Tribuna/Футбол/Блоги/Анабіоз/10 правил Гвардіоли в Баварії

10 правил Гвардіоли в Баварії

Підопічні Пепа Гвардіоли встановили черговий рекорд Бундесліги і завоювали срібну салатницю за сім турів до закінчення сезону. Пропоную згадати, як перед початку цього сезону Пеп Гвардіола вніс в життя «Баварії» кілька змін.

Блог — Анабіоз
Автор — Sacha79
27 марта 2014, 21:11
22

Підопічні Пепа Гвардіоли встановили черговий рекорд Бундесліги і завоювали срібну салатницю за сім турів до закінчення сезону. Пропоную згадати, як перед початку цього сезону Пеп Гвардіола вніс в життя "Баварії" кілька змін.

Ніяких фінтів при передачах. Щоб гра в пас була надійною, потрібно відмовитися від від зайвих фінтів. Гра в пас має бути простою.

Гравцям можна спати вдома. У більшості команд прийнято, щоб гравці збиралися за день до матчу і проводили ніч у готелі, або на базі. Планується, що так буде і надалі. До речі, подібний порядок існував у Пепа і в "Барселоні".

Відео-аналіз перед тренуванням. Кожну деталь для Гвардіоли знімають на відео для подальшого детального аналізу. Іноді Пеп показує записи тренувань, щоб гравці розуміли, як тренер уявляє собі ту чи іншу вправу. 

Пунктуальність. Гравці повинні з'явитися на тренуванні за годину до її початку. Хайнкесу вистачало півгодини.

Обов'язковий сніданок. Перед тренуванням гравці повинні разом поснідати на базі клубу.

Харчування дуже важливо. Гвардіола велику увагу приділяє харчуванню своїх гравців. Для цього в клуб запросили навіть фахівця з харчування - 28-річну Мону Неммер, що раніше працювала з різними німецькими збірними. Сам же Гвардіола спеціально зустрічався зі "зірковим" кухарем Альфонсом Шубеком.

Дивитися в очі. Іспанець вкрай емоційний і постійно шукає візуального контакту. "Ми зустрічаємося поглядами і можемо поговорити про все. Я завжди кажу чесно і прямо", - вважає іспанець.

Вихід з роздягальні. Щоб команда почувалася розкутіше і могла поговорити про що завгодно, у тому числі і про тренера, Гвардіола більше не буде переодягатися разом з гравцями після тренувань і матчів.

У Пепа є Пеп. Юпп Хайнкес зазвичай спостерігав за тренуваннями з боку, Гвардіола ж часто бере в них участь нарівні з гравцями. Крім того, іспанець активніше поводиться під час ігор. Він і десяти хвилин за матч в сидячому положенні не проводить.

Нова система. Гвардіола хоче перебудувати гру команди на схему 4-1-4-1. Коли ж м'яч у "Баварії", мова і зовсім йде про 3-4-3: крайні півзахисники миттєво перетворюються в крайніх нападників. Сам Гвардіола додає: "Сама система не так вже й важлива. Важливо, як гравці рухаються".

 

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Все посты