Tribuna/Авто/мото/Блоги/Vidiscope/Макс Подзигун: «В Монако на первый план выходит тактика»

Макс Подзигун: «В Монако на первый план выходит тактика»

Коментатор Формули-1 Макс Подзігун перед Гран-прі Монако не лише називає фаворитів, а й говорить про їхніх головних конкурентів. Тим більше, що шанси у них достатньо високі.

Блог — Vidiscope
Автор — vidiscope
22 мая 2014, 23:39

Команда Ред Бул буде головним суперником Мерседес цього разу із шансами, ну так 45 на 55 все ж таки на боці Мерседес, але Ред Бул буде дуже сильною командою цей вікенд і сподівання, що Дані Ріккардо знову поведе їх вперед. Чому на нього? Тому що Себастьян Феттель вже вигравав так — одна перемога є з поулу в свій домінаційний одинадцятий рік, але за останні 4 сезони, коли команда Ред Бул виграла 3 в Монако, лише 1 з них за Феттелем, 2 за Марком Вебером. Саме тут у Феттеля виходило погано конкурувати з напарниками. Що скаже Дані Ріккардо: у нього лише 2 Гран-прі тут в кар’єрі, не можна говорити про якийсь суперуспіх. Чого чекати від нього сказати важко, але Себастьян Феттель виступає в кваліфікаціях тут трішки менше ніж в своєму стандартному сезоні. Я б сказав, що боротьба двох напарників Ред Бул буде дуже цікава в кваліфікації.

Щодо команди Мерседес, то тут інтрига хто буде фаворит у цій парі. Льюїс вигравав у Формулі-3 європейській, вигравав у GP-2 в сезони, коли він ставав чемпіоном і в формульному сезоні 2008, коли він теж став чемпіоном. Для нього це гонка знакова: от виграє гонку в Монако — значить буде чемпіоном. Я ставлю саме на це, тому що я переконаний, що цього року чемпіон вже відомий, але дуже хотілося б бачити боротьбу двох напарників.

Якщо станеться так, взагалі — це ідеальний варіант для Гран-прі Монако, що у нас дубль буде в кваліфікації у команди Мерседес, то ні про який повільний темп від самого старту, щоб проїхати з потрібною тактикою, не буде іти мова. Буде боротьба двох пілотів. Ми бачимо, що команда Мерседес дозволяє боротися і навіть розводить їх за стратегією, щоб дати шанс кожному із них. Монако для цього ідеальний сценарій, тому що на Гран-прі Монако тактика виходить на перший план. Це гонка, яка більше схожа на партію в шахи.

Другие посты блога

Все посты