Tribuna/Футбол/Блоги/В ритме фламенко/Головні події першого кола Прімери

Головні події першого кола Прімери

Блог «В ритме фламенко» пропонує вам згадати найцікавіші події, які відбулися в іспанськії Прімері у першій половині сезону.

Автор — Sacha79
30 декабря 2014, 18:07
2

Блог «В ритме фламенко» пропонує вам згадати найцікавіші події, які відбулися в іспанськії Прімері у першій половині сезону.

Цей сезон в Прімері вперше за багато років чекали з великим нетерпінням більшість прихильників футболу. В останньому сезоні мадридський "Атлетіко" вперше за десять років зумів порушити гегемонію на титул двох грандів іспанського футболу "Барселони" та "Реала". Тай на євроарені був повний успіх піренейських команд. Мадридський фінал у Лізі Чемпіонів, перемога "Севільї" у Лізі Європи. Всі ці чиники сприяли більш ретельній увазі до іспанського чемпіонату з боку вболівальників.

Можна відмітити, що початoк сезону не дуже розчарував прихильників іспанського футболу. Хоча, звісно, інтрига у верхній частині таблиці знову зводиться до протистояння двох грандів. Та у першій половині сезону було дуже багато цікавих подій.

1. Дебют "Ейбара"

27 тисячне  баскське місто Ейбар, чия команда за півтора року пройшла шлях від третьої ліги до місця у верхній половині турнірної таблиці чемпіонату за підсумками календарного року.

Бюджет цього клубу до недавнього часу налічувався 400 тис. євро на рік, що не завадило гордим баскам вперше у своїй історії пробитися в еліту іспанського футболу. У зв'язку з цим бюджет вимушено збільшився до 3,9 млн.євро. Теж смішна сума за мірками сучасного футболу. Однак самобутні "зброярі" аж ніяк не здаються командою-випадковістю - 2014-й рік вони закінчили на 9-му місці Ла Ліги, з 5 перемогами, 5 нічиїми і 6 поразками, набравши 20 очок.

2. Рекорд Мессі

Геніальний аргентинець привчив нас до того, що кожного року втановлює багато різних рекордів. Але це досягнення Ліонеля варто особливої уваги. 24 листопада 2014 аргентинець оформив хет-трик у ворота "Севільї" і перевершив рекорд Тельмо Сарри. Легендарний баск 59 років був кращим бомбардиром в історії чемпіонатів Іспанії, забивши 251 гол в 277 матчах. Мессі підкорив його показник, тут же встановивши новий, забивши 253 голи в 289 матчах Ла Ліги. А станом на кінець року на рахунку аргентинця - 291 матч і 258 голів.

3. Результативність Роналду

Головний претендент на "Золотий м'яч" демонструє надзвичайно високу результативність, забивши 25 голів за 14 матчів неймовірний результат. Такими темпами і недалеко до оновлення рекорду головного конкурента Мессі, який у сезоні 2011-2012 забив у Ла Лізі 50 м'ячів.

4. Суха рекордна серія Клаудіо Браво

Коли Віктор Вальдес вирішив покинути "Барселону" здавалося, що позіція голкіпера тепер буде найбіільш проблемною для команди. Та Браво, який прийшов на заміну Вальдесу, розвіяв всі сумніви. Команда показує не дуже впевнену гру, але кіпер на місці. Клаудіо Браво грав у воротах в кожній грі Ліги на даний момент. Він встановив новий рекорд у 754 хвилини без пропущених голів на старті сезону. 

5. Перший гол Луїса Суареса в чемпіонаті

Новачок "Барселони", відбувши дискваліфікацію, дебютував у 9-му турі на "Сантьяго Бернабеу", де зразу відмітився гольовою передачою. А перший гол в чемпіонаті довелося чекати вісім ігор - 16 тур "Камп Ноу", другий гол у ворота "Кордоби". Хоча можна відмітити, що за ці 8 ігор він зробив 5 асистів.

6. Шикарний  "Реал Мадрид"!

Після трьох турів у "королівського клубу" було тільки три очки: перемога над "Кордобою" та поразки від "Атлетіко" вдома та "Реал Сосьедада" на виїзді. Після цього 12 перемог поспіль у чемпіонаті і справді королівська гра. Напевно, на даний період "Реал", який володіє титулом найкращого клубу планети і по грі, яку він показує, найкращий.

7. Призначення Девіда Мойеса головним тренером "Реал Сосьєдада"

В Іспанії завжди з повагою ставилися до тренерів з Туманного альбіону. Призначення Девіда Мойеса більшість прихильників баського клубу зустріло з великим оптимізмом. Всеж таки Мойес у 2003, 2005, 2009 роках отримував нагороду найкращому тренеру року за версією Асоціації футбольних тренерів Англії. Хоча і роботу з попередній клубом "Манчестер Юнайтед" можна назвати провалом. Та успіхи з "Евертоном" в попередні роки говорять самі за себе. Напевно, рівень баського колективу відповідає кваліфікації Девіда.

8. Нова "Валенсія"

Новий власник "кажанів" сінгапурський бізнесмен Пітер Лім почав кардинальні зміни у команді. Спочатку Пітер Лім звільнив з посади головного тренера команди Хуана Антоніо Піцці  і поставив на його місце тренера, який в минулому сезоні тренував "Ріу Аве" Нуну Ешпіріту Санту. 

Пітер Лім повів себе дуже мудро, не ставши підписувати всіх підряд, як наприклад Роман Абрамович, який згораючи від бажання побудувати суперклуб в Лондоні купував Дамьена Даффа за 25 млн. євро. Сінгапурець придбав тих гравців, яких хотів, і Санту, і спортивний директор клубу Франсіско Руфете. В основному, клуб переглядав португальський ринок, але воно й зрозуміло: у Пітера Ліма дружні стосунки з агентом багатьох гравців з Португалії Жорже Мендешом. 

Вдала трансферна політика (з новою командою вже провів перше тренування Енцо Перес) і тренерські навички молодого португальського наставника дають свої плоди команда йде у зоні Ліги Чемпіонів. Хоча провали були: програш від "Депортиво" 3-0 доказ цього факту.

9. Прогрес Дениса Черишева

Попередній сезон російський півзахисник мадридського "Реалу" грав в оренді за "Севілью", де його досить часто переслідували травми. Цього року знову оренда у "Вільярреал", і тут Денис стає одною з ключових фігур команди: 8 асистів та 2 голи говорять самі за себе.    

 

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Adios Amigos!
25 апреля, 14:23
2
На максимальних обертах
13 февраля 2018, 00:01
2
Ніколи не здавайся
20 ноября 2017, 22:37
2
Все посты