках і в раунді плей-офф кваліфікації Ліги Європи поступився кіпрському «АЕКу». Попри статус дебютанта, той результат можна було називати несподіваним. Адже команду з острівної держави «Дніпро-1» мало проходити. Однією з основних причин невдачі називали фактор часу. Адже деякі гравці опинилися у складі команди під завісу міжсезонних зборів. І тренерський штаб просто не встиг награти «основу» до старту у єврокубках.

Припущення про брак часу виправдалося згодом. Адже підопічні Олександра Кучера набрали форму протягом сезону і провели гідний єврокубковий сезон. Після вильоту з Ліги Європи дніпряни подолали груповий раунд Ліги Конференцій. «Дніпро-1» посів друге місце у квартеті з «АЗ Алкмар», «Аполлоном» та «Вадуцом» та вийшов до плей-оф змагань. Там волею футбольного жеребу «спортклубівці» знову грали проти «АЕКу» з Ларнаки і знову поступилися.

Активне міжсезоння

Як до нового сезону готувався «Дніпро-1»? Під час літнього міжсезоння «спортклубівці» провели шість товариських матчів з різними за рівнем команд: три клуби представляли УПЛ («Минай», «Рух», «Кривбас»), два представника Першої ліги («Хуст», «Металіст») та один аматорський колектив («Севлюш»). Підсумок – п’ять перемог та одна нічия. Проте як говорить сам наставник «Дніпра-1» Олександр Кучер – справжню форму команди зможе показати лише офіційна гра і по ній робити висновки.

На трансферному ринку «Дніпро-1» був одним з найактивніших клубів УПЛ. До табору дніпрян були запрошені футболісти, які стабільно грали в основі своїх команд. Головними придбаннями у міжсезоння стали Василь Кравець з «Ворскли», лідери «Олександрії» - Денис Мірошниченко та Максим Третьяков. Також «спортклубівці» повністю оновили воротарську ланку підписавши угоду з вихованцем «Динамо» Євгеном Волинцем та Романом Мисаком, який захищав кольори вірменського «Алашкерта». На орендних умовах гратиме за «Дніпро-1» і 18-річний бразильський центральний півзахисник Вітіньйо з «Атлетико Мінейро».

Знайомі обличчя

У складі грецького «Панатінаїкоса» є чимало досвідчених футболістів. Зокрема аргентинець Себастьян Паласіос та словенець Андраж Шпорар. Також греки серйозно підсили склад у міжсезоння. Головним придбанням літа став нідерландський хавбек Тонні Вільєна. За гравця каталонського «Еспаньйола» «Панатінаїкос» заплатив 3 мільйони євро. Підписали угоди з «зеленими» також серби Філіп Джурічіч та Філіп Младеновіч, а також грек португальського походження – Зека. На правах річної оренди перебрався захищати кольори афінян і захисник збірної Хорватії Тін Єдвай.

Цікаво, що у складі грецької команди грають добре відомі українським вболівальникам футболісти – словенець Беньямін Вербіч, який грав за київське «Динамо» та бразилець Бернард, який захищав кольори донецького «Шахтаря». Причому останній навіть грав в одній команді з теперішнім тренером «Дніпра-1» - Олександром Кучером.

У міжсезоння «Панатінаїкос» провів сім товариських матчів. У п’яти з них греки перемогли. Причому один із суперників афінян був добре знайомий «Дніпру-1» - кіпрський «АЕК». «Панатінаїкос» виграв 3:1. Також підопічні Івана Йовановича зіграли у нічию проти ізраїльського «Беер-Шева» та поступилися іспанському «Райо Вальєкано».

Перший матч між «Дніпром-1» та «Панатінаїкосом» відбудеться 25 липня у словацькому Кошице. Там і оцінимо дебют.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты пользователя

Все посты