Tribuna/Футбол/Блоги/Футбольна форма/Неокласицизм. Нова форма «Ліверпуля»

Неокласицизм. Нова форма «Ліверпуля»

Червоні з міста Бітлз сьогодні офіційно представили свою нову форму

Автор — Gedeonus
10 апреля 2014, 16:35
17

Форма «Ліверпуля» від Warrior останнім часом стала дечим більше, ніж просто футболкою. Сміливий дизайн, що його дизайнери американської компанії робили для видатного англійського клубу, став джерелом для різноманітних мемів та інших веселощів. Якщо ви зайшли сюди, щоб знайти щось подібне – я вимушений вас розчарувати. Тому що Warrior більше не збираються виставляти свою форму посміховиськом.

Дещо класичне – ось що обрали американці для «Ліверпуля».

Зазначимо, що останні два роки в домашній формі мерсисайдців разом з класичним червоним кольором превалював золотий – після багатьох років adidas та Reebok з типовою червоно-білою кольоровою гамою (додамо до цього не дуже успішні останні декілька років), золоті вкраплення разом з ретро-емблемою від Warrior розцінювались скаузерами як дещо ностальгічне. Ця ностальгія тривала два роки (і до хоумкіту «Ліверпуля» ніколи не було претензій), а зараз, коли Червоні стоять на порозі Ліги Чемпіонів і дуже близькі до першого за 5 сезонів потрапляння до найпрестижнішого європейського турніру, їхній технічний спонсор повертається до суворої буденності. Певно, що на презентації пролунає фраза на кшталт «Таким чином ми творимо майбутнє». Що ж, не можу не погодитись.

Певно, що на презентації пролунає фраза на кшталт «Таким чином ми творимо майбутнє»

Легко помітити, що у формі наявні зараз дещо підзабуті провідними компаніями плавні лінії – востаннє я щось подібне бачив у lotto у формі збірної Коста-Ріки на Чемпіонат Світу 2014, а у adidas, приміром, яскраво виражених подібних елементів не було вже давно. Більш того, вони білого кольору, про важливість котрого я писав абзацом вище. Єдиним елементом не білого кольору на формі залишається емблема клубу, всесвітньо відома Liver Bird. Не скажу, що мені дуже подобається поєднання білого з золотим, проте в іншому кольорі ліверпульського птаха уявити важко.

Складних візерунків, принтів або інших фонових елементів у формі не спостерігається. Можливо, це і є та елегантна простота, якої не вистачало «Ліверпулю» останніми роками.

Більше мені подобається виїзна форма у цьому плані. Це перша виїзна форма «Ліверпуля» у жовтих кольорах, починаючи з сезону 2006/07. Відтоді пройшло багато часу, і жовта форма з витонченими червоними лініями сприймається ностальгічно й просто.

Третя ж форма продовжує традиції експериментів від Warrior. Дечим нагадуючи цьогорічну домашню форму «Севільї», вона освіжає досить простий чорно-сірий шаблон з горизонтальними смугами червоно-сірою діагональною смугою. У якомусь сенсі це виражає ковток свіжого повітря для Червоних у вигляді Ліги Чемпіонів після невдалих п’яти років. Хтозна. Виглядає це не так класично, як дві інших форми; але цій третій формі далеко до сміливості минулорічної напіввишиванки...

Про яку нам все ж таки нагадує голкіперський комплект. Пурпурово-чорна тематика (чорниця зі сметаною), а шаблон як у домашньої форми. Гадаю, Міньоле буде личити. Чомусь мені так здається. 

Щоб підсумувати, визначимо основні плюси і мінуси нового комплекту форм порівняно з минулорічним:

Домашня з гостьовою формою набагато більш класичні і менш сміливі, ніж минулоріч. Для багатьох фанів, що віддають перевагу традиціям перед інноваціями, це безумовний ПЛЮС;

У перших двух комплектів все дуже просто. Не можна сказати, що в них немає деякої родзинки, проте зрештою здається, що це навіть занадто просто, на рівні зі звичайними клубами. Великим клубам – більш складний дизайн. Тому я вважаю це МІНУСОМ даного комплекту;

Плавні лінії, як на мене, дещо застарілі, і кидаються в очі, нагадуючи нам adidas середини двотисячних. Це мені не дуже подобається, але то, як і все інше, на ваш розсуд.

Чекаємо на ваші коментарі й оцінки!

 

З вами були Gedeonus і блоґ «Футбольна форма»

Любіть прекрасне.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты