Tribuna/Футбол/Блоги/В ритме фламенко/Чому збірна Іспанії буде грати у фінальному матчі Євро 2024

Чому збірна Іспанії буде грати у фінальному матчі Євро 2024

Автор — Sacha79
8 мая, 12:55
8
Чому збірна Іспанії буде грати у фінальному матчі Євро 2024

Головна футбольна подія цього року - це звісно чемпіонат Європи по футболу, який пройде у Німеччині цього літа. Турнір обіцяє бути цікавим, як завжди. Звісно, перед кожним великим турніром багато прогнозів. Блог "У ритмі фламенко" також зробить свій прогноз. А він такий, що "Фурія Роха" буде грати у фіналі цього турніру. І ось головні аргументи.

Надійний воротар

Основним голкіпером збірної Іспанії останні чотири роки є Унаї Сімон ("Атлетік" (Більбао)). Цей воротар дуже добре себе зарекомендував. Дебют його відбувся ще при попередньому тренері Луїсі Енріке восени 2020. Після цього він майже не змінний головний голкіпер збірної Іспанії.

Унаї добре грає ногами досить надійний на ліній воріт та й верхові м'ячі при зрості 1.90 не проблема. А ще він володіє справжнім характером. На попередньому Євро, Сімон пропустив прикрий гол у 1/8 фіналу проти Хорватії. Педрі віддав пас назад майже з центра поля, м'яч підскочив прямо перед ногою іспанського воротаря і залетів у ворота. Звісно, вина у цьому голі була в основному Унаї. Збірна Іспанії перемогла у додатковий час. У наступній грі Сімон вийшов у старті проти Швейцарії, де був визнаним гравцем матчі іспанці перемогли у серії пенальті, де Унаї відбив два пенальті. Тим самим довівши, що це була лише прикра помилка дивний гол у матчі проти Хорваті.

Взагалі, то він спеціаліст по пенальті. Якщо дійде до серії післяматчевих пенальті, тоді можете вважати "Фурію Роху" фаворитом. Із чотирьох серій після матчевих пеналті у яких приймав Унай, іспанці виграли три. У кожній серії він відбивав хоч одне пенальті. Всього зробив шість сейвів, що є рекордом для воротарів збірної. До цього рекорд належав Ікеру Касільясу 5 сейвів у серії пенальті.

За чотири роки Сімон провів у складі збірної 39 матчів пропустив 30 голів та 18 ігор зіграв на нуль. І у цьому сезоні Унаї на даний період часу лідирує у гонці за звання кращого голкіпера Ла Ліги (Трофей Замори). Він пропустив 31 гол у 33 матчах менше одного за гру (0.94) , а у 16 матчах взагалі зіграв на нуль.

Тренер, який надав команді новий імпульс

Після провалу на ЧС-2022 у Катарі, "Фурія Роха " виглядала командою, яка вже не знала куди рухатися. Звісно, Луїс Енріке залишив пост керманича збірної.

Вибір головного тренера, для тих хто не дуже слідкує і цікавиться іспанським футболом здавався досить дивним. Але справжні вболівальники якось розуміли логіку керівництва іспанської федерації футболу. Луїс де ла Фуенте тренер, який майже весь час тренував молодіжні команди. Був досвід головного тренера "Алавеса" у Сегунді 2011 року, але після 11 матчів і не дуже вдалих результатів його звільнили. До цього моменту правда він тренував два клуби з нижчих дивізіонів Іспанії та молодіжну команду "Атлетіка" Більбао та час від часу був тренером основної команди, коли вимагали цього обставини. Але починаючи з 2013-го тренував молодіжні збірні Іспанії різної вікової категорії. Були перемога у 2015-му на чемпіонаті Європи U-19 e 2015, а на останній Олімпіаді у Токіо під його керівництвом олімпійська збірна у фіналі програла Бразилії 2:1.

«Досі япрацював ізкомандами зобмеженим віком, до19років, до21року, зараз ситуація змінилася. Япереконаний уталанті молоді, але ятакож довіряю ветеранам, які багато чого нам віддали. Двері відчинені для всіх. Минедивитимемося навік, авіддаватимемо перевагу ефективності.

Виступ Іспанії уКатарі? Зараз нечас аналізувати. Усі хотіли якнайкраще, але цебуло неможливо. Виграти дуже складно. Аналіз буде внутрішній. Робота Луїса Енріке була фантастичною. Умене єсвій сценарій, свої нюанси тасвій погляд нафутбол.

Яхочу мати добрі стосунки змісцевими вболівальниками, щоб 48мільйонів іспанців підтримували нас, щоб мивідчували себе єдиною командою. Яхочу відновити дух 2010року»,— сказав де ла Фуенте AS після призначення на посаду.

Збірна Іспанії ще грає по конспектах Луїса Енріке використовуючи схему 4-3-3. Але все ж таки новий тренер вніс свої хірургічні зміни. Команда стала більше змінювати тактичну схему під гри. Показовим був матч проти збірної Норвегії у відборі на Євро. Команда почала гру зі схемою 4-3-3, а десь на 30 хвилині перебудувалася на 4-1-4-1. Другий тайм взагалі почали по грати 4-2-3-1. Також під час другого тайму, як конструктор використовували різні схеми: 4-4-2, або 4-3-2-1. Тобто все було зроблено для того, щоб заплутати суперника і не дати йому під себе підлаштовуватися. Це все ідеї де ла Фуенте. Команда стала більш мобільніша. Це принесло свої плоди. Минулого року виграли Лігу націй, перший трофей за останні 11 років

Також дуже великий плюс, що більшість гравців команди вже були знайому з новим тренером , ще під час роботи у молодіжних збірних вони у юному віці грали під його керівництвом. Попередній тренер Луїс Енріке сам говорив, що досить часто питав порад у де ла Фуенте про багатьох гравців.

Факт, команда заграла яскравіше. І на євро буде прагнути здобути титул. І Луїс де ла Фуенте зробить все можливе, щоб зіграти у фінальному матчі. А з такими гравцями при правильному підході не має нічого неможливого.

Команда зірка та довга лава запасних

"Фурія роха" - це команда у якій немає занадто яскравих зірок таких, як: Мбаппе чи Грізманн (збірна Франції) або Гаррі Кейн чи Джуд Беллінґем (збірна Англії). Але є багато пристойних гравців, які складають команду зірку. Напевно, - це плюс для збірної Іспанії.

Довга лава запасних - величезна перевага також для іспанців на такому турнірі, де протягом місяця треба буде зіграти сім матчів (якщо потрапляєш у фінал). На будь-яку позицію у них є декілька гравців. Та головне, що вони рівноцінно можуть замінити гравця основи.

У ворота на випадок, якщо травмується Сімон, є гарні два гарні голкіпери Давид Рая ("Арсенал") або Алекс Реміро ("Реал Сосьєдад"). На правому фланзі захисту зіграє досвідчений Даніель Карвахаль ("Реал" Мадрид), змінити його може молодий Педро Порро ("Тотенгем") . У центрі захисту Емерік Ляпорт ("Аль-Наср") та Робен ле Норман ("Реал Сосьєдад"), замінити їх можуть юний Пау Кубарсі ("Барселона") або Пау Торрес ("Астон Вілла"). Хоча треба визнати той факт, що захист - це найслабша ланка збірної Іспанії. Відносоно, звісно.

Півзахист тут взагалі важко сказати хто буде основним, а хто на лаві вибір тут величезний. Та все ж таки спробуємо спрогнозувати, яким буде вибір головного тренера. Факт, що Родрі ("Манчестер Сіті") є ключовий гравцем півзахисту команди, а у останній товариській грі проти Бразилії був капітаном команди. Він в оновному грає опорного або центрального півзахисника, але також може зіграти й у центрі захисту. Якщо щось то Мікель Меріно ("Реал Сосьєдад) може вийти на замість гравця "Ман Сіті". Зліва може зіграти Педрі ("Барселона"), або Алехандро Грімальдо ("Баєр"), а ще є Алекс Баена ("Вільярреал"). Справа може бути Пабло Сарабія ("Вулвергемптон") чи універсальний ветеран Хесус Навас ("Севілья"), який у більшості грає на позиції правого захисника, але при потребі закриє весь правий фланг, і буде ефективно підключатися до атак. Плюс ще є Дані Ольмо ("РБ Лейпциг"), який може зіграти на будь-якій позиції у півзахисті.

Напад збірної при схемі 4-3-3 буде виглядати таким чином. Зліва буде Ніко Вільямс ("Атлетік") або Мікель Оярсабаль ("Реал Сосьєдад"). У центрі Альваро Мората ("Атлетіко"), а замінити його зможе Хоселу ("Реал"). Правий фланг нападу буде каталонським. Тут комфортно себе почуває молодий талант Ламін Ямал ("Барселона"), або його одноклубник Ферран Торрес.

Сприятлива сітка у матчах на виліт

Всі знають, що іспанці потрапили у групу "смерті". Італія та Хорватія дуже серйозні суперники плюс непоступлива Албанія, яка виграла свою групу у відборі, програвши всього один раз із восьми матчів. Хоч група складна, але важко уявити, що один з фаворитів турніру не пройде далі. Давайте поглянемо, що чекає на іспанців у раунді плей-офф.

У разі виходу з групи з першого місця збірна Іспанії в 1/8 фіналу зустрінеться з однією з команд, що посіли третій рядок у квартетах A (Німеччина, Шотландія, Угорщина, Швейцарія), D (Нідерланди, Австрія, Франція, Польща), E (Бельгія, Словаччина, Румунія, Україна ) або F (Туреччина, Португалія, Чехія, Грузія).

Якщо іспанці опиняться на другій сходинці у групі, то потрапляють на команду, яка розташувалася на другому місці у квартеті А.

Останній розклад – вихід із групи з третього місця. Якщо так, то Іспанія зіграє з кимось із переможців квартетів F або E

Але припустимо, що "Фурія Роха" все ж таки займе перше місце у групі. То тоді у неї досить непогані перспективи по сітці плей-офф. При такому розкладі вони отримають потенційно сильного суперника у чвертьфіналі - збірну Німеччини, а лише у фіналі Францію чи Англію.

Другие посты блога

Adios Amigos!
25 апреля, 14:23
2
На максимальних обертах
13 февраля 2018, 00:01
2
Ніколи не здавайся
20 ноября 2017, 22:37
2
Все посты