Tribuna/Футбол/Блоги/PFL Design/Концепт емблеми МФК «Кремінь» Кременчук

Концепт емблеми МФК «Кремінь» Кременчук

Напівмінімалістичний зубастий щит.

Блог — PFL Design
4 августа 2019, 15:10
14
Концепт емблеми МФК «Кремінь» Кременчук

Навіть з чинної емблеми, як виявилося, можна витиснути щось адекватне.

Емблема кременчуцького «Кременю» регулярно потрапляє у різноманітні топи найгірших логотипів українського футболу. Вона була змінена ще у 2003 році, але й тоді виглядала страшенно старомодною та нікудишньою – цей м’яч на перевантаженому геральдичними елементами гербі, іще й із незрозумілими стрічками поверх нього, асоціюється зовсім не з футболом, а радше з якоюсь сільською організацією.

Втім і в ній можна знайти символ, який загубився в "тіні" м’яча, а саме так звану міську геральдичну корону, що прикрашає цей щит згори. Та через те, що емблема більше нагадує якийсь герб, виглядає це все не до місця. Куди краще цю ж саму геральдичну корону до своєї емблеми прилаштували «Карпати» та «Прикарпаття»:

У своєму концепті я вирішив залишити міську корону як головний символ з минулої емблеми, створюючи нову. «Кремінь» не має усталеного клубного символу, а герб та прапор Кременчука нам ніяких символів подарувати не здатні, тож у центр своєї емблеми я помістив звичайну літеру К. Цей символ не виглядає тут банально, адже ця літера є першою як для назви клубу, так і для міста, що він представляє; до того ж, саме цією літерою можна окремо виділити войовничу назву клубу. Форму емблеми я також стилізував під назву команди: оскільки кремінь – міцний та войовничий матеріал, я вирішив зробити емблему у формі гострого щита без кривих ліній, прикрасивши його згори трьома зубцями, під які я стилізував геральдичну корону, аби вона не впадала в око так агресивно, як на теперішній емблемі.

Створюючи концепт форми, я вирішив згадати про прапор міста Кременчук – стяг із двох великих синіх смуг та малої білої поміж ними. Тож перша форма вийшла на вигляд трохи шаблонною. Проте другу форму я вирішив зробити чорною, аби придати їй більш войовничого вигляду, розбавивши її блакитним кольором по боках (як на мене, комбінація яскравих кольорів із чорним, як було, скажімо, в «Манчестер Сіті» кілька років тому, виглядає доволі гарно) та смужкою в кольорах прапора Кременчука. Для виїзної форми я зробив емблему у більш суворих кольорах – я вважаю, що така гама більше пасує назві клубу, аніж світла, проте все ж треба поважати клубну символіку. Замість спонсора я помістив у центр назву клубу, "відділивши" її від основної емблеми на грудях.

Чому ж я назвав свій логотип наполовину мінімалістичним? Усе ж я не дотримувався всіх канонів цього сучасного напряму, детальніше про який я написав у минулому пості. Створюючи його, я намагався не зробити свій концепт сумішшю емблем шведського «Мальме» та аматорського «Кривого Рогу» – сподіваюся, що мені таки вдалося максимально уникнути схожості на них, про що судити вам, шановні читачі.

Порівняно з чинним логотипом команди, звичайно, є чималий контраст за рахунок відмови від неканонічного жовтого кольору, який був навіщось поміщений на емблему «Кременю», але майже ніде більше в айдентиці не фігурує. З іншого боку, якщо подивитися на усі емблеми в історії кременчуцького клубу, кольори команди ніколи не були усталеними.

Чи сподобався вам мій варіант нової емблеми МФК «Кремінь»? Діліться своєю думкою в коментарях, підписуйтеся на блог PFL Design у та завантажуйте наш набір стікерів із емблемами українських футбольних клубів у Telegram!

P.S. Якщо ви сидите з мобільної версії і картинки відображаються лише частково, перейдіть на версію для ПК в налаштуваннях сторінки у верхньому правому кутку – в мене це спрацьовує.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты