Tribuna/Футбол/Блоги/Спільний Футбол/«Знайомтесь: Мальме»

«Знайомтесь: Мальме»

Сьогодні донецькому «Шахтарю» предстоїть, зіграти черговий поєдинок у Лізі Чемпіонів проти одного з аутсайдера групи A, шведського «Мальме», в третьому раунді Ліги Чемпіонів. Тому давайте дізнаємося, хто взагалі такий цей «Мальме», і чи насправді він такий легкий як його малюють для «гірників».

Автор — Denys Cherednychenko
21 октября 2015, 15:53

есь: Мальме»

Насправді, у цих двох команд нема нічого спільного крім того, що вони поки не разу не перемагали в цьому сезоні в Лізі Чемпіонів. Як і "Шахтар", так і "Мальме" програв дві останні матчі проти Реала та ПСЖ, тому ці дві команди є аутсайдерами групи А, і як вже звично говорять саме ці команди будуть боротися вже не за перше та друге місце, а вже за путівку до Ліги Європи, хоч і "Шахтар" все сподівається на те щоб в щепитися друге місце, але шанси в нього дуже і дуже малі. "Мальме" в цілому дуже гарний суперник і Шахтар немає права не перемагати їх, але все ж остерігатися їх потрібно. Ці хлопці можуть наробити клопоту в біля воріт "Шахтаря" та вміють добре реалізовувати свої моменти, тому "донеччанам" потрібно бути обережними біля своїх воріт.

Коротка історія клубу "Мальме".

"Мальме" - шведський футбольний клуб з міста Мальме, заснований 1910 року. 

Домашній чемпіонат: Аллсвенскан;

Головний тренер: Оге Гарейде;

Домашня арена: «Сведбанк»;

Кількість національних чемпіонств: 1;

Найвище досягнення в єврокубках: Групова стадія Ліги Чемпіонів (2014/15); Групова стадія Ліги Європи (2011/12); 

 

Коротко про статистику протистоянь.

"Гірникам" за своє існування, ще не доводилося грати зі шведською командою в єврокубках, тому для них це буде перша зустріч як з самим клубом так і з клубом Швеції.

 

"Мальме" проти українців.

"Мальме" за всю свою історію зіграла лише проти двох українських клубів. Першим на своїй дорозі вона зустріла київське Динамо ще в дуже далекому 1978-му році в Кубках європейських чемпіонів, і виступила тоді дуже не погано. Одна перемога та одна нічия з "киянами". Другою українською командую на дорозі "Мальме" зустрівся харківський Металіст в Лізі Європи (2011/12). Тоді, "блакитні" програли у двох поєдинках, з розгромним рахунком 3-1, та 4-1.

Статистика матчів реала проти українських клубів:

(2011 рік) ЛЄ "Мальме" - "Металіст" (1:3);

(2011 рік) ЛЄ "Металіст"  - "Мальме" (2:1);

(1978 рік) Кубок ЄЧ "Мальме" - "Динамо" (2:0);

(1978 рік) Кубок ЄЧ "Динамо" - "Мальме" (0:0);

 

Місце зустрічі.

Свою першу зустріч клуби проведуть в Мальме на "Сведбанк", де від місцевих вболівальників очікується великий ажіотаж на матч.

 

"Мальме" перед матчем. 

"Блакитні" підходять до матчу в цілком гарному настрої. Вони так само як і "Шахтар" перемогли в своєму чемпіонаті, з рахунком 3:0, та й втрат в них майже немає, тому жалкуватися їм особливо ні на що. Тим паче головний тренер Гарейде впевнений у своїх хлопців, і вірить що вони зможуть перемогти "донеччан" у себе вдома, хоч і визнають, що "Шахтар" це топ-клуб, і проти нього буде дуже складно зіграти.

Висновок. 

Для "гірників" це важливий матч як в турнірному плані так і в психологічному, тому "Шахтар" потрібно перемагати й набирати очки.

*Більш детальніша інформація про матч буде в сьогоднішньому анонсі

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты