Tribuna/Авто/мото/Блоги/Vidiscope/Макс Подзигун про историю Гран-при Монако

Макс Подзигун про историю Гран-при Монако

Попереду найнестандартніше Гран-прі сезону. Макс Подзігун розповідає про нюанси Гран-прі Монако і прогнозує перебіг подій на вікенд.

Блог — Vidiscope
Автор — vidiscope
23 мая 2014, 12:02

Саме в Монако не те що традиційно, але частіше ніж на інших трасах траплялося спотикання сильних команд в попередніх сезонах. Можна згадати і команду Вільямс, яка домінувала в 92-93 роках: тоді обидві гонки виграв Сенна на Макларені. Згадаємо Гран-прі Монако 96 року, коли гонка була божевільною, пішов дощ, фінішувало три боліда, виграв Олівьє Паніс, його єдина перемога в Формулі-1. Монако 2000 року, коли Шумахер і Хаккінен чемпіонство вирішували, виграв Култхард. У 2002 році домінувала Феррарі, виграв Култхард на Макларені. У 2004 році домінувало Феррарі і теж команда не перемогла, виграв Труллі на Рено, його теж єдина перемога у Формулі-1. Багато прикладів, коли гонка в Монако нестандартно проходить.

В мене великі надії, що цього року відбудеться щось подібне. Нехай з точки зору боротьби під час самого Гран-прі буде не так цікаво, можливо, тому що прогноз на суху погоду це раз, і по-друге, прогноз на один піт-стоп в гонці. Тож у нас може бути подібно до тієї процесії, яка була минулого року, але минулого року був нестандартний Гран-прі. Ми пригадуємо, що виграв чемпіонат Себастьян Феттель, але гонку в Монако виграв Ніко Росберг на Мерседес. Він тим самим підтвердив дуже важливе реноме для Монако — це перемога в кваліфікації, вона дає 80 відсотків шансів на перемогу в гонці. Вигравши кваліфікацію команда Мерседес, знаючи які у неї проблеми в гонці із роботою з резиною, вони зношували її швидше ніж інші суперники, вони задали повільніший темп, і специфіка вулиць в Монако така, що обігнати вкрай непросто. Саме тому ця тактика спрацювала, вони виграли гонку. Цього року має бути один під-стоп, у нас дебютує гума СуперСофт в ці вихідні, тому буде цікаво подивитися, як команди будуть з нею працювати, але головна проблема Монако в тому, що обганяти важко, на піт-лейн обмеження швидкості 60 кілометрів за годину, а не 80, як на інших трасах, і через це втрата часу більша на піт-стопі, тому вигідніше проводити меншу кількість піт-стопів у гонці.

Другие посты блога

Все посты