Tribuna/Авто/мото/Блоги/Vidiscope/Макс Подзігун: «Феррарі і Рено перед Монреалем працюють над моторами»

Макс Подзігун: «Феррарі і Рено перед Монреалем працюють над моторами»

У розпалі сезон Формули-1 і, очевидно, що найпотужніший мотор цьогоріч у Мерседес. Проте конкуренти не збираються бути статистами. Постачальники моторів обіцяють своїм клієнтам суттєві поліпшення. Макс Подзігун про шанси Ред Бул, Форс Індія та Феррарі на Гран-прі Канади 2014.

Блог — Vidiscope
Автор — vidiscope
6 июня 2014, 20:37

Нам варто особливо звернути увагу на команду Форс Індія, саме через те, що в Бахрейні траса дуже подібна до Монреалю, де вони виступили успішно. Там теж потрібно було мати хороший розгін з повільних поворотів, хорошу максимальну швидкість, і все це є у команди Форс Індія. Плюс Серхіо Перес виступав успішно в Канаді, він там на подіумі був, плюс в Монако знову повернувся до своєї форми, розібралися з проблемами боліда Ніко Хюлькенберга. Я думаю, що він має бути у хорошій формі.

У команди Ред Бул навпаки має бути деякий спад у порівнянні з попередніми гонками, і вони історично ніколи успішно не виступали в Канаді, тільки одна перемога у Феттеля, але там були певні особливості тієї перемоги. Була робота з гумою, яку треба було вгадати, і тоді вони якраз вгадали з налаштуваннями, з тактикою, і змогли виграти той чемпіонат. Коли Феттель виграв у Канаді, був більше чемпіонат гуми. Зараз ситуація змінилася, і, думаю, що у них буде менше шансів.

Більше шансів має з’явитися у команди Феррарі, вони готують цілий пакет оновлення на цю гонку, і вони мають спрацювати. Якщо цього не буде, для команди Феррарі і її нового керівництва постане знову запитання: чому черговий рік поспіль вони готують новинки і вони не спрацьовують. Феліпе Масса нещодавно сказав в інтерв’ю, що у команди Феррарі ніколи новинки не працювали: ми в п’ятницю їх ставимо, і в п’ятницю ввечері ми їх знімаємо, тому що жодного результату ми не бачимо. Він це може говорити в команді Вільямс зараз знаходячись, але я думаю, що щось подібне відбувалося протягом всіх цих сезонів у команді Феррарі.

Особлива увага буде і на червону стайню, яка спробує скоротити відставання, плюс вони спробують розібратися з тими проблемами, які були з мотором, з нестачею максимальної швидкості в порівнянні із Мерседесом.

Якщо це вдасться, ми побачимо в Канаді вперше взагалі в цьому сезоні максимальний потенціал усіх трьох моторів. Мерседес у нас і так на максимумі, Феррарі спробує це зробити, і Рено пообіцяло, що в Канаді вони дадуть своїм клієнтам максимально потужний мотор.

Другие посты блога

Все посты