Tribuna/Авто/мото/Блоги/Vidiscope/Макс Подзігун: «Ситуація у Мерседес вибухонебезпечна»

Макс Подзігун: «Ситуація у Мерседес вибухонебезпечна»

Льюїс Хемілтон і Ніко Росберг знаходяться фактично у стані глибокого конфлікту і примирити пілотів нікому. Що далі чекає на команду Мерседес?

Блог — Vidiscope
Автор — vidiscope
3 июня 2014, 14:50

Льюїс, звісно, був розчарований. По ньому було видно що він думає про Ніко. По телеметрії, яку подивилися стюарди гонки, і на якій вони нічого не побачили кримінального, він сказав: «я побачив те, що мені треба і я знаю, що там сталося», — натякаючи знову на те, що це навмисна помилка.

Реакція Льюїса Хемілтона в цій ситуації, в ситуації, в якій він нічого не може змінити, це вже сталося, для мене вона дуже прикра. Те, що він не пішов на контакт з напарником, те, що він одразу вказав усім, що напарник шахрай, що він перестав з ним спілкуватися, він цю ситуацію загострює і загострив її так, що далі усі чекають тільки зіткнення, коли воно тільки станеться.

Пам’ятаємо його протистояння з Алонсо. Я думаю, тоді більшість була на боці Льюїса. Алонсо виставили злодієм в цій ситуації, а Льюїса Хемілтона жертвою. Тепер дивлячись, як на все реагує Льюїс, я б сказав, що це одного поля ягоди.

Що буде робити команда Мерседес в цій ситуації, як вона буде контролювати своїх пілотів? Минулого року там був Рос Брон, людина з авторитетом, яка в Малайзії, коли Ніко їхав швидше Льюїса і хотів поборотися за подіум, і, можливо, навіть з Ред Бул за перемогу в гонці, за друге місце, він сказав: «залишайся на позиції, не обганяй». Сказав так, що той змирився. Він навіть не думав робити щось інше, але потім команді сказав, що запам’ятайте цей момент, більше такого не робіть зі мною.

Нікі Лауда, він безперечно авторитет і він безпосередньо спілкується з пілотами, але я не думаю, що в нього є той авторитет, який є у Роса Брона.

Ті випадки, коли Льюїс використовував інші налаштування мотору, Ніко використовував, що вилилось в Монако — все це ознаки того, що ніхто не контролює пілотів до останнього, отже цей конфлікт виллється в щось дуже велике. Враховуючи, що це автоспорт, небезпечний вид, я думаю, що команда намагатиметься зробити все можливе, щоб це не призвело до зіткнення. Будь-яка конфронтація на трасі — це небезпека для життя і для пілотів, і для гонщиків інших команд, глядачів, маршалів, все таке інше.

Другие посты блога

Все посты