Tribuna/Футбол/Блоги/Думки від себе/Футбольний Львів: за день до свята

Футбольний Львів: за день до свята

Василь Федевич про передфутбольну атмосферу у Львові

Автор — Lviv1256
16 февраля 2015, 18:53
7

За день до першої дуелі між "Шахтарем" та "Баварією" в 1/8 фіналу Ліги Чемпіонів Львів нарешті повертається до великого футболу. Свято наближається і це відчувається у повітрі: на вулиці Краківській хайєристий музикант під гітару виконує хіт Guns & Roses "Don't Cry", а навколо нього зібралось добра дюжина німецьких фанатів (ідентифікувати їх можна було тільки за мовою, атрибутики з собою не мали), які слухали й повторяли "Gut" (були й інші слова, але я зовсім "ніхтферштейн дойч", тому зумів вихопити лише найбанальніше); всі говорять про футбол, навколо одні репліки: "Шахтар", "Баварія", "Нойер"... Так, свято вже близько!

Про сьогоднішній передфутбольний день читайте далі...

"Арена Львів" сьогодні відпочиває. Немає шумних черг за квитками, немає ні фанатів, ні футболістів. Тиша і спокій огортає місце, до якого завтра вестимуть всі дороги. У передчутті свята, тиша не завадить, як і підготовка до цієї грандіозної події. Власне, ззовні дві речі кидаються в очі, яких не було до того: над входом вивішено великий банер із написом "Вас вітає ФК Шахтар", а також біля фасаду споруди вивішено банери із написом "Road to Berlin".

Загалом, варто відзначити, що прийдеться добряче попрацювати прибиральникам біля стадіону, адже поки що бруду і сміття вистачає. Також є зауваження до дороги, яка веде до стадіону (від вул. Стрийської - поворот на с. Сокільники): тротуар у жахливому стані - спершу суцільний лід, а потім (ближче до кільця) в тротуарі є грандіозна яма. Думаю, що на це потрібно звернути увагу (якщо вже не розчищати дорогу, то хоч посипати піском, а яму, звісно, обгородити), адже тисячний натовп, який йтиме цією дорогою (зокрема серед них будуть і блогери Трибуни) ризикує банально впасти й травмуватись. 

Фан-шоп "Шахтаря" працює у звичному режимі. Спеціально до завтрашнього матчу можна купити рози (100 грн.) та вимпели (39 грн.).

Їдучи від стадіону до центру, замітив декілька постів "даі" (на вул. Стрийській біля податкової, на вул. І.Франка та на проспекті Свободи). Очевидно, що вони готуються регулювати рух, адже вже скоро німецька команда буде рухатись по цьому маршруту із аеропорту до готелю "Леополіс", де вони поселяться.

Готель "Леополіс" звик приймати відомих львівських гостей. Так, декілька років тому у ньому зупинялися ще одні німці - легендарні Scorpions, сьогодні ж там поселиться грізна "Баварія".

Підійшовши до готелю, мене вразило, що прямо біля нього проводились якісь каналізаційні роботи, від місця яких буквально за декілька метрів стояв клубний автобус "Баварії". Мабуть здивувань Гвардіоли і компанії не буде меж, коли, виходячи з автобуса, вони почують стукіт лома (коли я проходив, то саме так вибивали бруківку) чи щось інше накшталт цього.

 

Біля входу в готель стояло зразу два транспортні засоби мюнхенського клубу: автобус та мікробус. Мабуть бусик призначений для перевезення речей, а може персоналу клубу, коли автобус - для тренерів та гравців "Баварії".

 

Я ж вирішив скористатись моментом і зробив селфі із зірковим автобусом.

Фанатів "Баварі" майже не видно - або ще не приїхали/прилетіли, або сидять в пабах і насолоджуються смачним львівським пивом. Зрештою, декого засікти таки вдалось - вище я вже писав про групу туристів без атрибутики, які говорили німецькою і слухали львівського вуличного музиканта. Зрештою, я впевнений, що завтра німців в місті буде багато - досвід Євро 2012, як-не-як.

Шахтар, в свою чергу, вже звично поселився в готелі "Нобіліс". Гірників не бачив, але автобус на звичному місці.

Завтра нас всіх очікує чудовий матч, а також (на правах реклами) збір користувачів Трибуни, який стане Легендою. Вболіваймо за українські команди в єврокубках, "Вперед, Шахтар!"

P.S. Завтра Матулкін у статусах повідомлятиме про найважливіші передфутбольні новини, тому не пропустіть.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты