Tribuna/Футбол/Блоги/Ретро/Рівно 20 років тому Рене Ігіта використав легендарний «удар скорпіона»

Рівно 20 років тому Рене Ігіта використав легендарний «удар скорпіона»

6 вересня 1995 року на стадіоні «Уемблі» у товариському матчі між збірними Англії та Колумбії, голкіпер колумбійців Рене Ігіта здійснив дивовижний сейв. Після удару Джімі Реднарпа, м’яч полетів в ворота. Удар виявився несильним і м’яч летів прямо на воротаря. Замість того, щоб спокійно забрати його в руки, Ігіта в акробатичному стрибку відбив його п’ятками ніг.

Блог — Ретро
Автор — Sacha79
6 сентября 2015, 14:12
4

6 вересня 1995 року на стадіоні "Уемблі" у товариському матчі між збірними Англії та Колумбії, голкіпер колумбійців Рене Ігіта здійснив дивовижний сейв. Після удару Джімі Реднарпа, м'яч полетів в ворота. Удар виявився несильним і м'яч летів прямо на воротаря. Замість того, щоб спокійно забрати його в руки, Ігіта в акробатичному стрибку відбив його п'ятками ніг. 

В одному з інтерв'ю, взятому у Рене після того, як його "удар скорпіона" був визнаний кращим трюком в історії футболу, воротар зізнався, що ефектний прийом на "Уемблі" вийшов спонтанно. Вперше Ігіта відбив м'яч таким способом на зйомках рекламного ролика безалкогольних напоїв. Згідно зі сценарієм, діти били по воротах Рене, і коли один з хлопчаків запустив йому за спину "парашут", Ігіта забави ради відреагував таким ось чином. Потім він ще кілька разів демонстрував цей прийом на тренуваннях, але у нього й думки не виникало використовувати його в офіційному матчі. 

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Все посты